Eve Online > Wsparcie techniczne
Problem z wydajno?ci?.
Xarthias:
Powinno Ci ?miga? bez problemu. Dobrze by by?o co prawda dorzuci? jeszcze z pó? giga ramu, ale ja gra?em na athlonie 1gh+radek9200+756mb ramu i ?miga?o bez problemu w rozdzia?ce 1280*960 (w oknie) tyle, ?e przy zredukowanych efektach.
Natomiast przy du?ej akcji (na pleksie np) we wspomianej rozdzia?ce, tyle ?e na p4 core duo 3ghz, 1gb ramu 533 i gf7600gt fps spada? do 10 :)
??cze tu nie ma za du?o do gadania, raczej konfiguracja kompa (spróbuj reinstaln?? winde). Wy??cz d?wi?k. Wy??cz przezroczysto?? menusów i okien. Zrób wi?cej miejsca na dysku i defragnij go. Ustaw swapa na innym dysku, albo instalnij evke na innym dysku (fizycznym nie partycji) je?li masz tak? mo?liwo??. I nie ?am si?, ja mam ciut lepszy sprz?t, a chodzi mi w tej chwili jeszcze gorzej ;)
Lifting jest planowany ;)
W 800x600 nie da si? odpali?, a okna z chatem (na szcz??cie) nie da si? zamkn?? i do wydajno?ci nie ma on za wiele.
pc5:
Na AMD 2800+ 1gb ram, Radeon 9250 128mb odpalam max 4 klienty (dla mnie 3 to norma) i wtedy dopiero spada mi wydajno?? poni?ej 10 klatek. Reklamacja?
Darhon77:
xarthias problem jest taki, ze mam totalnie wszystko powylaczane ;D, dzwieki nie dzwieki, przejrzystosci, efety zredukowane do minimum, swap osobna partycja, w zasadzie wszystko sprzyja temu zeby jednak sie dalo zagrac, a tu lipa ;]
Z tym pingiem to nie wiem czy nie ma nic wspolnego, nawet tu na forum jest jeden temat w ktorym ktos pisal do CPP z jakims problemem i tam jest napomkniete w odpowiedzi cos o realcji ping/wydajnosc.
Z naglym pogorszeniem sie wydajnosci po wlaczeniu okna chatu, tez znalazlem posta na forum EVE.
Ogolnie obraz z tematu o podnoszeniu fps w EVE wylania sie taki , jesli masz pecha to zebys mial niewiadomo jaki wypasiony sprzet to bedziesz mial to 8-10fps i niewiele pomaga na ten stan ;].
Sproboje jeszcze z tym dyskiem i zmienic stery w radeonie z Omeg na WarCaty i przeczyscic system to jedyne co moge na ta chwile zrobic. Reinstalka wina narazie nie wchodzi w gre.
Moze jeszcze dam rade zrobic na dniach lepsze chlodzenie na proca bo sie grzeje i z pamiecia pokombnowac. To trzeba miec pecha okrutnika tyle lat szukac giery w ktorej lacza sie mozliwosci Freelancera z epickim rozmachem Freespace i nie moc sobie w to ustrojstwo teraz pograc ;p
pticu:
mialem podobny problem, na zlozonym kompie - cel 2.4 , 5200fx, 512 ram, odpalam eve i 5 fps, ki chuj, nawet kopac sie nie da przy takiej predkosci, no ale jak wylaczylem AA i anizo to zaczelo dzialac normalnie, szybkosc rzedu 20-30 fps, zobacz czy karta nie ma defaulta z wlaczonym aa i anizo.
Darhon77:
Zmienilem stery na WarCaty, powylaczalem anizo itd. ustawilem wszystko na performance. Narazie efekt jest zachecajacy fps czasem idzie w przestrzeni do 34fps srednio ok 20-23 ale wciaz mu sie zdarza opadac czasem do 10. Ale to moze byc juz efekt systemowy. Zobacze za pare dni jak go troche przeczyszcze. Stabilne 20fps powinno wystarczyc zeby sobei choc pograc dla relaksu. No i zawsze mam rezerwe bo karta jest bez OC.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej