Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Reaktywacja COVENU
[NOGRL] Asm Nihouyah:
--- Cytat: Zgudi w Luty 05, 2019, 16:21:44 ---Nie mam na myśli żadnego olewania. Chodzi mi o to, co myślisz o korpach gdzie główną rozrywką jest gatecampe, ewentualnie roam bez specjalnych doktryn, superów i alt kont.
--- Koniec cytatu ---
Ot, aktywność jak każda inna, a najlepszym dowodem że da się zbudować corp/ally wokół pasywnego czekania na content jest fakt, że Darwinism. dalej żyje i większość killi ma w Ashmarir. ;) To takie chodzenie na ryby w EVE - siada się z grupą znajomych, otwiera piwo, rozmawia o różnych rzeczach i czeka aż coś się złowi. Sztuką jest właśnie znaleźć odpowiednie miejsce i odpowiednie zajęcie dla siebie - takie, gdzie nie olewasz flot, bo po prostu chce ci się na nie latać, bo są zabawne, bo <wstaw dowolny inny powód dla którego ludzie zaczynają latać z innymi>. Trzymanie się jakiejś grupy pomimo tego, że nie chce się z tą grupą wspólnie grać jest trochę dziwne - niby można, tylko po co?
[LWLFE] Nightblue:
--- Cytat: Zgudi w Luty 05, 2019, 16:21:44 ---Nie mam na myśli żadnego olewania. Chodzi mi o to, co myślisz o korpach gdzie główną rozrywką jest gatecampe, ewentualnie roam bez specjalnych doktryn, superów i alt kont.
--- Koniec cytatu ---
No ale ja miałem na myśli olewanie i chodzenie tylko na takie 'floty'. Jeśli gracze chodzą tylko na gate campy ale już nie na opsy, to są według mnie dead weightem. Taki problem miał Shadow Cartel, bo 2-3 corpy w ogóle się nie deployowały i miały w dupie wszystko, co nie pomogło za bardzo. Chociaż nie pogardzę gc jako sposobem na obniżenie sec statusu w miare szybko i pewnie.
Uważam że taki korp to korp casualowy, który nie jest nastawiony na posiadanie wpływu na politykę etc EVE. Czyli jeśli nie srają wyżej niż mają dupy, to według mnie niech robia co chcą. Na pewno nie uważam tego za nic złego, bawić się do woli. Ale nie ma dla nich za dużo miejsca w teraźniejszej mecie jeśli mówimy o wpływaniu na coś lub walkę o tereny.
Isengrim:
Myślę, że trochę rozumiem obie szeroko pojęte strony pyskusji, i z obiema się nie zgadzam :D No więc pomysły w stylu "zlikwidować capitale hurr durr" są absurdalne, równie dobrze można zrobić rollback serwera i skasować Injectory - a jak wiemy tego CCCP nie zrobi, bo to jest czysta żywa kasa. Są to też pomysły po prostu złe - capitale dają całkiem sporo fajnej zabawy, generują kontent (jak się dadzą złapać na anomalce) itp. Bardzo lubię latać Dreadami na przykład... tylko to nie ma sensu, bo czy lecisz solo Dreadem (a były takie zabawy tuż po wprowadzeniu możliwości skakania przez bramy) czy 5 Retributionami, i tak skończy się cynem na pysk i Superem.
I tu dochodzimy do drugiej strony - problemem nie jest siła capitali, tylko brak jakiegokolwiek sposobu obrony przed eskalacją czy przeszkadzania bloberom w blobowaniu. Cyno inhibitor to jakiś żart, PANIC działający równocześnie z Cyno to jedna z najbardziej zje**nych mechanik tej gry, możliwość dokowania Superów w Keepstarach pozwala każdemu idiocie w blobie mieć po kilka i logować się/wydokowywać na ping... I tu moim zdaniem CCCP ma wiele do zrobienia, nie tracąc równocześnie przychodu (bo cynoalty dalej będą się przydawać, tylko do czegoś trochę innego).
Jestem w tej chwili w v0lcie, po rocznej przygodzie w nullu wróciła do Thery i jest takimi mocno przerośniętymi Minionkami, szuka miejsca dla siebie bo okazało się na przykład, że przez ten rok radosne polowanie na Rorquale i Supery, które koledzy uskuteczniali właśnie jeszcze w 2017 roku, teraz jest praktycznie niewykonalne, 3/4 wielorybów jest we flocie z licznymi faxami i superami na jedno pstryknięcie palcem... Jest to cholernie frustrujące, ale jakoś nie mam przez to ochoty rzucać gry. Aktualnie mam 3 konta + 2 alfy, supera się pozbyłem po wyjściu ze skillu (na bicie dredbomby Snuffu w grudniu się załapałem jeszcze, pozdro chłopaki), trenuję na jednym postać pod tytana, da się ogarnąć. :)
mkx:
To Ty jeszcze nie masz Tytana ? a przecież byłeś dyrkiem w c0venie.. pfff.
[LWLFE] Nightblue:
Może i się nakradł, ale przynajmniej nie przepierdziela hajsu na głupoty!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej