Eve Online > Dyskusje ogólne
Możliwość polskiego tłumaczenia EVE
MMoroz:
Wprowadzenie "consensual fight" tez przyciagnie duzo osob, ale w tym przypadku tez bede zglaszal obiekcje( a sporo SingleP zglasza takie zadania ).
Do Sotharr - specjalista od sieci to nie jestem( inna specjalizacja ), ale to raczej ty poczytaj, moze to byc zbyt kosztowne ale problemu(technicznego ) nie ma zadnego wystarczy nawet dogadac sie z polskimi providerami TPSA, Netia itp zeby nadaly wiekszy priorytet pakietom od Eve - pytanie jakie sa koszty.
Rhovana:
Mnie to ani ziębi ani grzeje. Ważne żeby jak bedzie to dało sie to czytać, jak sie nie da to wróce na angielską wersję. A jesli miałoby sie to przyczynić do jakiegoś sensownego rozrostu polskiego community i od czasu do czasu jakiejś wiekszej imprezy to jestem za.
--- Cytat: MMoroz w Marzec 14, 2007, 15:03:47 ---J)edyny powod to udostepnienie tej gry dla osob kompletnie nie znajacych jezyka - takich osob Eve nie potrzebuje. Juz i tak jest ich za duzo sa to osoby grajace "Eve-Single Player Version" ktore caly czas jecza zeby pozwolic im grac tak jak one chce - czyli samemu. To jet MMO - powtarzam bo widze ze do wielu osob nie dociera, a moze to nieznajomosc jezyka :D.
--- Koniec cytatu ---
Jak czytam coś takiego to mnie krew zalewa. Do tej pory jakoś tolerowałem te Twoje półdebilne przemyślenia ale tu to już przegiąłeś. JAKIE TY MASZ PRAWO OCENIAć SPOSóB GRANIA INNYCH!!!. Pamietaj że Ci ludzie też płaca za gre i mogą decydować sami na co wydają swoje pieniądze. Jak bedą chcieli niech kopią velda grając 4 lata i nie odzywając sie do nikogo TO NIE JEST TWóJ BIZNES. Jestem Ciekaw jakbyś sie zachował jakby ktos w RL przyszedł do domu i zaczał tłumaczyć jak masz żyć...
Ekhem... Spokojnie proszę.
X.
korpusz:
Rhovana ma trochę racji, aczkolwiek można się przyczepić do jakości takiego masowego community i tego sie pewnie ludzie boja jednak jeżeli wśród tej masy ludzi których się boicie znajdzie się kilku ludzi którzy pozytywnie wpłyną na polska scenę EVE i przyczynią się do jej rozwoju to stwierdzę, że warto było spolonizować tą grę. A na całą resztę będę miał wyje*piiiiiiip*ne.
Wojak:
MMoroz co z ciebie za człowieczek czytam twoje posty i odnoszę wrażenie że hołdujesz zasadzie : nikt cię nie docenia, doceń sie sam i każdym postem to udowadniasz. To jakiś twój kompleks? Czujesz się mały?
Widzisz możemy tak dalej dyskutować, nie rozumiem twojego sposobu myślenia rozumiem za to oburzenie Rhovany czemu ty miałbyś decydować o sposobie dawkowania sobie rozrywki jaką jest EVka. To jest gra i tylko gra jak słusznie powiedziałeś MMO skąd ta pewność że ty szprehając po angielsku jesteś wstanie sprostać tym interakcjom bardziej niz człowiek szprehający po węgiersku czy hindusku ( używam celowo tych języków żebyś nie zarzucał mi ze ktoś nie znający angielskiego może przełączyć się na niemiecki ). Nie od ciebie będzie zależało istnienie polskiej wersji językowej i całe szczęście. Kwestia jego istnienia to sprawa marketingu jeśli CCP spodoba się pomnysł zciągnięcia kilkuset dodatkowych graczy polskojęzycznych to zrobią to bez słuchanie twojego szemrania i chwała im za to.
Następna bzdura jakoby EVka nie potrzebowała graczy nie znających angielskiego - to jest jedna wielka bzdura bo każda gra MMO potrzebuje przedewszystkim graczy i ich ilość sie liczy jeśli gra jest tak zkonstruowana że nie potrafi zamienić tej ilości w jakość to padnie i tyle.
Voulture:
Więcej graczy -> Więcej nabywców i sprzedawców -> Więcej Tranzakcji -> Większy Rynek -> Większe zadowolenie Ellaine -> Więcej postów na forum -> Większa Centrala -> WIększe zainteresowanie Centrala CCP -> WIększe zainteresowanie Polakami CCP -> Więcej graczy.
Sory, ale tak długo, jak im się to będzie opłacać i tak długo jak w gre wchodzi marketing a nie potzreby jednostek, twórcy Eve będa dążyli do rozprzestrzenienia się gry i zwiększenia dochodów. Nie ukrywajmy, zwiększenie dochodów odbije sie małym skutkiem w polityce CCP i ich zaangażowaniu w optymalizację i rozbudowe Evki, ale się odbije! Jeżeli zaś miałoby to przyspieszyć czy ulepszyć rozwój Evki chocby o 1%, to dlaczego nie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej