Eve Online > NoobGarten

P?atno?? Kart? Visa Electron (Inteligo)

<< < (2/4) > >>

Anonymous:
OK - skoro jest prowizja to powiedzmy ile mnie wyjdzie przyk?adowo 1 pierwszy miesi?c (19.95) w EVE przy p?atno?ci w Euro (powiedzmy po kursie 3.8PLN? + prowizja ?  Chodzi mi ile ze mnie ostatecznie i w sumie sci?gn? ?

Xarthias:
Pierwsza p?atno?? oko?o 80z?, nawet mniej, kolejne to oko?o 60z?, przy p?aceniu za 30 dni w euro. Dok?adniej trudno wyliczy?, ale mo?esz spokojnie przyj?? 80-82z? za górn? granic?. Jak euro kosztowa?o nieco ponad 4z? op?ata startowa wynios?a 85z?, wi?c teraz odpowiednio mniej.
No i jeszcze zale?y od banku, bo np. mBank z?otówki przewalutowywuje na dolary, a dopiero $ na euro, czyli bierze podwójn? op?at? za przewalutowanie. Jak jest w innych bankach nie wiem, a podane powy?ej warto?ci dotycz? mBanku w?a?nie.
Aha, i zapraszamy do zarejestrowania si? na forum :P

Szakal:
2.  w inteligo niema prowizji bo jak ostatni raz placile mto mi zciagli dokladnie tyle po ile byl kurd euro w danej chwili

WolfSimon:
Z ciekawostek odno?cie tego jak?e zaje*istego konta... :/
P?aci?em braciakowi za WoWa i z ciekawo?ci wpisa?em jedynie poprawny numer karty, reszta danych i, co wa?ne, wpisa?em z?y numer weryfikuj?cy (3 cyfry na odwrocie karty) bez którego to podobno nie da si? zap?aci? w necie.
Jakie? by?o moje zdziwienie gdy dosta?em SMSa z Inteligo informuj?cego mnie o pobraniu nale?no?ci. Zg?osi?em oczywi?cie reklamacj?, po tygodniu otrzyma?em pismo, ?e Inteligo dzi?kuje za wszystkie uwagli, ale oni uwa?aj? ?e p?acenie za pomoc? ich karty jest niezwykle bezpieczne a ja jestem bucem co si? nie zna...
Dlatego te? ostrzegam przed udost?pnianiem osobom postronnym nawet numeru karty, bo mo?na obudzi? si? z r?k? w nocniku.
Dalsze ?ledztwo wykaza?o, ?e numer weryfikacyjny to lipa, bo za weryfikacj? odpowiada odpowiedni algorytm, wi?c mo?na wpisa? odpowiedni? kombinacj? innych 3 cyfr i te? zadzia?a. Tych pasuj?cych kombinacji wbrew pozorom jest ca?kiem sporo do ka?dej karty...
Jednym s?owem LIPA...

kerisso:
Wolf niestety ma RACJE.
I to juz od dawna...kiedys placac komus za konto, blednie wpisalem numer identyfikacyjny....i poszlo.

:?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej