Eve Online > Wsparcie techniczne
Eve pod Linuxem?
Khobba:
u mnie całkiem nieźle. Mam aktualnie fedorę 14 na swoim kompie i jakieśtam ubuntu na lapku żony i na obu chodzi przyzwoicie. Oba kompy mają dystrybucje 64 bitowe, oba mają karty nvidii. Problemów nie mam żadnych, ale fpsów nigdy nie sprawdzałem, ani nie porównywałem z niczym. Ogólnie EVE ma poziom wsparcia "Gold", więc chodzi praktycznie doskonale.
KennethWolf:
jestem świeżym posiadaczem linuxa (ubuntu 10.10) wszystko byłoby fajnie, eve mi się zainstalowało ale dotarłem do EULA i zonk, musze zainstalować winetricks, no i zamiast szybkiego odpalenia eve i powrotu do rozgrywki czeka mnie nauka trybu tekstowego ehh nie ma jakiejś opcji instalacji tego bez zaglądania tam? pożegnałem się z trybem tekstowym w chwili kiedy DOSa zastąpił mi win95 :( (do windowsa wracać nie będe póki co, ubu mi pasuje)
Ranshe:
Ale co to za problem odpalić konsolę i przekleić jedną komendę ze strony po czym wcisnąć enter. ;P
Z tego co widzę na www to ubuntu winetricks ma od razu instalowane, więc tylko 'sh winetricks corefonts' i po kłopocie.
Konsola nie gryzie. ;)
KennethWolf:
już sobie z konsolą poradziłem(coś musiałem źle wpisywać na początku, czegoś nie kopiować bo mi nie chciało odpalać tej komendy), ale teraz nawet mi EVE się nie odpala, wyskakuje błąd programu...
Khobba:
masz system x86_64? jesli tak, to musisz doinstalowac 32bitowe biblioteki openGL. niestety, z glowy Ci nie powiem dokladnej nazwy pakietow, ale pewnie google pomoga ;) pewnie beda to libGl, libGlu i jakies XRendery... jak dojade do roboty i usiade przy normalnym kompie to Ci tego poszukam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej