Eve Online > Wsparcie techniczne

Eve i Vista

<< < (2/3) > >>

LosBekoczoS:
Pytam z banalnego powodu gdyz chce zakupic z nowa maszyna org sys nowy. Teraz rozterka czy kupowac VIste czy XP a jak viste to jaka 32b czy 64b... stad pytania czy ktos juz sprobowal i jak chodzi...

ArchenTheGreat:
Jak z nowym to ja bym wziął Vistę 32bit. Mniej problemów ze sterownikami będzie.

przemas:
Stan na dzisiaj:

--- Cytuj ---Revelations 1.3 Known Issues (v.2.14.29239)

* Windows vista is not yet supported although you may be able to run the eve client on it.
--- Koniec cytatu ---

korpusz:
Za czasów beta testów Visty grałem na niej w Eve. Co do instalacji to nic nie powiem bo nie usuwałem evki przed zmianą systemu. Wrażenia ?? Chodzi dobrze, kilka razy mi padła (jakby na XP nie padała ;) ogólnie nic specjalnego na plus, a i na minus, nie zauważyłem. No może oprócz tego, że sam system po odpaleniu EVki nie był zdolny do zbyt wielu rzeczy w przeciwieństwie do XP.
Moj conf kompa to:
- AMD Athlon 2400
- 768MB DDR
- Geforce 4400 TI (256MB pamieci)

Tigivo Eckhart:
ja bym sie wstrzymal z Vista w przypadku:
- posiadania nie dokonca legalnych kopi:
   -muzyki
   -filmow
- posiadnaia legalnych kopii:
   -muzyki
   -filmow
z tego co wiem to Vista ma dosc rozbudowana kontrole plikow audio-wizualnych ... za bardzo jak na moj gust.

jest takze spory problem z zgodnoscia sterownikow i bibliotek. Vista jako narzedzie do gier na chwile obecna ma BARDZO znikoma baze aktulanych dzialajacych i kompatybilnych bibliotek do obslugi glownie gier... nie mam pojecia jak sie to ma do oprogramowania ale tutaj bym problemow nie widzial z racji tego ze pewnie skopiowali wszystko jak leci z XP wiec powinno chodzic bez zarzutow

PS. Vista w MSDNAA byl dostepna juz od poczatku roku :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej