Eve Online > Wsparcie techniczne
Eve pod Linuxem?
KennethWolf:
hmmm to jak mam to wszystko ogarnąć?
gdzieś na forach przeczytałem że są problemy z grafiką ATI, ja jadę na zintegrowanej grafie AMD w płycie z chipsetem 880G (czyli grafa z serii 4600)...
Trefnis:
no jak pisalem wyzej na ati mialem przeploty/artefakty w eve, ale nie bawilem sie ani w zmiane sterow na inne ani w zadne ustawienie bo mi sie nie chcialo
pewnie jest do obejscia
KennethWolf:
zobaczymy czy mi się uda znaleść obejście tego...
EDIT: nie idzie mi, każda instrukcja wymaga korzystania z konsoli a ta mnie najwyraźniej nie lubi :/
Odpalam eve, pojawia się pierwszy ekran z Incrusion a zaraz potem wyskakuje błąd:
"Program ExeFile.exe napotkał poważny problem i musi zakończyć działanie. Przepraszamy... blablabla", przeinstalowuje od nowa i eve i wszystkie dodatki do wine i nadal nic grrr :[
ManganMan:
Kenneth, chciałbym ci pomóc odnośnie konsoli (blisko 2 lata mam linucha i właściwie znam humory konsoli ;) ) lecz wystarczy że mam problem z moim radeonem 9600 (AMD zakończyła wsparcie dla tejże karty, a sterownik ''legacy'' jest równie dobry co windowsowy sterownik grafiki zanim się wgra stery do grafy. Po prostu jestem w kropce.).
PS do moderatorów: o problemie się rozpiszę jakiś czas później w innym temacie.
KennethWolf:
nieno 15lat temu pracowałem w dosie to sobie z konsolą też poradzę w końcu, gorzej że robię wszystko wg poradników i nadal ten sam błąd, help.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej