Eve Online > Patche i dodatki
Nadchodzi KALI...
Tomash Kovahlsky:
Zakladajac "scisla" specjalizacje gornik lub PvP - tak, zgodze sie.
dzikus:
--- Cytuj ---Widac lubisz sie bawic. Ja niekoniecznie. I nie lubie nie mozliwosci scoopowania 8 z 9 dron tylko musze czekac. Jak tobie to nie przeszkadza to sorry. To tobie w ogole nic nie przeszkadza.
--- Koniec cytatu ---
Lubi? czy nie lubi?, musz? to robi?. A mam wi?cej dron i cz?sto zebranie ich jest witalne dla jakiegokolwiek ci?gu dalszego. Tym niemniej po prostu nie p?acz? nad tym i gram dalej.
--- Cytuj ---N/c. Nie tylko dlatego ze sam pirace ale bez piratow to co to by bylo za zycie ... Tak samo bez pvp. Co by ci wszyscy minerzy i producenci sprzedawali ludziom? Zreszta co ja sie bede udzielal. Prawdopodobnie jestes kolejnym z tych ktorzy najchetniej to by sie bili tylko z czerwonymi krzyzykami, kopali do upadlego, mieli super duper insurance etc. :|
--- Koniec cytatu ---
Piractwa nie lubi?. Pewnie dlatego, ?e dla mnie BS to nie jest 100 milionów ISK ale 20 godzin gry w EVE. I kto? mi te 20 godzin kradnie rozbijaj?c statek w drobny py? czysto dla zabawy. Wola?bym jednak PvP na które mog? si? zgodzi? lub nie. Ale wiesz, ja jestem carebear (i si? z tym nie kryj?). I zgadza si?, lubi? bi? si? z krzy?ykami i uwielbiam kopa? do upad?ego. Super duper insurance nie jest mi potrzebne - to co jest mi wystarczy.
--- Cytuj ---Planetary rings, Ice fields, Comets, Orbital asteroids and new planetary effects. Div wallety. Formal contract system. Contraband flagging. Jeszcze pare poprawek do corpow. Wiecej roli w posach.
--- Koniec cytatu ---
Ok, zgadzam si?. To prawda, ?e CCP nie umie trzyma? j?zyka za z?bami a potem og?aszaj? co to oni nie zrobi?. Có?, wida? przywyk?em i gram tym co daj?.
(Ice fields ju? s? ;-), planetary effects te?)
--- Cytuj --- Nie lubie jak ktos mi sprzedaje niepelny produkt.
--- Koniec cytatu ---
Ja p?ac? za to co ju? jest a nie za to co b?dzie. St?d pewnie moje podej?cie - wszystko co mi dodadz? to bonus. Je?eli chcesz zap?aci? za to co obiecali, to odwo?aj subskrybcj?, poczekaj a? wprowadz? obiecane zmiany i dopiero wtedy zacznij gra?. Cho? z drugiej strony, co jakie? 6-9 miesi?cy nieco mam do?? EVE i zrywam na czas jaki? z na?ogiem. Ale wystarczy troch? pogra? w inne gry i naprawd? szybko wida? przewagi EVE, pewnie dlatego wracam do EVE regularnie.
--- Cytuj ---Scorpy jeszcze tak. I mowiac szczerze nie podoba mi sie ze teraz scorp moze zjammowac nieraz 3-4 statki naraz. Jak dla mnie to przesada. NAWET ze specjalizacja.
--- Koniec cytatu ---
A kiedy? niemóg?? Z tego co pamietam zak?ada?o si? multispectrale i tylko zmienia?o co cykl cel - s?ysza?em o Scorpach Jammuj?cych 3 inne BSy non stop. No i kiedy? wymaga?o to bodaj?e ile SP w EW? 1400? Plus tyle ile na Scorpiona (co si? robi?o przy okazji w ramach robienia Ravena). Teraz jak kto? zag?usza 3-4 osoby to przynajmniej wiadomo, ?e po?wi?ci? jednak troch? czasu na skillowanie EW, troch? pieni?dzy na sprz?t.
--- Cytuj --- I wiesz co mnie najbardziej wkurza? To ze teraz wszyscy lataja na damage. Koles wychodzi z warpa 3 sekundy i puff nie ma. Nie lubie tego. Za szybko sie ginie. Wiecej hp albo mniejszy dmg do wszystkiego.
Brakuje mi starych walk gdzie 3/3 potrafilo sie lac przez 5 minut.
--- Koniec cytatu ---
100% racji. I bardzo ciekaw jestem co si? sta?o z obiecywanymi poprawkami do HP. Mia?y by?, by?y testowane i znikn??y.... Tego razem z Rilke do dzi? nie potrafimy zrozumie?.
--- Cytuj ---Gralem w inne mmorpg i owszem eve ma swietne rozwiazania i jak dla mnie jest lepsza od innych ale to nie zmienia faktow ze jest daleka od doskonalosci. Jak nie widzisz problemow eve no to coz ...
--- Koniec cytatu ---
To nie tak, ?e nie widz? k?opotów. Ale nie p?acz?. Bawi? si? tym co mam. ?wiat generalnie nie jest doskona?y i mo?na by na nim wiele poprawi?, ale to jak go odbierasz i jak si? z tym wszystkim czujesz zale?y od ciebie a nie od jakiego? producenta gier. Je?eli gra powoduje tyle frustracji, to albo nale?y j? zmieni? (na inn?) albo siebie (swoje podej?cie). Koniec ko?ców realny wp?yw masz tylko na siebie.
Hall Underley:
--- Cytat: "Ace" ---Jesli mialbym dodac cos w tym temacie to chcialbym tylko napisac ze nie uwazam rozbudowywanie gry za jakis blad, ale pierwszorzedna rzecza winno byc jej poprawianie.
--- Koniec cytatu ---
Bo widzisz, to jest tak, ?e przy pewnym poziomie skomplikowania kodu i jego obj?to?ci ?atania i hotfixy s? coraz trudniejsze do realizacji. W pewnym momencie dochodzisz do tego, ?e ?atwiej napisa? podsystem od nowa ni? poprawia? kolejny raz ten stary. Wygl?da na to, ?e CCP jest dok?adnie na takim etapie.
Przy Shivie/Exodusie zafundowali nam nowe UI - co by o nim z?ego nie mówi?, jest l?ejsze ni? stare. Pewnie przy Kali wymieni? kolejny podsystem, albo i dwa ;)
A jesli idzie o to, ?e dodaj? kontent zamiast robi? poprawki - pami?taj, ?e kontentu nie robi? progami?ci, tylko ludzie, którzy zajmuj? si? tworzeniem tego kontentu, z programowaniem raczej nie maj?cy nic wspólnego. Mo?na powiedzie? "niech zatrudniaj? mniej kontentowców, a wi?cej programistów". Owszem, mo?na, ale raczej nic to nie da. Im wi?cej osób w zespole, tym trudniej za nim zapanowa?, tym wi?ksze problemy komunikacyjne, wi?cej tar? itp, itd. Dodanie szóstego programisty do zespo?u który ma w tej chwili pi?ciu nie zaowocuje 20% wzrostem ich wydajno?ci.
Podsumowuj?c: nie ma co marudzi? i narzeka?, bo ludzie z CCP robi? to co robi? naprawd? dobrze i z ka?dym kolejnym patchem jako?? ich pracy jest coraz wy?sza.
Drodo:
Pierwsza podstawowa sprawa to to, ?e w dalszym ci?gu wojny pomi?dzy corpami w Eve nie maj? sensu. To jest walka o nic po prostu. A mia?o by? inaczej ju? na samym pocz?tku.
Inaczej pvp jest zabaw? tylko na pewien czas ale potem pozostaje pytanie - po co to wszystko skoro na dobr? spraw? nic si? nie wywalczy?o.
Gdzie s? wydarzenia przygodowe? które mia?y o?ywi? gr? a by? prowadzone przez mistrzów gry.
Mo?liwo?ci zdobywania isk w imperium s? za du?e je?li gracze maj? si? przeprowadzi? do 0.0. W 0.0 za to jest za ma?o rzeczy unikalnych.
Bazy neutralne powinny by? ca?kowicie zlikwidowane w 0.0.
Corpy npc ograniczone maksymalnie np. ze zmniejszeniem skilli w momencie gdy gracz do takiego nale?y. Itp. itd
Ele by?o od pocz?tku nastawione na pewien realizm, kar? za ?mier? i zach?caj?ca do walk pomi?dzy graczami. Ale ca?y czas nie ma tak naprawd? o co i walka nie przynosi prawie nic dla wygranego.
To ju? ponad 2 lata grania z przerwami w t? gr?.
I niestety kolejna rzecz to nowi gracze. Czy si? komu? to podoba czy nie musz? otrzyma? jakie? wsparcie w rozwoju skilli inaczej nie b?dzie ich ju? wcale przybywa?.
Gra ma ogromny potencja? ale ca?y czas wed?ug mnie niewykorzystany. I to wcale nie uwa?am, ?e od strony balansu itp. ale od ca?ej otoczki szczególnie dla corpów.
dzikus:
Dramatyzujesz moim zdaniem w paru punktach (ale ja jak zwykle jestem carebear).
To z czym si? zgadzam, to to, ?e w 0.0 jest za ma?o rzeczy. Powinno ich by? znacznie wi?cej, i po to podobno jest projekt COSMOS. I miejmy nadziej?, ?e ten projekt b?dzie si? dalej ?adnie rozwija?.
Wydarzenia przygodowe s? z tego co wiem, gorzej tylko jak je spotka?. Nie to ?ebym czyta? regularnie forum EVENTS (kto? czyta?) bo tam zapewne s? zapowiedzi. Ale problem polega na tym, ?e tu zwyczajnie brakuje "manpower". A zapowiedziane przygody maj? tendencje do zapychania serwera (ostatni?, któr? pami?tam by? projekt Ceriele, ech..)
Ale realizm w EVE? Kara za ?mier? wi?cej osób zniech?ci?a do gry ni? zach?ci?a. Po co wprowadzono 40% automatyczne ubezpieczenie? Bo ludzie odchodzili z gry po utracie pierwszego du?ego nieubezpieczonego statku.
Co do nowych graczy - wiem ilu jest nowych graczy w korpie u nas. I my?l?, ?e tak naprawd? cz?sto wystarczy jedynie kilka dobrych porad, troch? gotówki i przede wszystkim dobre towarzystwo, ?eby gra?o si? naprawd? dobrze. Bo nie ma chyba nic gorszego ni? granie w MMORPG samotnie. Ale wsparcie w rozwoju skilli uwa?am, ?e jest niepotrzebne. Dobrze jednak, ?e nie my o tym zdecydujemy :-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej