Eve Online > Dyskusje ogólne
Invention
Tomash Kovahlsky:
--- Cytat: Wojak w Marzec 28, 2007, 00:41:44 ---Hmm. Troszku brak logiki w myśleniu większości forumowiczów zarówno na centrali jak i oficjalnym forum ( to nie żaden zarzut ). Większość jak zauważyłem uważa że decryptory będą tańsze jeśli się je samemu wyciągnie skądś tam, byle nie kupując ich na markecie. Nic bardziej błędnego bo wyrywając je NPCom nadal posiadają one pewną wartość i to wartość jaką ( z pewnym przybliżeniem oczywiście ) przedstawia cena na markecie. Więc naprawdę nie ma sensu nawet myśleć co bardziej się opłaca kupić czy samemu zdobyć. Koszty inwencji zaś spadną jeśli dekryptorów pojawi się więcej ale to tak na marginesie moich kilka spostrzeżeń.
--- Koniec cytatu ---
LOL ? :uglystupid2:
Wojak:
LOL ?
?????
Xarthias:
Ej kufa, tylko bez lolkowania co? ^-^
Człowiek dwa dni czasu przypilnować was nie ma i się już zaczyna... :)
Voulture:
No ja tez nie rozumiem. Znaczy chyba wiem o co Ci chodzilo mr Wojak, ale pojechales po calej linii.
Po pierwsze wartosc a cena to zupelnie dwie inne rzeczy. Uswiadom sobie roznice.
Policz sobie ile czasu poświecisz na szukanie datacora, porownaj z cena z marketu i policz sobie ile zarobiles na tym iskow na godzinke. Pozniej zas policz ile zarabiasz na ratach. Jak wyjedziesz na plus, mozna myslec o sensie szukania samemu.
Edit:
Myśle, że to moja wina akurat, bo nie potrafie przelać swoich mysli na tej głupiej klawiaturze ;p
NIe podoba mi się to zdanie o braku sensu załatwianiu sobie tych rzeczy samemu, czy tam ogólnie o braku nawet myśleniu o tym. Różnica jest taka, że właśnie nalezy to robić. Myślę, że trzeba policzyć ile się na tym zarabia, zanim zacznie się w ten sposób komentować.
Co do wartości nie podoba mi sie porównanie mi do ceny marketowej, 50% (nie czepiać się wartości, to taki chwyt demagogiczny ;p) tej kasy to logistyka i nasycenie rynku, jak się poszuka, to wszystko można dostać wiele taniej, szczególnie zaś rzeczy o cenach niezwykle płynnych i nie ustabilizowanych. Póki co, cena zupełnie nie odzwiercielda wartości i o to mi chodziło.
Rhovana:
ja mam wrażenie że Wojakowi chodziło dokładnie o to co napisałeś ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej