Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Serenity 2.0

<< < (10/32) > >>

Ragnarok:
Karas, widzisz, już sam mój styl pisania wyzwala w Tobie reakcje emocjonalne, które przeszkadzają Ci trzeźwo myśleć, czytać ze zrozumieniem, skupić się na treści tego posta,
zwracając większą część Twojej uwagi na moją osobę zamiast na omawiany problem.

Jeśli podpiszę się nickiem i przynależnością, sprawie jedynie, że osoby takie jak Ty zrobią tu śmietnisko personalnych ataków, zamiast rozmawiać o przedstawionym problemie.
A to nic nie wnosi. Ja mógłbym napisać, że Twój portret rudej kobiety z brodą i wąsami jest śmieszny tylko po co, personalnie nie jestem Tobą zainteresowany, wybacz.

Aczkolwiek cieszę się, że nie jesteś w Imperium, dzięki takim osobom jak Ty widać, że istnieje życie poza Imperium.

I wiesz, napisałeś już kilka postów. Ale piszesz tylko "brednie, bzdury", itp.
Proszę popraw moją tezę merytorycznie, przedstaw argumenty, jeśli widzisz to inaczej.

Veldsper:
sprzedaj dom, samochód, nerkę i weź kredyt - posmaruj kasą to może ludzi przekonasz aby dobrobyt i spoqj virtualny porzucili na rzecz przychodu rzeczywistego i realizacji twoich koncepcji. nikt nie będzie bronił północy bo to się zwyczajnie nie opłaca, miło słuchać tego kwiku naprawdę - świetna rozrywka gdy za oknem 32 stopnie w cieniu i tylko utwierdza mnie w przekonaniu że każda flota orająca to dobra robota.

Były gracz:
Ragnarok, ministrem propagandy i oświecenia publicznego chyba nie zostaniesz... Znasz powiedzenie adapt or die? Skończ pierdolić i napisz wprost, że szukasz taniej siły roboczej i kurwidołka dla ratowania swoich asestów...ktorych nie wywoziłeś latami, bo myślałeś, że pod skrzydłami pl.nc+trash będziesz mógł orać iski w nieskończoność a maina ukrywasz bo pewnie nawet weba t2 nie możesz używać, pozdrowienia z Moskwy.

[BU FU] Karas:
Kolego Ragnarok, sam jedynie co robisz, to grasz na emocjach i wyobraźni. Jakieś historyjki o grach z cheatami, uderzenia w potęgę wielkiej Lechiti.
Tanie i dość infantylne chwyty za dumę i odpowiedzialność za gre. Tak samo, wśród tej Twojej czytanki nie pada ani jeden konkret.
Zadałeś sobie choć raz pytanie dlaczego ludzie słuchaja shittaniego? Czy zmusza kogoś? może szantażuje ludzi aby wywierać an nich naciski w "grze w statki kosmiczne"?
Mimo, że moje pytanie dość proste, ale jak widać, nie na tyle aby samemu sobie z nim poradzić, ale pomoge Ci.
Koleś ma AUTORYTET, autorytet który budował przez lata, ludzie w niego wierzą i SAMI chcą realizować te jego głupoty.
Teraz zadaj sobie pytanie kim Ty jesteś?
Chcesz coś zmienić to zmieniaj, wybuduj swoje "imperium" i przekonaj innych, że masz racje.
Bo jak narazie. 
https://youtu.be/99H6mySpyjI

Zgudi:

--- Cytat: Ragnarok w Czerwiec 11, 2019, 12:16:35 ---Zgudi, wytłumaczę Ci jeszcze raz, naprawdę to dla mnie nie problem.

W cytacie, który wkleiłeś opisałem m.in. Twoją postawę.
Opisałem to jako: "niech ktoś zrobi sojusz a ja przyjdę na gotowe".

Chciałem dać do zrozumienia, że taka postawa nie ma sensu.

--- Koniec cytatu ---

Mam taką postawę no i co? Nie chce mi się budować nowego sojuszu ani też nie mam zamiaru przekonywać innych aby z Imperium wyszli. Wolę skupiać się na rzeczach ważniejszych takich poza grą. ;)

--- Cytuj ---A mówiąc dokładniej, sojusz PL jest pewnie możliwy, ale trudny, i jak pisałem nie w moich kompetencjach - natomiast w tym momencie jest sprawą drugorzędną, tzn. nie jest warunkiem koniecznym spowolnienia realizacji Serenity.

Innymi słowy: idea sojuszu PL, do której wracasz w swoich wpisach nie jest tu tematem głównym, to inna i duża rzecz, o dużej skali trudności, o której można rozmawiać, ale teraz pilna sprawa to odejście z Imperium.
Gracze mogą odchodzić do polskich lub międzynarodowych korporacji poza Imperium, korporacje mogą odchodzić do międzynarodowych sojuszy poza Imperium, do czego polski sojusz nie jest potrzebny.
Oczywiście jest możliwość dla super ambitnych - stworzyć sojusz PL.

O tym jakie musiałyby być warunki aby sojusz powstał można rozmawiać, da się to przeanalizować i przygotować najlepszą wg. takiej analizy opcję - co wiadomo nigdy nie da 100% gwarancji powodzenia.
Jednak powtarzam, sojusz PL to kwestia dalsza, osłabienie Imperium = primary.
--- Koniec cytatu ---

Dobrze tylko skoro już tak zdecydowanie i zawzięcie wołasz, że ludzie muszą opuścić imperium to JAKI PRZEDSTAWISZ NA CENTRALI PLAN NA TO CAŁE OPUSZCZANIE GOONSÓW?

Bo zrozum proszę, że wołanie "niech każdy sam wyjdzie dla dobra gry" nie przyniesie absolutnie żadnego rezultatu z powodów które opisałem wyżej. Ludzie mają kolegów na TS których nie zostawią i bezpieczne zyski, których nie poświęcą dla idei poprawiania gry. Wymyśl lepszy plan. Jaki masz więc plan?

Bo to nie jest żadnym planem tylko luźną koncepcją:

--- Cytuj ---Gorąco zachęcam każdego, kto rozumie o czym piszę: nie patrz na innych, nie czekaj, aż ktoś zrobi c0ven lub inny nowy sojusz.
Wyjdź z Imperium. Jesteś CEO? Wyjdź z całym korpem, idź na swoje.
--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej