Eve Online > NoobGarten

Poczatkowa gra w EVE

(1/4) > >>

NeF:
Witam!

Gram od 4 dni w eve [zostalo mi 10 dni traila (lipa) :(] i nie spotkalem zadnego polaka (poza czatem). Latam i latam, robie misje od agentow i samotnosc mnie dobija. Jest to gra MMORPG, ktorej glowna zaleta powinna byc spolecznosc wspolpracujacych ze soba graczy, a takich spotykam tylko przy bramach i stacjach. Zagadac nawet czlowiek nie zdazy, bo zaraz gdzies sie delikwent warpnie, albo hangaruje. Poza tym wiekszosc jest na wiele wyzszym poziomie i w lepszych statkach, wiec o wspolpracy raczej ciezko mowic.

Jak widac wyzej, jestem poczatkujacym graczem i nie wiem zbyt wiele o mozliwosciach jakie ta gra oferuje. Ogarniecie samemu ilosc przedmiotow, systemow slonecznych, statkow, stacji, czy chocby tego, co wogole mozna "fajnego robic" jest co najmniej trudno. Przeszedlem tutorial (monotonny i czasochlonny), czytalem rozne poradniki i jak narazie robilem tylko misje bezpieczenstwa i transportowe w celu zdobycia gotowki i nie wiem tak naprawde co daje najwieksza satysfakcje w tej grze.

Chcialbym, zebyscie napisali swoje opinie, co najbardziej lubicie robic i prosilbym o ewentualna deklaracje, kto by ze mna polatal i pokazal co "jest fajnie robic".

Pozdrawiam.

NeF

Aenyeweddien:
Hej NEF jak pewnie sam zauwa?y?e? w Eve jest mas? systemów...

Dlatego spotkania s? raczej czym? wyj?tkowym chyba ?e nale?y si? do jednego korpa albo si? specjalnoie umawia.

Pozatym bior?c pod uwag? ?e dopiero zacze?e? to latasz w systemach bezpiecznych a wi?kszo?c z Nas preferuje ju? systemy z ni?szym SS

pc5:
NeF, ja Ci? rozumiem, mia?em tak samo. S?k w tym ?e tam gdzie teraz latasz nie ma "zbiorowiska polaków".

Proponuj? wpierw wej?? na kana? "Polska", "Polish" lub "Centrala" i tam na pewno znajdziesz jakie? pokrewne dusze. 90%+ ludzi tam to Polacy.

Je?eli nie znajdziesz nikogo z kim móg?by? polata?, to skuteczn? metod? zabicia nudy jest do??czenie do korporacji. Wtedy zabawa staje si? du?o lepsza. Osobi?cie wybra?em PTF (Polish Task Forces) i nie narzekam na nudy. Je?eli tylko chcesz co? robi?, nie b?dziesz si? nudzi?. Ale do niczego Ci? nie namawiam ;)

Kromeq:
Huh. Wczoraj w dalszym ciagu robilem tutorial i powiem ze gra mnie przeraza...

Po 1. to jest to ogromne i wogole nie wiem o co tam chodzi...
Po 2. nie kapuje o co biega z mapa i jak to efektywnie wykorzystywac
Po 3. na dluzsza mete sterowanie jest dosyc dziwne, tzn. nie widze mozliwosci robienia jakichs skomplikowanych manewrow, a walka polega zwykle chyba na wybraniu opcji "orbituj" na celu i odpaleniu tylu dzial ile mozna...
Po 4. market sie cos chyba wczoraj zepsol, tutorial kazal mi kupic cos w innym ukladzie, potem w assets wybrac ten uklad, set destination i autopilot... tyle ze uklad nagle z 5 systemow zrobil sie odlegly o 100000 jumpow i nie dalo sie poleciec.
Po 5. zarabianie kasy na minningu jest dosc dziwne... stacja, jump, mining laser, jump, stacja, dock itd... BTW zarobek nie jakis super...
Po 6. zupelnie nie kapuje o co z handlem biega... tzn towar mozna kupic chyba w roznych miejscach, ale jak porownac ceny zeby sie zorientwac co gdzie sie oplaca kupic sprzedac to sie nie skapowalem...

Kuracze, ogrom tego wszystkiego mnie rozwala. I powoduje kolowacizne... :D

RIPsento:
Ad. 1. Nie martw si? nie jeste? sam :)
Ad. 2. Mapa jest dosy? prosta w u?yciu pokombinuj troch? bed?c w hangarze to si? po?apiesz ja u?ywam jej g?ównie jak chc? sprawdzi? jak daleko gdzie mam. (pewnie jest jeszcze ze sto zastosowa?)
Ad. 3. No tutaj to sam nie widze innych mo?liwo?ci chyba, ?e si? gangiem kogo? atakuje wtedy mo?na pokombinowa?
Ad. 4. To nie market tylko taki bug trzeba zrestartowa? eve i wtedy powinna wróci? normalna ilo?? jumpów
Ad.5. Jest to najlepsza przynajmniej dla mnie forma zarobku (jak masz co? w ladowni wyrzucasz to w przzestrze? i pó?niej ?adujesz do nowo powsta?ej puszki i odwozisz jak ci si? znudzi - nie trzeba lata? z ka?d? ?adowni?)
Ad. 6. Towar wida? w jednym regionie mo?esz go kupowa? i b?dzie on na stacji na której go naby?e?. Najpierw klikasz ten guzik ko?o BUY i masz wszystkie miejsca w których jest towar. Na poc?tku nie kupuj w systemach poni?ej 0.5 bo ci? tam dojad?.

Fajna gra :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej