Eve Online > Wsparcie techniczne
Eve pod Linuxem?
Kamoris:
A jest jakis sposob na porawienie grafiki itp. ??? Udalo mi sie odpalic ale dziala toto jak na geforcie2mx. Czyli zupelnie rozjechane wszystko lacznie z czcionka.
NeX:
Jeszcze niedawno rozmawialem z gosciem, który gra na linuxie. Oglądałem też jego screeny. On uważał, że grafa pod linem wygląda wręcz lepiej niż na standardowych ustawieniach sterownikow w Windows. Być moze opinia subiektywna. Jam mam maksymalnie wyśrubowane stery nVidii i nie zauważyłem aby jego shoty z gry były lepsze, albo gorsze, więc przynajmniej na serii kart GF7 grafika jest taka sama pod oboma systemami. Zresztą przecież działa pod DX, więc co ma ją odróżniać.
IMO problemów należy szukać w konfiguracji i sterownikach.
Zaafiel:
Po pierwsze witam wszystkich serdecznie ::)
nie mam jeszcze postaci ale mam zamiar zmienic to w niedługim czasie, zresztą wraz z paroma znajomymi, jako ze jest to jedna z niewielu gier mmorpg z klientem pod linuksa a i w klimacie sie odnajdziemy, tak mi sie wydaje :P
No prosze pierwszy post a juz bawie sie w archeologa, ehhh no trudno, zatem moje pytanie brzmi, bo czytałem cos o zwolnionym działaniu pod cedega, ale to bylo dawno, ktos zatem wie jak w tej chwili dziala EVE na linuksie?
chodzi o to ze jeden ze znajomych ma sprzet zblizony do minimalnych wymagan i rowniez linuksa, czy zatem da rade grac czy nie warto sciagac klienta? pozdrawiam i prosze o konkretne odpowiedzi ;)
Xarthias:
Eve na Linuxie (w zasadzie na Cededze) ma już oficjalny support. Polecam zapoznać się z info tutaj: http://www.eve-online.com/download/linux.asp
oraz tutaj: http://myeve.eve-online.com/ingameboard.asp?a=channel&channelID=630463
Fedajkin:
Zaafiel, kolega ów niech zasysa klienta i sam sprawdzi.... toć macie możliwość rejestracji trial i potestowania gry przez 2 tygodnie... przez ten czas może postarać się tak zopytmalizować linucha, żeby chodziło jak w zegarku szwajcarskim. Problem jednak może być jeżeli będzie chciał wybrać się do Jita na zakupy (Jita to taki duuuży system, rodzaj naszego rynku/bazaru).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej