Eve Online > NoobGarten

Corpy i Sojusze

<< < (3/6) > >>

Aenyeweddien:
@ Rbialo:

Ad1. Napisa?am ?e pojedy?cza osoba je?li jest nastawiona na zysk mo?e zarabia? wi?cej ni? korp - i jest to stwierdzone faktycznie wi?c nie widz? tu powodów do dyskusji...

Ad4. B??d ludzi w realu mo?esz ju? pozna? po wst?pieniu do gry... Ja w realu znam troch? ludzi ale pozna?am ich wpierw za pomoc? gry...
Pozatym w korpach s? osoby z ca?ej Polski a nawet z ca?ego ?wiata - spróbuj si? z nimi umawia? na piwo by omówi? sprawy...
Du?o lepszy sposób to w gierce albo za pomoc? teamspeaka

Ad5. Ma?e korpy nie stanowi? si?y w Eve... Rbialo sojusz zgranych ma?ych korpów <hmmm> to tylko bezsensowna strata kasy i czasu na skilowanie - lepiej z tego zrobi? jeden du?y.

Spike:
Gosiek to ja poprosz? jakie? dowody na to ze jedna osoba zarobie szybciej i wiecej niz korp. Ja to widze tak:

Wersja A
- pojedyncza osoba - albo zajebisty gornik albo zajebisty refiner
- corp dwoch osob - zajebisty gornik i zajebisty refiner

Wersja B
- pojedyncza osoba - zajebisty gornik i zajebisty refiner
- corp dwoch osob - 2 x zajebisty gornik i refiner

we wszystkich przypadkach wydajnosc corpa - nawet dwu osobowego jest wieksza. I wzrasta wraz z iloscia ludzi bioracych udzial w MO. Pojedyncza osoba nie moze jednoczesnie  kopac i tankowac z maksymalna wydajnoscia  (ciezko tankowac barka), nie moze kopac i haulowac.
Pojedynczy gornik kopiacy w 0.4 lub mniej w pare godzin otrzyma to o co sie prosi...

Jezeli chodzi o handel to tutuj korp tez jest do przodu - posiada wiekszy kapital ktory moze zainwestowac, chyba ze pojedyncza osoba ma wystarczajaca ilosc kasy.

Jezeli chodzi o misje to tu takze, moim zdaniem, corp jest do przodu - dwie osoby, przy metodycznym eliminowaniu npc (koncentracji ognia na tym samym wrogu) wykonaja 1,5-2,5 raza tyle misji co pojedyncza osoba.

Tyle moich subiektywnych opini, chetnie poznam argumentym swiadczace o tym, ze pojedyncza osoba szybciej sie wzbogaci niz corp.

pozdrawiam,
spike

StellarSheep:
Nauczcie sie czytac co pisza inni ...
Widze widocznie ze Gosia ma na mysli corp ktory niekoniecznie na celu ma siedzenie i rycie i robienie tylko kasy. Moj corp jako taki prawie w ogole nie "klepie" kasy ... i czesc pojedynczych ludkow robi wiecej kabony niz my.
Co innego gdy ktos klepie jak szalony.
Aha sa ludki ktorzy sami sobie siedza i mnoza kase siedza przez 15-20 minut w grze. Sa w ten sposob zarabiac miliardy w przeciagu tygodnia, dwoch.
Ohh tak corp 30 ludkow ryjacy dzien w dzien zarobi wiecej. Moze nawet i duzo wiecej tylko sek w tym ze taka jednostka poswieca na zarabianie raptem 30 minut dziennie  ( oczywiscie czasem trzeba wiecej ale nie musisz siedziec x godzin i ryc albo klepac npc ) wiec dla mnie sprawa jest prosta.

Spike:
Ja chyba mam za?m? albo niewidocznie widz?... :)

Jakies szczegó?y, przyk?ady, sposoby mno?enia tych miliardów??
Bo bardzo ciekaw jestem po co ludzie sp?dzaj? czas na MO, robi? misje, czy wchodz? na E-Baya skoro mo?na ot tak sobie bez wysi?ku mno?y? kas?...

Pozdrawiam,
Spike

pticu:
LATASZ SOBIE PO KOMPLEXACH 4-10 DO 10-10 I ZBIJASZ KASIORKE ORAZ UNIKLANE ITEMKI DOSTAJESZ I JE SPRZEDAJESZ ZA GRUBIUTKI SZMALEK :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej