Śmietnisko > Archiwum
Spo?eczno?? polska w EVE
hallor:
Eno co wy tak z tym hi-sec przesadzajcie...
Jedni wola jablka inni gruszki - ktos chce siedziec w hi sec niech sobie siedzi, chodzby i mial 10000 lat, ktos nie chce to nie siedzi.
Jak by nie patrzec ta gra jest nie tylko dla tych co lubia pvp, zdaje sie ze to tez gra "ekonomiczna" - a czy w takim np. sim city jest jakeis pvp albo pve? nie :P
H. ktoremu odwyk daje sie we znaki
Dormio:
Czy mam rozumie?, ?e na odwyku grasz w SIMCITY ?
Blaster:
--- Cytat: "hallor" ---Jedni wola jablka inni gruszki - ktos chce siedziec w hi sec niech sobie siedzi, chodzby i mial 10000 lat, ktos nie chce to nie siedzi.
--- Koniec cytatu ---
Tylko ze nikt nikomu nie broni siedziec w empire i handlowac produkowac itp ale tym co zarobi sie w low sec.
Generalnie powinna byc jakas zacheta do przebywania na tych terenach czyli znacznie wyzsze profity.
Jezeli chcesz siedziec w high i odpowiada ci ze zarabiasz niewiele (z npc, misji i kopania) to prosze bardzo ale jak chcesz zarobic znacznie wiecej to rusz tylek i potrudz sie troche :arrow: ja tak to widze 8)
Takie podejscie sprzyja konsolidacji graczy, tworzeniu alianców itp.
Dormio:
--- Cytat: "blasterTylko ze nikt nikomu nie broni siedziec w empire i handlowac produkowac itp ale tym co zarobi sie w low sec.
Generalnie powinna byc jakas zacheta do przebywania na tych terenach czyli znacznie wyzsze profity.
Jezeli chcesz siedziec w high i odpowiada ci ze zarabiasz niewiele (z npc, misji i kopania) to prosze bardzo ale jak chcesz zarobic znacznie wiecej to rusz tylek i potrudz sie troche :arrow: ja tak to widze 8)[/quote ---
Blaster, ale co Ty tak naprawd? chcesz ? Rynku regulowanego centralnie (nie ?eby obecnie nie by?) :?:
Ja rozumi? ide? która za tym stoi i bynajmniej nie jest pomara?czowa w moim odczuciu. We? jednak pod uwag?, ?e tak w?a?nie jest jak piszesz. Wi?cej zarobisz i w lowsec i w 0.0.
W empire (+0.5 sec) na pasie mo?esz si? natkn?? co najwy?ej na 5 ratów za 20-30k. W low sec (0.1-0.4) spokojnie spotkasz 2-3 BC za 180k. W empire (+0.5) znajdziesz w asteroidzie max kernite, a w low sec (0.1-0.4) hedbergite i to w du?ych ilo?ciach.
IMHO to co odstrasza ludzi od wej?cia do 0.0 to spier...niczony system bram. Uwa?am osobi?cie, ?e to jedyne w?skie gard?o. Nie mówi?, ?e nie powinno by? takich, ale powinny by? pomi?dzy lowsec a highsec. W ko?cu lowsec to tereny na których odbywa si? "ekspansja" frakcji. Osobi?cie uwa?am, ?e jak b?dzie 2-3x wi?cej wej?? do 0.0 to i ludzi b?dzie tam wi?cej.
--- Koniec cytatu ---
Blaster:
--- Cytat: "Dormio" ---Blaster, ale co Ty tak naprawd? chcesz ? Rynku regulowanego centralnie (nie ?eby obecnie nie by?) :?:
--- Koniec cytatu ---
Absolutnie nie. Chodzilo mi generalnie o to ze jak ktos chce handlowac rarowymi itemami z BSów to nie powinien zdobywac ich w empire to samo tyczy sie niektórych minsów (ale to juz jest maly problem).
Uwazam natomiast ze jest inny problem :arrow: dostepnosc high minsów w 0.0, która jest zdecydowanie za mala. Jezeli takiego crocka mozna spotkac raptem w 2 systemach w calym regionie to od razu wiadomo gdzie beda siedziec piraci 8)
--- Cytat: "Dormio" ---IMHO to co odstrasza ludzi od wej?cia do 0.0 to spier...niczony system bram. Uwa?am osobi?cie, ?e to jedyne w?skie gard?o. Nie mówi?, ?e nie powinno by? takich, ale powinny by? pomi?dzy lowsec a highsec. W ko?cu lowsec to tereny na których odbywa si? "ekspansja" frakcji. Osobi?cie uwa?am, ?e jak b?dzie 2-3x wi?cej wej?? do 0.0 to i ludzi b?dzie tam wi?cej.
--- Koniec cytatu ---
Tu masz calkowita racje, szkoda ze CCP tego nie widzi. :?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej