Eve Online > NoobGarten

Poczatkowe skille i statsy

<< < (17/17)

marcoos:

--- Cytat: "garghgor" ---wielkie dzi?ki GOSIEK za wyja?nienia, ale nadal nie rozumiem do czego w praktyce potrzebna jest RANGA skila, poza oczywist? d?u?szym czasem jego uczenia si?.

--- Koniec cytatu ---

To nie jest "potrzeba" ale po prostu jeden z atrybutów skilla... to tylko mno?nik czasowy, który oznacza, ?e np. skilla rank 2 uczymy si? 2x wolniej od skilla rank 1.

Aenyeweddien:

--- Cytat: "garghgor" ---Domy?lam si?, ?e im wy?sza Ranga tym CO? jest lepsze, ale w?a?nie chodzi o to co?. Jak zaczyna?em karier? Minera, to komputer wybra? mi Minning Skill dwa razy wi?c mam j? w Randze 2, ale szczerze powiem to nie zauwa?y?em, abym mia? jakie? lepsze bonusy. No chyba, ?e co? przeoczy?em.

--- Koniec cytatu ---

Jak wida? z za??czonego opisu mylisz poj?cia...
Zajrzyj w swoje Bio - skil Mining ma rank 1 a ?e wybra? Ci dwa razy to znaczy ?e masz lvl 2...

Rank - ranga to informacja czasowa - okre?la ona czas w jakim standardowa posta? uczy si? kolejnego poziomu (level) skila. Ten czas modyfikuj? atrybuty twojej postaci. Im bardziej z?o?onych rzeczy b?dziesz chcia? u?ywa? tym wy?sza b?dzie ranga skilla i co za tym idzie czas uczenia si?, pozatym sam skill b?dzie wymaga? wi?cej.

Za lvl okre?la poziom skila na jakim go masz - maksymalny poziom to lvl 5. I tak np. aby u?ywac Minerów t2 musisz mie? ten skill na poziomie 4 (czyli bior?c pod uwag? ?e przy tworzeniu postaci masz go na poziomie 2 zrobiony musisz go wyuczy? tylko dwa poziomy wy?ej by tej rzeczy u?ywa?)

A co do bonusa za mining (czytaj opisy skili) "Skill for mining asteroids. +5% Bonus to mining yield."

garghgor:
dzi?ki za pomoc... chyba zrozumia?em...  :shock:   :lol:  :shock:

.... ale dlaczego tych RANG jest a? 12?  :D  :D ....

PS.: A co do Minning Skilla to na pewno mam RANK2 (po wybraniu profesji Minera)

marcoos:

--- Cytat: "garghgor" ---dzi?ki za pomoc... chyba zrozumia?em...  :shock:   :lol:  :shock:

.... ale dlaczego tych RANG jest a? 12?  :D  :D ....

--- Koniec cytatu ---

Po patchu s? skille z rank 15  :D

Aenyeweddien:

--- Cytat: "garghgor" ---
PS.: A co do Minning Skilla to na pewno mam RANK2 (po wybraniu profesji Minera)
--- Koniec cytatu ---

Sprawd? dobrze bo ja mam opis:
Mining / Rank 1 / SP: 45255 of 256000 lvl 4...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej