Eve Online > Dyskusje ogólne
EVE PL
PoCO:
No masz tu troche racji, ale jednak jest pewnie du?o osób które nie maj? mozliwo?ci zamówienia gry na zachodzie, ew. nie wiedz? jak no i wtedy dupa. A co nap?ywu smarkaczy do gry to bym sie nie przejmowa?, bo ta gra naprawde kiepsko przyci?ga tak m?ode osoby i to nie z powodu ma?ej popularno?ci.
Mehriel:
Chwa?a CCP ?e trza p?aci? kart? :!: :!: :!: :!: :!:
Fakt zdoby? takie pude?ko nie jest ?atwo. Ale to jest w?a?nie wyzwanie. Jak masz wiecej ni? 16 lat, to masz pewnie znajomych na zachodzie którzy tam pracuj?. Zad?wo?, zapytaj. Moze Ci pomog?.
Xarthias:
--- Cytat: "Mehriel" ---A ja nie chce migracji ludzi do EVE z kilku wzgl?dów. Po pierwsze, grozi to nap?ywem nie bezpiecznej liczby smarkaczy do gry, co zupe?nie popsuje poziom i klimat.
--- Koniec cytatu ---
Ech... smarkaczom ta gra znudzi si? po max. dwóch tygodniach, wróc? do wowa i spokój b?dzie.
--- Cytuj ---Po drugie, mam ju? do?? laga w Jita.
--- Koniec cytatu ---
To po jak? choler? tam siedzisz? Pole? do low-sec czy 0.0 i nie b?dziesz mia? takich problemów.
Lagowi w Jita i innych w?z?owych systemach nie ma si? co dziwi?, skoro wi?kszo?? graczy boi si? wystawi? nos poza hi-sec i okupuj? te kilka biednych systemów... A ca?e po?acie wszech?wiata s? niemal?e puste...
To jest imho jedna z najwi?kszych wad tej gry... ale to nie w?tek o tym.
PoCO - powiedz mi, z punktu widzenia wydawcy, którym tak si? reklamujesz ?e jeste?, jak du?y zysk liczysz uzyska? z jednego TC... I ile przewidujesz takich tc sprzeda? miesi?cznie, ?e wg Ciebie to takie kokosy?
Bo imho albo znaaaacznie przeceniasz popyt na tc w naszym kraju, albo ca?a ta awantura (o, przepraszam, dyskusja) jest jedn? wielk? podpuch?...
Dajmy na to, ?e na jednym tc na czysto (po odliczeniu kosztów produkcji) zarobisz 10% (imho nierealne, ale dla u?atwienia oblicze?) czyli oko?o 6z? miesi?cznie. Ile tych tc sprzedasz? 200? 300? Bardzo optymistycznie 500? Nie s?dz?, ale... 500x6z? = 3.000z?... Lol. I to przy za?o?eniu, ?e tak znaczna ilo?? ludzi kupi te kody i tak du?y profit na nich b?dziesz mia?.
A tc s? zwykle 90 dniowe... czyli mniejsza relatywnie op?ata miesi?czna co równa si? mniejszemu zyskowi... Kurde, gdzie te kokosy????? A trzeba pami?ta? jeszcze, ?e dla ccp sprzeda? kodów po?rednikowi (czyli Tobie) z upustem (bo nikt przecie? nie kupi tych kodów po cenie rynkowej) jest obni?eniem zysków, wobec czego b?d? si? starali ten upust da? jak najmniejszy...
Tak?e mam pro?b? do Ciebie - przesta? wywija? kota ogonem, i m?ci?.
Twój udzia? w dyskusji na razie sprowadzi? si? do narzekania, ?e nie mamy rozs?dnych argumentów... Ale kiedy je np. ja przedstawiam Ty zupe?nie ignorujesz...
Je?li si? myl? - udowodnij mi to. Udowodnij, ?e rzeczywi?cie wiesz o czym mówisz. Nie musisz mi zdradza? tajemnic handlowych, ale przedstaw jakie? konkrety na poparcie swoich s?ów. Bo na razie wszystko co od Ciebie us?yszeli?my to nic nie warte, puste s?owa.
Ech... kurde... po choler? ja si? tak produkuj?? :P
I tak tego nikt nie czyta.
Ch?opaki, we?cie si? za pisanie, poprzyjcie mnie, albo udowodnijcie ?e si? myl?, bo na razie mam wra?enie jakbym mówi? do ?ciany :P
PoCO:
No wi?c drogi xarthiasie oceniam polsk? populacje w EVE na +/- 2000 graczy. Gdyby gra?o ich tak jak mówisz 300 osób, CCP nawet by si? Polsk? nie zainteresowa?o. Poza tym pamietaj, ?e jedni odejd? z gry inni przyjd?, a ilu ich b?dzie zale?y przede wszystkim od wydania gry. Gdyby WoW dzia?a? na zasadzie EVE to nigdy nie zdoby? by 5,5 miliona graczy! Przez to, ?e gra ta jest praktycznie nieznana, z powodu braku wydania pude?kowego mi?dzyinnymi, bardzo ma?o osób wogóle o niej s?ysza?o. Jedyne wzmianki o niej dost?pne s? tylko w prasie bran?owej, no i wiedz? o niej najwi?ksi zapale?cy MMO. A reszta? Nie oszukumjmy si?, w?tpie ?eby ka?dy gracz przegl?da? codzinnie newsy na portalach po?wi?conym grom, tak jak ja.
O zarobki sie nie martw. Poza tym ja wcale cie nie ignoruje, wr?cz przeciwnie. Ciesze si?, ?e w ko?cu nawi?za?a sie sensowna dyskusja. A co do udzielania si?, to w?a?nie na tym to mia?o polega?, ?ebym us?ysza? wasze opinie, a nie odwrotnie.
Rhovana:
Ja te? jak to czytam to mam wra?enie ?e to s? dwa monologi a nie ?adna rozmowa:/
Staramy sie odpowiedzie? na pytania jakie zadajesz a Ty w momencie kiedy us?yszysz takie, które Cie nie zadowol? prychasz i buczysz, ?e gadamy bez sensu. Ok twoja wola, ale to nie jest dialog.
Moim zdaniem gracze ju? sie wypowiedzieli dosy? jasno. I w zasadzie nic nam do tego chcesz rozkr?ca? taki interes ok:). ?ycze Ci jak najlepiej , ale nie wró?e przysz?o?ci takiemu biznesowi. Jesli zrobisz tak ?eby timecody by?y do kupienia na rynku sam bede kupowa? bez chwili wachania. I my?l? ?e w tym nie jestem odosobniony:D
Jak masz jake? pytania jeszcze ka?dy ci ch?tnie odpowie, ale przyzwyczaj sie ?e nie zawsze tak jakby? sobie tego ?yczy?:)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej