Eve Online > Dyskusje ogólne
Zlych Bolszewikow juz nie ma, Mienszewikow tez
Ellaine:
Bo mechanika nie daje mozliwosci ruszenia takiego monopolu. Wina mechaniki, nie monopolisty.
Tyle ze vaga to nie monopol :) T2 cap recharger bogdajrze, to monopol.
Kromeq:
No fakt, bodajrze nazywa sie to oligopol.
W RL tez nie masz mozliwosci ruszenia monopolu metodami nawijmy to ekonomiczno-konkurencyjnymi. I wlasnie dlatego ludzie wymyslili urzedy antymonopolowe.
Anyway w RL masz panstwo ktore ma chronic swoich obywateli. W EVE masz tylko GMow, ktorym sie albo nie chce, albo nie moga ingerowac w swiat gry bo takie maja zasady.
Dyskusja jest o niczym. W WoW np. znajmomy tak samo robil, jak nie bylo np. na AH flaskow to dawal ceny 2x wieksze niz zwykle i ludzie musieli po takich cenach kupowac. Ale tam rec na flaski byl dropem i w sumie taka hossa trwala nie dluzej niz dzien-dwa. Potem ludzie wystawiali swoje po normalnych cenach i on tez musial obnizyc...
Ellaine:
To nie jest zaden pol, to jest stosunek popytu do podazy.
Wiele grup sprzedaje vagasy po konkurencyjnej cenie 260. I tyle :)
Kromeq:
Omg, albo nie widzisz zaleznosci albo jestes slapa :P
Nie ma mechanizmu popytu i podazy w momencie, gdy masz 8 producentow danego dobra, ktorzy na dodatek sie umowili, ze nie spuszcza ceny ponizej okreslonego poziomu.
Popyt i podaz to bys miala wtedy gdyby kazdy mogl rozpoczac produkcje, a jej oplacalonosc bylaby wynikiem tylko zastosowanych metod produkcji i dostepu do tanich materialow.
I uwierz mi ze jakby jeszcze podniesli cene tych statkow do 400 mln to i tak byliby tacy co by kupowali. Kupowaliby bo nie mieliby wyboru. Nie ma substytutu dla danego statku i nie masz wyboru. Albo latasz tym albo zadnym.
kerisso:
Skad ja wiedzialem ze Ellaine doprowadzi ludzi na skraj rozpaczy..hehehe
PTICU !!!
Ty, ja sie podlaczam i otwieramy biznes na forumie.
Lekcje ekonomii: za posta 5zl.....nie 10zl...bo to widze rozwojowy kierunek....
Lekcje spamowania: za posta....hmmm...1zl
Lekcje flamewar: ..ooo...20zl....kurde Ire sie oblowi....
No dobra to nieuczciwe wyciagac kase....
Przyjmujemy ze 1zl = 1mil ISk
Bedziemy mieli zaraz taki monopol, ze o Mamusku.....
:twisted:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej