Eve Online > NoobGarten

Corpy i Sojusze

<< < (6/6)

Kamoris:
Imho korp ktory na dzien dobry zada pieniedzy od ciebei zamiast pomoc to keipski korp :P. Celi mozesz atakowac wiecej bez skili mozesz bodajze 2 maksymalnie.
A w sterfach 0.5 i wiecej przylatuje concord i robi z ciebei sieczke, jak chcesz walczyc to lec do 0.0
:d

Xarthias:
Jest pare takich korpów naci?gaczy - wprowadz?j? podatek, i nie jest to bynajmniej "inwestycja" bo raczej tych pieni?dzy ju? nie zobaczysz.

Co do strzelanie do tzw praworz?dnych - to poni?ej 0.5 mozesz strzela?, byle nie przy bramach i stacjach - bo efekt podobny jak w 0.5 i wy?ej, natomiast gdzie indziej dostajesz tylko criminal flag (przez pewien czas kazdy mo?e bezkarnie do Ciebie strzela?) i spada Ci twój security standing - a ten jak spadnie odpowiednio nisko mo?e uniemo?liwi? Ci wlot do systemów o wysokim sec status. Natomiast w 0.0 mo?esz bez konsekwencji "prawnych" strzela? gdzie i do kogo Ci si? podoba... I tak samo do Ciebie mo?e strzela? ka?dy i wsz?dzie :)

Aenyeweddien:

--- Cytat: "Anonymous" ---jestem pocz?tkuj?cym graczem i mam pytanko w sprawei korporacji. zdarzy?o mi si? przyst?pi? do pocz?tkuj?cego korpa, a tam za??dali abym dziennie wp?aca? na konto 100 ty?. isk. czy to normalne? rozumiem ?e go?cie chc? inwestowa? na pocz?tku, ale takie wp?acanie na g?be to chyba co? nie tak. niech kto? mi wyja?ni jak si? am sprawa z akcjami i podatkami (s? w procentach, ale od czego?)

--- Koniec cytatu ---

A wi?c tak:

A korp daje Ci mo?liwo?? zarobienia tych ISKów...
Niektóre korpy przyjmuj? w?a?nie tak? metod? utrzymania (biur, fabryk, zakupów itp...) - w dawnym NHUN by? 1mln ISK za tydzie? (ale pierwszy miesi?c w korpie by?o zwolnienie podatkowe).

Tutaj sam musisz sprawdzi? czy to co oferuje korp daje Ci wi?cej ni? to 100k ISK tygodniowo ale IMHO wymaganie tego od nooba to przegi?cie...
Je?li chodzi o podatki to jest to nowa funkcja - korp ustala jaki? % i to oznacza ?e tyle Ci b?dzie zabierane od Twoich przychodów (chyba jest jaka? kwota wolna - ale nie dam sobie g?owy uci??). Je?eli korp wymaga od ciebie stalej wplaty i dodtakowo pobiera podatek to jest to ju? totalne przegi?cie...
Co do akcji to raczej malo pomog? bo nie orientuj? si? na tym - wiem jedynie ?e posiadanie akcji umozliwia Ci decydowanie o korpie - o wywo?ywaniu wojen itp...

--- Cytat: "Anonymous" ---i tak przy okazji - czy mo?na atakowa? wi?cej ni? jeden cel równocze?nie?
i jeszcze jedno - w strefach bezpiecznych zdaje si? nie mo?na w ogóle atakowa? porz?dnych obywateli bo ni st?d ni zow?d statek eksploduje po klikunastu sekundach (niby, ?e to concorde zestrzeli?o) czy mam racje?
zachcia?o mi si? eksperymentowa? i straci?em w ten sposób, bagatelka destroyera.
--- Koniec cytatu ---

Atakowa? mo?esz - ilo?? namierzonych celów mo?esz zwi?kszy? przez skill targeting (pozatym ka?dy statek ma max ilo?? namierzonych celów).
Po prostu namierzasz kilka celów i dzielisz ogien na poszczególne...
Co do atakowania:
- w systemach 0.5-1 ka?dy atak (o ile nie masz z danym korpem wojny) ko?czy si? reakcj? Concordu - strata statku i standingów
- w systemach 0.1-0.4 atak poza gejtem stacja konczy sie strat? standingu oraz tym ?e przez 30 min bodajrze nie mo?esz podle?ie? do gejta/stacji bo ci? sentry ostrzelaj?, a jak znajdzie ci? inny gracz to mo?e bezkarnie Ci? ostrzela?; Atak na gejcie, stacji ko?czy si? ostrzelaniem przez Sentry (w wi?kszo?ci przypadków strat? statku) i utrat? standingów
- w systemach 0.0 jest wolna amerykanka - ostrzelanie kogo? powoduje jedynie tak? konsekwencj? ?e nie pu?ci Ci? gejt/stacja od razu po agresji tylko trzeba chwilk? odczeka?...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej