Śmietnisko > Archiwum
abonamenty w MMORPGach? Kolejny haracz?
Xarthias:
Troch? odkopi? temat :P
Tak w?a?nie dyskutowa?em z kumlem (WoWomaniak), na temat p?atno?ci za MMO, i si? zastanawiamy kiedy firmy wprowadz? reklamy np. w Evce na bilbordach przy gejtach, czy neony na stacjach ;)
Innym sposobem reklamy mog?aby by? mo?liwo?? in-game zamówienia np. pizzy (ju? gdzie? w jakiej? grze o tym s?ysza?em) czy tez wprowadzenie do ingamowego handlu itemów znanych z rl - np kokakolka zamiast quafa ;)
Teraz tylko pytanie czy gdyby do wyboru by?y p?atna wersja bez reklam, albo bezp?atna (lub duuuu?o ta?sza) z reklamami - to która by cieszy?a si? wi?kszym powodzeniem. I czy taki pomys? z reklamami przeszed?by w?ród graczy. Ja np. nie mia?bym nic przeciwko nienachalnym reklamom (takim jak pisa?em powy?ej), a ju? zamówienie pizzy in-game by?oby IMHO rewelacj? :twisted: :twisted: :twisted: (pod warunkiem, ?e ta pizza nie jecha?aby do mnie z Islandii 8) )
Sambor:
No gdybym jeszcze móg? wysla? maila, odla? si? i naje?? ingame to by?oby gites. Jeszcze chcia?bym te? ?one tam mie? :) Wole p?aci? tyle ile jest ni? p?aci? mniej i widzie? rekalmy Green Card, smiles i inne. Zdecydowanie za du?o reklam, zobacz Xar co si? dzieje, na ka?dym kroku otaczaj? nas reklamy. Za jaki? czas pewnie p?aci?by? tyle samo za gre co teraz + upierdliwe reklamy.
Po pizze wole zadzwoni? (zazwyczaj sam robie w domu) Cole kupuje u te?ciów w sklepie.
Tomash Kovahlsky:
--- Cytat: "xarthias" ---... kiedy firmy wprowadz? reklamy np. w Evce na bilbordach przy gejtach, czy neony na stacjach ;)
--- Koniec cytatu ---
Takie cos juz bylo w Nokia-Game jakies 2 lata temu... co prawda malo tego tam bylo... ale mi nie przeszkadzalo...
Tomash Kovahlsky:
--- Cytat: ireul ---.
--- Koniec cytatu ---
Czasem sie zdarza przeleciec blisko takiej tablicy... to i sie czasem zerknie na to co tam narysowane :P
rbialo:
W AO wprowadzili jaki? - pono? rewolucyjny - system reklam RL w ?wiecie gry. Nie znam szczegó?ów, ale o ile dobrze ise ori?tuj?, to wy?wietlaj? si? dla tych, który graj? w darmow? wersj?, a Ci którzy p?ac? maj? opcj? wy??czenia reklam.
W temacie "a kto by na to patrzy??" - gdzie? mi si? obi?o o uszy, ?e patrzenie na reklamy (te w AO) czasowo zwi?ksza o kilka % wspó?czynniki gracza. Jest to jaka? zach?ta, nie?
P.S.
Pomys? z wysy?aniem maila przypomina mi gr? "Black & White", która mog?a pracowa? jako klient poczty przychodz?cej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej