Eve Online > Dyskusje ogólne
Eksploracja - how to
Tomash Kovahlsky:
Jesli jest tak jak mowisz... czyli ze na tej samej BMce sa okresowo te same ukryte plexy, to jest to do dupy ... gdzie tu losowosc i gdzie dazenie do zlikwidowania farmienia? Namierze sobie kilka(nascie) takich dochodowych plexow, i bede je farmil tak jak te zwykle.
MightyBaz:
sorki za nieporozumienie...nie na tej samej BMce, tylko w tym samym systemie, fakt ze ok 70% bylo niedaleko mojej starej BMki, :coolsmiley:
jedna uwaga - to bylo w lutym/marcu...pozniej nie latalem explorowac...coz jest to duzo nudniejsze niz kopanie...srednio spedzalem ok 2h na znalezieniu encountera - radar, innych nie szukalem wcale.
Najlatwiej znalezc military plexy , praktycznie w ciagu ok 30 min max. najtrudniej radary
wuzel:
Mam kilka pytanek odnośnie eksploracji, jako że zrobiłem coverta, to i tego chciałbym spróbować.
1. Czy z encounterów archeologicznych wypada coś poza częściami do rigów?
2. Czy w encounterach opłaca się rozwalać struktury? Coś z nich wypada?
3. Spotykam czasami jakieś frozen corpsy w encounterach - do czegoś się przydają?
4. Czy w unknownach można znaleźć coś ciekawego czy co najwyżej ekspedycje?
5. Leaking cask - łots dis? Ani otworzyć, ani zniszczyć...
marioosh:
1. wypada, np. bpc na rigi t2, skillbooki do invencji.
2. warto na complexach unknown, ale nie wszystkie, wypada loot czasem nawet cos fajnego się trafi.
3. niekktórzy je jedzą :) a tak na poważnie to do celów kolekcjonerskich jedynie :)
4. hm.. no IMO ekspedycja to jest właśnie to 'coś ciekawego'.
5. ??? nie kojarzę..
MightyBaz:
po patchu kali 2 uzywanie nowego scanera to samo miodzio - nareszcie skonczylo sie czekanie z dt i farmienie plexow xx/10. W sumie za kazdym razem znajduje od razu hidden plexy z wyjatkiem tych : radar, gravimetric itd. przez kilku stalych farmerow. Teraz jest sprawiedliwe. Kazdy moze farmic bez problemu. Co ciekawe, zauwazylismy, ze po zabiciu wszystkiego, zrobilismy BMke, i warpnelismy sie na inny plex. Wykorzystujac pokladowy scanner nie mozna wrocic do tego samego miejsca gdzie byly wrecki (nie ma ich tam) tylko na zrobionej BMce. Moze to oznaczac, ze zlodziestwo wreckow tez skonczylo sie.
Wczoraj we trzech sfarmilismy 5 plexow, srednio wyszlo 5-8 BSow po 900k,sentries, jakies cruisers po 300k i frigi na jeden respawn, zas respawnow bylo od 5-8 na plexa. Kupa lootu plus partsy do rigow. Powiem szczerze lepsze to niz rattowanie na beltach. Nawet pojawily sie w Providence dronowe plexy, niom nareszcie mozna rare minsow pozbierac a nie kopac.
Z lootu nie wypadly zadne bpc ani uber rare itemsy, raczej srednie named. W 3 osoby jeden plex robi sie jakies 30min plus zbieranie lootu i partsow - nie bylismy przygotowani na taka ilosc wreckow, stad dlugo nam szlo zbieranie.
Na jednym plexie wdupilismy commanda, wytrzymal tylko 30sec na pelnym aggro :(, plex twardy byl - ponad 10 bsow , duzo sentries i innego shitu.
Probowalem poscanowac sondami ale efekt byl taki sam jak scannerem pokladowym :-\ - fakt, ze nie namierzylem zadnych signatures jak radar, gravimetric itd.
Mam pytanie czy znalezliscie cos ciekawego w tych nowych plexach?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej