Eve Online > NoobGarten

Skille, bonusy do modu?ów, neostrada 128 i EVE

(1/4) > >>

Tomash Kovahlsky:
Cze??!

Mam kilka pytanek, jako, ?e moja przygoda z EVE dopiero si? zaczyna:

1) W SKILL'ach - co to jest RANK, a co to jest LEVEL? I która z tych warto?ci jest brana pod uwag?, gdy patrzy si? na wymagania poziomu umiej?tno?ci?

2) Znalazlem w kosmosie cialo (ang. Corpse) cz?owieka... Czy to mi si? do czego? przyda?

3) Kupi?em sobie wczoraj drugi statek (Probe), ale w innym systemie, ni? mój "domowy". Przylecia?em tym "nowym" do "mojego systemu gwiezdnego, ale chcia?bym równie? ?ci?gn?? tutaj mój poprzedni statek. Czy mo?na to zrobi?, a je?li tak, to w jaki sposób?

4) Czy przedmioty które zostawiam na stacji w hangarze b?d? tam bezpieczne (czy nikt inny ich nie mo?e zabra?)? A je?li mo?e, to jak si? przed tym zabezpieczy??

Pozdrawiam,
TOK

Aenyeweddien:

--- Cytat: "tok_72" ---Cze??!

Mam kilka pytanek, jako, ?e moja przygoda z EVE dopiero si? zaczyna:

1) W SKILL'ach - co to jest RANK, a co to jest LEVEL? I która z tych warto?ci jest brana pod uwag?, gdy patrzy si? na wymagania poziomu umiej?tno?ci?

2) Znalazlem w kosmosie cialo (ang. Corpse) cz?owieka... Czy to mi si? do czego? przyda?

3) Kupi?em sobie wczoraj drugi statek (Probe), ale w innym systemie, ni? mój "domowy". Przylecia?em tym "nowym" do "mojego systemu gwiezdnego, ale chcia?bym równie? ?ci?gn?? tutaj mój poprzedni statek. Czy mo?na to zrobi?, a je?li tak, to w jaki sposób?

4) Czy przedmioty które zostawiam na stacji w hangarze b?d? tam bezpieczne (czy nikt inny ich nie mo?e zabra?)? A je?li mo?e, to jak si? przed tym zabezpieczy??

Pozdrawiam,
TOK
--- Koniec cytatu ---

AD 1) Je?li chodzi o skille to: je?eli chcesz czego? u?ywa? to masz tam dok?adnie podane ?e wymaga takiego a takiego skilla na takim a takim poziomie (lvl). Ogólnie za ka?dy poziom skilla masz bonus (jaki info na skillu)

Ad 2) Trudno powiedzie? mo?e tak mo?e nie

Ad 3) kup szutla, pole? po statek, zreprocesuj szutla i zabierz minsy z hangaru, wróc do swojej stacji

Ad4) S? bezpieczne

Amos Sommers:
Co do pytania numer 1.

Level to poziom skilla (umiejetnosci) ktory masz - przedomity/statki/inne skille wymagaja skilli na odpowiednim poziomie zanim bedziesz mogl ich uzywac.

Rank to ranka skilla - chodzi tu o czas treningu. Rank 1 ma czasy bazowe (cos okolo 10-20 minut na pierwszy poziom od zera, zaleznie od atrybutow), Rank 8 trenowac sie bedzie osiem razy dluzej na ten sam poziom niz skill Rank 1 ktory uzywa tych samych atrybutow.

Xarthias:
Po wi?cej pomocy mo?esz si? ingame zalogowa? na polskie kana?y np. "POLSKA" lub "NHUN CENTRALA".

Mo?esz si? te? do mnie zg?osi? (Ingame Xarthias) to pogadamy i pomog? na ile b?d? móg?.

Gregu:
to ja sie przy?acze do pytan

Jak sie liczy bonusy?

Np mam statek z PG 1000
Bonus postaci to 1.2 (1.25 soon)
bonus RCU (stuff) to 1.2

Czy to si? liczy 1000x1.4=1400MW, czy 1000x1.2=1200x1.2=1440MW???

Troche nubiarskie pytanie, ale jako? zawsze zapominam przetestowa?. Ale po to jest noobgarden:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej