Eve Online > Dyskusje ogólne
Invention
Venzon 2003:
zolthar nie pisz tutaj glupot
to, ze ceny leca na pysk to zajebista sprawa dla ludzi robiacych pvp wiec nic tylko sie cieszyc
dla kasy lec trzepac guristasy
mam nadzieje, ze ccp niz z tym nie zrobi, wszyscy chcieli zlamania monopolu na t2 a teraz jakies marudzenie ochodzi... :knuppel2:
Zolthar:
Hehehe wszystko sie zgadza, gorzej jak zapadnie deficyt na T2 bo nikt nie będzie tego robił :P na razie jest popyt to i podarz jest ale jak podarz spadnie bo koszty będą za duże to ceny znowu ześwirują, ja byłbym raczej za tym aby to w końcu było ustabilizowane, niech ceny będą tanie jak barszcz ale inwencja niech też będzie w miare tania, bo teraz jeżeli mnie membrana kosztuje w produkcji 3 000 000 ISK a ewłaściciela t2 500k ISK to to nie ma nic wspólnego z łamaniem monopolu ale jest to zjkebana mechanika gry :)
Ellaine:
Hehe, CCP nie ma potrzeby nic robic akurat ze spadajacymi cenami T2 :)
Rynek jest rynkiem. inwencją podniecilo sie nagle 2/3 graczy, mniej, ale wciąż dużo spróbowało, dochod okazal się na niektóre moduły zacny, co wyroilo jeszcze wiecej konkurencji. To i zawsze znajdzie sie ktos, kto zauwazyl ze ten biznes przestaje sie oplacac i postanowil szybko odzyskac plynnosc finansowa po inwestycjach - czyli jednym slowem, sprzedawac tanio w Jita.
Ostatecznie jak kazda dzialalnosc robiona bezpiecznie w Imperium ustatkuje sie raczej niskim poziomie oplacalnosci, chyba ze ktos woli sprzedawac wolniej ale drozej, na mniejszych rynkach (poza Jita). Ale to mozna podpiac pod zarabianie na handlu.
A jesli idzie o lamanie monopolu, to sie zlamie w koncu jak wytna BPO :)
Ezachiel:
Ja bym chciał żeby ceny na datacoresy jeszcze spadły, wtedy invencja bedzie tansza.
Ktoś pytał o ilości runów ?
Module = 10 run Pe -4, Me -4 BAZOWO ! jesli uzywa sie max run bpc, jak uzyje sie 1 run bpc t1 to 1 run bpc t2 :embarassed:
RIG = 1 run, Pe -4, Me -4 ( bazowy ? )
Ship = 1 run BAZOWO ?
Tak, nie używam decryptorów bo wg mojego wyczucia moduły maja szanse na udana invencje od 40% do 20% bazowo, z tym ze np small maja 40%, medium 30%, a Large 20%, ale sa też óznice w obrebie normalnych modułów, i overdrive injector ma na wyczuicie ok 20% albo ja miałem pecha ... a decryptory poza dwoma rodzajami
ktore kosztuja kupe kasy tylko obnizaja szanse na sukces.
Najwieksza szansa na udany proces daje imo meta item 4 + skille 4+, a najwiecej i tak zarobia ci co maja orginaly bo oni placa tylko za produkcje.
W tej chwili jesli bym skupil sie na 1 module do invention to moza powiedziec ze na kazde zainwestowane .. 17 mil około moge zarobic do 20mil o ile nie bedzie faila, a faile sa nawet jak pisze ze mozna to robic przez sen. Jesli mam faile to wychodzi inaczej, powiedzmy 10x invention z 20% failem, czyli koszt invencji 170 mil, uzyskana kasa ze sprzedazy to cena modułu - cena produkcji x 80 ( powiedzmy 3,5 mil ) => 280 mil => zysk 110 mil, ale to bardzo wysoka szansa na sukcjes, przy standardowym 40% juz wyglada inaczej,
170 mil koszt
60 * 3,5 = 210 mil
220 - 170 = 40 mil ( 25% zysku )
Wiec w porównaniu do inwestycji, szansy na udane experimentaru itd .. żadne kokosy, z tym że nei trzeba sie tak nalatać industrialem jak przy produckji bsów a zysk podobny przy tej inwestycji
Edit bo cos za duzo wpisalem hrhrhr
marioosh:
EANM II 3,5 mln? i co z tego ??? i tak się dobrze sprzedaje... no chyba że robisz po jednym bpc na raz to może się nie opłacać....
spzedawałem po wyższych cenach ale po 3.5 i tak się opłaci:
mój wynik na EANM II:
BPC 15 szt. - grosze..
N-type adaptive nano membrane 15 szt = 45 000 000 (buy order po 3mln nie powiem gdzie)
dataocre: HP 30szt = 60 000 000 NE 30szt = 53 000 000
decryptory : nie używam przy tak tanich modułach
koszty invecji razem: ok. 160 000 000 ISK
wynik 12 x 10run bpc. = 120 runs
koszt produkcji jednego EANM II = ok 320k ; x120 = ok.40 000 000;
łączny koszt wyprodukowania 120 EANM II = 200 000 000 = 1,760,000 ISK sztuka
licząc 1,5 mln zysku na sztuce: 180 000 000 zysku
czas operacji: kilka dni wystarczy się logować co kilka godzin... na kilka chwil...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moje invencje:
prób 98 udanych : 83 nie używam decryptorów, tylko best named...
zysk z ostatnich 30 invencji: 1 200 000 000 isk
jeżeli wam się nie opłaca to ja się cieszę :)
pozdrawiam.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej