Śmietnisko > Archiwum

Czesc Wam!

<< < (2/2)

Xarthias:

--- Cytat: "WolfSimon" ---Je?li mowa o najs?ynniejszym polskim "h" to poprawne s? obie formy pisowni... :D
--- Koniec cytatu ---

O nie nie, poprawna jest przez "ch", za to przez "h" jest popularniejsza :)

WolfSimon:

--- Cytat: "xarthias" ---
--- Cytat: "WolfSimon" ---Je?li mowa o najs?ynniejszym polskim "h" to poprawne s? obie formy pisowni... :D
--- Koniec cytatu ---

--- Koniec cytatu ---

I tu ci? zaskocz?, bo konwent polonistów czy jak si? to tam nazywa z Miodkiem na czele uzna? ?e obie formy s? poprawne, cho? prawda, kiedy? poprawna by?a przez "ch".

pc5:

--- Cytat: "deeterdeets" ---... pochodz? z Ci?ciny ale teraz mieszkam w Kanadzie ...
--- Koniec cytatu ---

O LOL to ja mieszkam 7km od Twojego by?ego domu  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:

Xarthias:

--- Cytat: "WolfSimon" ---
--- Cytat: "xarthias" ---
--- Koniec cytatu ---

--- Koniec cytatu ---

I tu ci? zaskocz?, bo konwent polonistów czy jak si? to tam nazywa z Miodkiem na czele uzna? ?e obie formy s? poprawne, cho? prawda, kiedy? poprawna by?a przez "ch".
--- Koniec cytatu ---

Tia, wiem, wersja przez "h" wesz?a do obiegu przez zasiedzenie ;)
Nied?ugo prawid?owe b?d? te? "przysz?em", "posz?em" i podobne bzdury, bo coraz wi?cej ludzi tak mówi...  :?
Pusty ?miech mnie ogarnia, jak u mnie w pracy, pan podwójny mgr z kierunków humanistycznych mówi "przysz?em..."
Robi nam si? druga ameryka... w tym niestety z?ym tego s?owa znaczeniu... :(
No, ale do?? offtopa.
Witaj deeterdeets i zapraszmy do dzia?u Ewidencja :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej