Eve Online > Dyskusje ogólne

Rigs

<< < (2/14) > >>

Ellaine:
Wlasnie - jak to jest z ta szansa?
Czy mala szansa (maly skill) oznacza ze marnuje czesc potencjalnych zlomkow, czy tez jedynie ze musze spobowac kilka razy az mi sie uda?

rangerx:
ostatnio wyskanowalem i zrobilismy ukryty plexik (4xbs 2xcruz, ale z nich nie bylo rewelacji), jak sie okazalo, wlasnie ze zlomem do rigow. Poniewaz analizer i salvaging mielismy niezbyt wyskilowane, to otworzylismy tylko 2 z 6 budynkow na tym plexie. Wypadlo po kilkadziesiat roznych elementow do rigow, ale chyba same zolte ... w sumie 30 min roboty :P

Asoth:
A ja wczoraj wyczyściłem misję pełna statków frakcji Mordus Legion, przesalvagowałem ponad 50 wraków i nawet jednego elementu z nich nie dostałem...
Zastanawiam się czy to jakiś bug czy shipy niektórych frakcji wymagaja wyższego skilla ?
Bo skille takie jak Jury Rigging, Armor Rigging czy Astronautics Rigging chyba nie mają wpływu na szansę wyciągniecia elementów danego typu z wraku?

przemas:

--- Cytat: Asoth w Grudzień 12, 2006, 10:09:12 ---Zastanawiam się czy to jakiś bug czy shipy niektórych frakcji wymagaja wyższego skilla ?
Bo skille takie jak Jury Rigging, Armor Rigging czy Astronautics Rigging chyba nie mają wpływu na szansę wyciągniecia elementów danego typu z wraku?

--- Koniec cytatu ---
Nie maja wpływu
Te skile są potrzebne żebyś mógł obsługiwać dany RIG

Asoth:
To była taka zasadniczo luźna teoryjka oparta na tym że z pierwszych kilku wraków (wiadomo ilość niereprezentatywna) wypadło mi tylko kilka podstawowych elementów jednego typu, a potem miałem juz rozwinięte skille XXX Rigging i posypały sie inne rzeczy, ale to pewnie czysty przypadek.

--- Cytat: [BUFU] Dect w Grudzień 12, 2006, 10:54:33 ---Te skile są potrzebne żebyś mógł obsługiwać dany RIG

--- Koniec cytatu ---

A właśnie zdaje mi sie że do obsługi rigów (latania zrigowanymi statkami) zasadniczo skille nie są potrzebne. Z tego co czytałem  Jury Rigging pozwala wkładać rigi w statki, a reszta rigging skilli zmniejsza drawback danego riga i teraz zastanawiam sie czy kara jest zmniejszana w momecie wkładania riga (czyli można by kupic statek z rigami np -5% zamiast -10%), czy poprostu zawsze wkłada sie rigi z karą -10%, a to potem jest modyfikowane przez odpowiednie skille pilota?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej