Eve Online > Dyskusje ogólne
EVE PL
PoCO:
S?uchajcie, na tym w?a?nie polega dyskusja. Ja sie na was nie obra?am ani nie ignoruje, po prostu staram si? znale?? ten z?oty ?rodek, a nie osi?gne tego nie polemizuj?c z waszymi wypowiedziami. Poza tym gdybym nie zacz??, to ta rozmowa skonczy?a by si? po tych kilku pierwszych postach w stylu "Po CO?"
A wi?c dobrze, jeszcze raz
Czy uwa?acie, ?e wydanie EVE w Polsce, z Mo?liwo?ci? gry po Polsku, Polskim poradnikiem dla pocz?tkuj?cych, op?at? za pierwszy miesi?c w cenie, w pude?ku etc. pomog?o by polskim graczom, ew. zwi?kszy?o by popularno?? tej gry w Polsce? Wed?ug mnie tak, powody s? oczywiste.
Czy uwa?acie ?e wydanie pude?kowe ala Deluxe, bez abonamentu, ale za to z jakim? gad?etem np. plakatem zdoby?oby popularno??? Tego ju? nie wiem i wydaje mi si?, ?e trzebaby by?o troche z tym poczeka?.
Co o tym s?dzicie?
redbart:
Odno?nie tego, ?e s?ysz? o tym tylko zapale?cy MMO na moim przyk?adzie wida?, i? jest to nieprawd?. Nigdy NIGDY nie gra?em w MMO. 1 m-ce przed eve próbowa?em w Lineage2, ale jako maniak scifi znalaz?em t? gr?. S?ysza?em wcze?nie o Earth and Beyond, i szczerze my?la?em, ?e ma z Eve co? wspólnego :}.
Odno?nie Wowa, mnie grafika po?o?y?a. Jak screeny zobaczy?em to wymi?k?em. Dla mie grafa jest na poziomie 9 latka :). Nigdy te? nie widzia?em pude?ka Wowa :). Za to mam orygina? diablo 2 :). Hmm za WoW stoi Blizz i jest to samo nap?dzaj?ca si? marka.
P?acenie kodem, a kart?. Przynam si?, ?e wol? za 3 miechy zap?aci? kart?, albo za 6. Wydaje mi si? szybciej, lepiej i taniej :). Na timecode jedynie za iski moge si? przerzuci? i to dla mojego alta;), za rok grania albo wi?cej.
Nie widze sensu pude?kowego wydania, bo pude?ka obecnie kupuj? ludzie za 10 pln x3 gry, a tacy w MMO nie b?d? grali (IMHO).
J?zyk polski by du?o psu?, mniej wi?cej jak lektor TVP na Robocopie w niedziele ostatni?. T?umaczenie nigdy nie jest doskona?e i bardzo cz?sto psuje sens i klimat. Pozatym du?o jest nazw w?asnych.
PS: Polonia 1 (c) :P : "Scotty energetyzuj mnie na przedsi?biorczo?? :)" - Star Trek 5 (albo 6)
Mehriel:
--- Cytat: "xarthias" ---To po jak? choler? tam siedzisz? Pole? do low-sec czy 0.0 i nie b?dziesz mia? takich problemów.
Lagowi w Jita i innych w?z?owych systemach nie ma si? co dziwi?, skoro wi?kszo?? graczy boi si? wystawi? nos poza hi-sec i okupuj? te kilka biednych systemów... A ca?e po?acie wszech?wiata s? niemal?e puste...
To jest imho jedna z najwi?kszych wad tej gry... ale to nie w?tek o tym.
--- Koniec cytatu ---
A sk?d wiesz, ze tam siedze ? Czasami co? sprzedam, a co ? Nie wolno ? Dobrze na tym zarabiam wiec nie widze powodu dla którego mia?bym sie przeprowadza?. Rozumiem, ze po 2 miesi?cach ?miga?e? po 0.0 i wszystkich bi?e?, ale ja nie mam jeszcze si?y. Puste po?acie wszech?wiata... to ciekawe. Puste systemy to moze i s?, ale g??boko. Bo przy granicach z imperium na pewno nie jest pusto. Przynajmniej nie tam gdzie ja bywa. A je?li znasz jakie? puste 0.0 gdzie mo?na co? dobrze zarobi? i nie straci? przy tym g?owy to podaj nazwe regionu a sie wyniose w najbli?szym czasie.
Tomash Kovahlsky:
--- Cytat: "xarthias" ---I tak tego nikt nie czyta....bo na razie mam wra?enie jakbym mówi? do ?ciany :P
--- Koniec cytatu ---
Czyta, czyta... tylko sie odpisywac wiecej nie chce... skoro koles chce ewidentnie zobaczyc jedynie poklask dla swojego postanowienia...
Ja juz swoja opinie przedstawilem... wiecej moge jedynie dodac, to, ze TC bede kupowal jedynie za ISK'i... no chyba ze jakims cudem beda tansze od oplaty karta kred.... :P
Rhovana:
Ja mam takie mocne wra?enie ?e zdecydowanie mocno przeceniazsz liczb? polskich graczy nie gra?em do tej pory du?o ale non stop siedze na kanale polskim i jak przez miesi?c przewin??o sie przez ten kana? 200 osób to jest max do tego trzeba by doliczy? tych którzy siedz? tylko na kana?ach korpowych i tych którzy w ogóle nie korzystaj? z kana?ów. Na moje oko miesi?cznie przewinie si? 500 graczy. Z tego odlicz cz??? tralowców, którzy odpadn? albo zrobi? nowego traiala i bed? robi? od nowa posta? ( ja tak zrobi?em i wiem ?e kilkunastu znajomych tak?e)
Co do popularyzacji ok mo?esz reklamowa? ale specyfika EVE jest taka ?e zostanie ich bardzo niewielu ju? po pierwszej godzinie gry, nie mówi?c o tygodniu, czy miesi?cu.
A co do ma?olatów w grze pojawi si? wi?cej na bank, i nie istotne czy przestan? gra? po godzinie czy po tygodniu. Mia?em w?tpliw? przyjemno?? czyta? rozmowe na kanale w któr? nieopatrznie wda? sie kiedy? Mieta i mnie krew zala?a, po czym wy??czy?em kana?. Je?li to ma temu s?au?y? to dzieki jestem przciw. poza tym we? naucz ma?olatów troche kultury. Wejdzie taki i zacznie bluzga? i parska? jak kto? mu zwróci uwage. Nie mówi? ?e nie klniemy graj?c, bo sie zdarza jasne ale nie u?ywamy wulgaryzmów jako przecinków.
A na plakaty to ja sie pisze:d
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej