Eve Online > Poradniki

Skille

(1/2) > >>

Goomich:
Przeczytałem ten poradnik (po łebkach) i natknąłem się na parę błędow.

--- Cytuj --- mnożnik czasu nauki ( np. lvl. 1 oznacza że aby wytrenować dany skill na lvl.1 wymaga on 250 punktów, lvl.2 mnożnika oznacza że na ten sam poziom wymagane jest już uzbieranie 500 punktów)
--- Koniec cytatu ---

Tu chyba chodzi o rangę.

--- Cytuj ---dlatego też ZAWSZE musimy posiadać klona o wyższym poziomie SP niż ten który my obecnie posiadamy. Gdy tak się nie dzieje WSZYSTKIE punkty ponad poziom klona zostają utracone.
--- Koniec cytatu ---

To jest nieprawda.
1. Traci się maksymalnie pięć procent z nieubezpieczonych skillpointów, które są odejmowane od skilla z największą liczbą SP.
2. Z tego skilla może zejść też tylko pięć procent.

Rhovana:

--- Cytat: Mona X w Luty 13, 2007, 10:15:44 ---Przeczytałem ten poradnik (po łebkach) i natknąłem się na parę błędow.

--- Cytuj --- mnożnik czasu nauki ( np. lvl. 1 oznacza że aby wytrenować dany skill na lvl.1 wymaga on 250 punktów, lvl.2 mnożnika oznacza że na ten sam poziom wymagane jest już uzbieranie 500 punktów)
--- Koniec cytatu ---

Tu chyba chodzi o rangę.

--- Koniec cytatu ---

W efekcie jest to mnożnik wiec nie ma sie co czepiać ::)

Xarthias:
Nie wiem matematycznie dokładnie jak to jest z tą stratą skilli przy zbyt słabym klonie.
W praktyce - traci się połowę sp ze skilla, w którym mamy ich najwięcej. Przynajmniej wtedy, gdy zapomni się wykupić skilla po pod expressie.

future:
Co do rangi - ma być prosto i jest! Codzi tu o to samo - multipler przetłumaczyłem jako mnożnik bo lepiej moim zdaniem oddaje charakter niż ranga...

Co do straty SP - mea culpa, mea culpa... Zostanie poprawione...

Goomich:

--- Cytat: Rhovana w Luty 13, 2007, 10:42:50 ---
--- Cytat: Mona X link=topic=3698.msg43175#msg43175 uote ---
Tu chyba chodzi o rangę.

--- Koniec cytatu ---

W efekcie jest to mnożnik wiec nie ma sie co czepiać ::)

--- Koniec cytatu ---

Nie chodzi o mnożnik, tylko level.

--- Cytuj ---np. lvl. 1 oznacza że aby wytrenować dany skill na lvl.1 wymaga on 250 punktów, lvl.2 mnożnika oznacza że na ten sam poziom wymagane jest już uzbieranie 500 punktów)
--- Koniec cytatu ---

Mnożnik to ranga (rank), zaś poziom skilla to "level". Skoro każdy skill ma jakiś level i jakąś rangę, to pisanie "level" w odniesieniu do rangi, może wprowadzić niepotrzebne zamieszanie i zamototać nukom w głowach.

A w całym tym wywodzie chodzi mi o jedno - o trzymanie się terminologii gry.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej