Eve Online > Dyskusje ogólne
EVE PL
pc5:
--- Cytat: "xarthias" ---PC a sprawdza?e? co daje to prze??czenie na hiszpa?ski?
NIC.
Co najwy?ej mo?liwo?? u?ywania nie-unikodowych znaczków hiszpa?skich i to, ?e info o dt si? pokazuje po hiszpa?sku...
Przez pó? godziny gry, nie zauwa?y?em ?adnej innej zmiany (no, mo?e poza problemami z zalogowaniem si? i pisaniem na polskich kana?ach)...
--- Koniec cytatu ---
Nie sprawdza?em. A my?la?em, ?e dzia?a to tak jak w innych grach gdzie prze??cza si? language. Kolejna niespodzianka ze strony EVE, tym razem niemi?a. W takim razie cofam co mówi?em, o d... rozbi? tak? lokalizacj?.
Co do klimatu 'angielskiej' evki, to jest on specyficzny i 'mocny'. Gra?em jaki? z wy?aczonym d?wi?kiem, u?ywa?o si? troche TSa, ale po paru miesi?cach, gdy w??czy?em d?wi?k znowu, wbi?o mnie w siedzenie 'warp drive active', 'Aproaching to stargate', muzyczka, odg?osy klików itd itp. Od razu przypomnia?y si? noobowate pocz?tki, gdzie to lata?o si? bez BMek, kopalo si? Velda, siedzia?o si? w empire... Niewyobra?am sobie gry z polskim g?osem "Nap?d nadprzestrzenny aktywny"... hmm, a mo?e jednak... Ciekawi mnie jak wygl?da?oby polskie EVE.
rafaello:
ma?o ?e mnie nie ciekawi to jestem mocno przekonany ?e bardzo nie chce si? przekona?
po co psu? co? co jest dobre - po co wpuszcza? setkami 12 latków z przerostem ambicji - ju? oczyma wyobra?ni widze jak poziom dyskusji spada...
ju? dzis pomimo wysokiej sredniej wieku gracza pl w eve potrafi byc dennie - na szczescie nieczesto - pomy?lcie jak to si? sko?czy - bo gdzie? pod skór? czuje ze kto? se zrobi kawa?ek interesu na eve z którego my jako community ma?o ?e nic nie zyskamy to du?o stracimy przez fale nap?ywaj?cych ma?olatów którym tatu?/ mamusia kupili eve bo dziecko mia?o focha i mu si? ok?adka spodoba?a - pomy?lcie jak odbieraj? polaków teraz w eve i jak mo?e to si? zmieni? - szczególnie jak wpadnie masa ludzi co nie zna nawet j?zyka...
imho dla nas to b?dzie pora?ka - je?eli nast?pi lokalizacja to jestem bardzo mocno pewien ze b?dzie denna i popsuje nam cz??? zabawy, nast?pna cz??ci? któr? mo?emy utracic jest samo community PL - teraz s? tarcia - jak b?dzie nas 2x wi?cej i ?rednia wieku si? obin?y do tego masa ludzi nie b?dzie mia?a potrzeby u?ywania angielskiego to b?dzie syf
ju? raz trafilem na nacjonaliste na kanale polska chyba - mia?em z?y dzie? to se po nim poje?dzi?em - w sumie ?aden wyczyn.. dostarczyl mi ten koles takiej dawki kretynizmu ?e nie mia??m potrzeby dowarto?ciowywa? si? przez nast?pne pol roku :D
jak juz pisa??m - jestem zdecydowanie na NIE dla jakiejkolwiek próby najmiejszej lokalizacji w kierunku PL czy wydawania tego w pude?ku na naszym rynku z instrukcj? obs?ugi
mi osobi?cie zale?y ?eby od eve trafiali inteligentni ludzie - obecnie sposób w jaki trzeba przebrn?? do 3 miesi?ca gry w wysokim stopniu eleminuje wi?kszo?? oszo?omów i ?ycz? sobie i wam ?eby tak pozosta?o
Aenyeweddien:
Dawno mnie tu nie by?o ale te? wtr?c? swoje dwa grosze.
Pomys? jako taki uwa?am za denny i na dobr? spraw? prowadz?cy do izolacji polskich graczy. Bo ograniczy?by mo?liwo?ci polskiego gracza tylko do polskich korporacji, albo grania samemu. I to tylko z powodu niekompatybilno?ci poj??. Korpy mi?dzynarodowe po prostu by nie chcia?y mie? graczy którzy nie potrafi? wykona? najprostrzej komendy bo jej nie rozumiej?, albo nie potrafi? sfitowa? statku zgodnie z wymogami bo nie znaj? poj??.
surt:
ale pojawienie sie pudelkowej wersji eve z poradnikiem i opisem gry (w wersji angielskej gui). pozwolilo by na zwiekszenie popularnosci tej gry w Polsce a co za tym idzie wielu ciekawych graczy by sie moglo pojawic.
EVE nie jest rozreklamowana gra i naprawde nie wiele osob w polsce wie jak i gdzie szukac tego typu gier. A moze by ich wciagnela jak by ja zobaczyli i grali w nia.
RIPsento:
Dobrze jest jak jest i po co to zmienia?.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej