Eve Online > NoobGarten

Poczatkowe skille i statsy

<< < (15/17) > >>

pc5:
A teraz troch? praktyki...

Gram ponad miesi?c, nastawi?em si? na produkcj? / kopanie. Wyskilowa?em learningi z mem i int i mam teraz int/mem 22/20. Robi? skille na te "dzia?y". Po jakim? czasie nie wytrzyma?em i zaczo?em si? bawi? w latanie i strzelanie do ratów i komplexy :) Nie mo?na tylko haulem lata? i kopa? cruzem... Troch? odczuwam brak perc/will... Trzeba to doskilowa? :) ?eby by?o krótko... radz? nie nastawia? si? na pocz?tku tylko na 1,2 dziedziny dzia?alno?ci.

Dormio:

--- Cytat: "dzikus" ---Dormio - nie porównuj prosz? zarabiania w imperium do zarabiania w 0.0
Na polowaniach w 0.0 zarabia si? bardzo podobnie jak na kopaniu w 0.0 - naprawd? du?o (a jak latasz w Dominixie, to mo?esz oba po??czy? ;-) ).
Porównuj kopanie w 0.0 do strzelania do ratów w 0.0 (i tak samo w imperium).
--- Koniec cytatu ---

Ej... ale ja nie twierdzi?em, ?e si? zarabia mniej na kopaniu w 0.0, ale IMHO jest to znacznie bardziej niebezpieczne ni? walka z ratami w 0.0...
A Dominix wystarcza ju? w zupe?no?ci na solowanie 90% misji lvl4... tylko w choler? to czasu zabiera.

NeX:
Hi. :)
Dzikus gratulacje za precyzyjnego i szczegó?owego posta wy?ej :)
Odpowiedni txt w odpowiednim dziale.
Tak ogólne to dyskutujemy o marginalnych ró?nicach, bo jak wspomnia?em na pocz?tku wystartowalem z przewag? zaledwie 2 punktów na inteligencji wobec ?redniej pozosta?ych atrybutów. Nie kopi? chocia? jestem w korporacji górniczej :)
Mam haulery Mark 2, który pracuj? dla corpa, kilka wyposa?onych Tristanów do zabawy w deadzone, do których nie chcieli wpu?ci? cruza. No i cruzy - Celestis (pozwoli?em sobie kilka rozwalic :P ) i Thoraxa.
S?dz?, ?e jak na dwutygodniow? posta? to ca?kiem udany zestaw i do?? uniwersalny. Wytrenowa?em wszystkie skille od 2 do 4 lev z nastawieniem na nawigacj? i raile + missle, oszcz?dzanie energii i cpu (co sz?o najgorzej, bo aktualnie 4 lev energy grid robi si? dwa dni).
W?asnie dlatego nie widz? problemu w skillowani broni, a raczej w d?ugotrwa?ym skillowaniu kwesti in?ynieryjno elektronicznych.
No có?, ?e szkó?ki wyszed?em jako pilot i "tyle", ale za to z 4 lev na freje :)
W rezultacie mam dobrze p?atn? fuch? w corpie górniczym i mog? lata? gdzie chc? i t?uc raty. Koledzy si? zdziwili, ?e od fatalnego agenta lev 1 q -11 mozna dostac lepsze oferty niz od lev 2. Mozna :P Tylko misje mi Amarr paskudny daje w 0,4 ale za to za dobr? kas?. Agent lev 1 p?aci po 300k ISK na r?k? i ka?e rozwala? raty warte ponad 50k bounty. Ca?kiem dobra forsa jak za strzelanie dla nooba i 10 minut roboty. Zwraca wszelkie straty poniesione w bardziej upierdliwych deadzone. Raz mi tylko jaka? ?achudra na belcie nawet poda odstrzeli?a i kij mu w d... Klon by?, a cruz ubezpieczony. Nast?pnym razem namówie jakiegos górnika na wycieczke poni?ej 0,5. Jak nie b?d? kopa? to nawet mnie byle barach?o nie odstrzeli. Impy si? kupi nowe :P

NeX:
Ireul ja ci kiedy? jaki? namiar podam. Wszystko w swoim czasie ;)

dzikus:
Co do 1,2 specjalno?ci - to co do?wiadczy? ju? Nigel. Nie da si? gra? postaci? stricte nie bojow? - zanudzisz si? na ?mier?. Czasem trzeba troch? postrzela? (wyda? troch? pieni?dzy). A nie tylko nauka i wydobycie... tego si? nie da prze?y? na d?u?sz? met?. Wi?c ka?dy powinien by? przygotowany na mo?liwo?? latania dobrze sfitowanym kr??ownikiem.

A to co mojej analizy zapomnia?em doda?, to statki TL2. Je?eli zamierzasz nimi lata?, to wzrasta warto?? Willpower ALE naprawd? niewiele jest osób którym by si? chcia?o podnosi? skille do tech 2 statków powy?ej poziomu 4. Wi?c nadal zostawi?bym t? sam? wag? skilli dal kogo? nie stricte PvP. Przy stricte PvP przesun??bym Will nad Memory co najwy?ej

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej