Śmietnisko > Archiwum
abonamenty w MMORPGach? Kolejny haracz?
rafaello:
--- Cytat: "zoekarl" ---macie racje je?li mia?bym p?aci? to p?aciliby moi starsi. a teraz przedstawie wam fragment dialogu pomi?dzy mn? a moim starszym.
Ja: znalaz?em fajn? sieciówke tyle ?e granie kosztuje 60 z?oty miesi?cznie.
on: to niech se sami graj?
--- Koniec cytatu ---
majac lat 1x latalem z wiadrem i mylem szyby samochodom pod hotelami, sprzedawalem bilety, roznosilem ulotki - sposobow na zarobienie jest masa nawet dla exxtremalnie nieletnich - nie ma ze sie nalezy - jak niektorzy ci sugeruja mozna tez z rodzicami ponegocjowac - cos za cos przehandluj - odkurzanie mieszkania 2 razy w tygodniu , codzienne wyrzucanie smieci i zmywanie naczyn ? - pomysly zostawie tobie ale jestem przekonany ze da sie znalesc jakis punky zaczepu
--- Cytat: "Viper" ---Cz?owieku jest wiele sposobów
1. Babcie :)
2. Starsi wywalaj? ci? do sklepu to idziesz do takiego w którym paragonów nie daj? i doliczasz za transport itp.
3. Po?yczasz od starych (niekoniecznie musz? o tym wiedzie? :)) Jak starszy zapyta gdzie jego 60 z? to powiesz ?e by? w barze tak si? zala? ?e nawet o tym nie wie :)
--- Koniec cytatu ---
nie tylko na to jest paragraf - rowniez za namawiaanie do tego... na glowe zes upadl ?
wogole majac na uwadze co sie stalo z tym tematem mocno sugeruje moderatorowi usuniecie go w trybie pilnym zanim zajrzy tu jakis prorok[/i]
ADMIN EDIT: Ale dlaczego?
Azmar:
zawsze mozesz zaplacic 45zl jak zaplacisz za pol roku z gory. :)
poza tym w zwyklych grach za dodatki placisz, tutaj one nazywaja sie patch'ami i zazwyczaj wiele wnosza do gry (statki, itemy, skille, itp) i placisz za nie w abonamencie.
inna sprawa to taka ze zwykle gry niemilosiernie szybko sie nudza, i w praktyce kupujesz taka raz na miesiac za ok 80 do 200 zl, (jak cie stac) czyli wychodzi drozej.
co do takiego polskiego serwera, to nie po to gram w mmorg po to zeby grac w w "mniejszym zbiorowisku" ludzi (w dodatku glownie polakow) ale po to zeby z calego swiata kolesi/kolezanki spotykac.
zaglosowalem na tak, bo rozumiem ze koszty utrzymania i rozwoju gry sa duze. 60zl miesiecznie to nie jest ani tak duzo, ani tak malo wiec mysle ze mogli by w eve zarabiac reklamami realnych firm, przy bramach i dzieki temu zmniejszyc troche koszty abonamentu. Anarchy online tak dziala i tam nie placi sie abonamentu, ale to z dupy gra.
rafaello:
--- Cytat: "ADMIN" ---
ADMIN EDIT: Ale dlaczego?
--- Koniec cytatu ---
bo wlasciwie zostalo popelnione przestepstwo w swietle prawa a ja lubie to forum :)
pticu:
czy jak powiem "chodzcie ludzie, lecimy do FA zabijac" to tez lamie prawo?
partridge:
A ja wychodze z zalozenia ze nic nie jest za darmo tamci ludzie pisza gre ulepszajaja od dwoch lat i dlatego maja glodowac? Widzisz ja wole zaplacic za torcik niz jest gowno za darmo... To proste nie stac Cie nie grasz nikt Cie nie zmusza... a zydzenie dla samej idei jest po prostu denne ... chce miec troche zabawy w zyciu a nie patrzec za 20 lat kurwa czemu ja tego nie zrobilem.... Jak to mawia moja znajoma zbieraj hajc twoje dzieci sie za niego zabawia :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej