Eve Online > Wsparcie techniczne
Monitor 32 (16:9) vs 34/38 (21:9 )
Zgudi:
Zależy jaką wersję kupiłeś, BULK czy BOX. Wersja BOX jest w oryginalnym pudełku i jest ono przez producenta zalepione plombami (foliowe nalepki z logo, znakiem wodnym lub innym nadrukiem) tak aby klient miał pewność, że ktoś po drodze nie otwierał tego pudełka. Wersja BULK przychodzi do sprzedawcy bez pudełka i nigdy się nie dowiesz co działo się ze sprzętem u sprzedającego bo może Ci na maila odpisać co zechce. Co nie oznacza, że sklep oszukuje, może faktycznie tylko testowali. Dlatego jeśli coś w wersji BOX przychodzi kurierem i jest to droga zabawka, to warto dać mu parę zł za podziękę żeby chwilę poczekał i rozpakowując karton sprawdzamy plomby na pudełku z produktem czy nie są naruszone. :)
Z tego co piszesz "Procesory przyjeżdżają do nas w opakowaniach zbiorczych, nie posiadają oryginalnych boxów." to kupiłeś wersję bez-pudełkową BULK, czyli sklep raczej nie zrobił Cię w balona, wszystko wydaje się OK. A jeśli procesor czasem nie byłby nowy to nie wiesz tego.
[NAUKE] Son of Rainbow:
--- Cytat: mkx w Grudzień 13, 2018, 19:51:11 ---procesory są fabrycznie nowe, leżakują w magazynach od czasu produkcji.
Procesory przyjeżdżają do nas w opakowaniach zbiorczych, nie posiadają oryginalnych boxów.
Aby nie wysłać Państwu niesprawnego procesora przed wysyłką jednorazowo testujemy procesor by klient miał pewność, że kupuje nowy i SPRAWNY produkt.
--- Koniec cytatu ---
Od dłuższego czasu hurtowo zajmuje się obrotem sprzętem poleasingowym/używanym. "Leżak magazynowy" coś takiego nie istnieje przynajmniej na rynek polski a w momencie podpięcia procesora już nie jest nowy. Czemu tak? Bo marża na poleasingowym sprzęcie jest od 30-60% a na leżakach 5-10% i są rzadkością. Gdy gość pisał Ci o "opakowaniach zbiorczych" jego kolega śmiał się pewnie przez ramię. Nie piszę z czystej zgryźliwości, po prostu wiem co handlarze detaliczni potrafią wcisnąć klientowi i Ci od komisów samochodowych porównywalnie są święci.
W dobie gdy mediamarkt ma swój "outlet" i duże firmy także biorą się za obrót tego typu sprzętem daję sobie rękę odciąć, że pokaźna ilość sprzętu BULK pochodzi i tu do wybrania z reklamacji/ze zwrotu/z rozpier*olonej paczki przez kuriera/ściągnięte z masy upadłościowej firmy X z Hiszpanii, która podzieliła los wielu innych.
Dodatkowo w jednej dużej sieci sklepów z elektroniką, której reklamy są wszędzie widziałem, że sprzedają sprzęt w lewych kartonach. Skąd wiem, że podrobione? Bo jak mi kontrahent podsyła kilka sztuk elektroniki "w oryginalnych" opakowaniach, żeby przy następnym zamówieniu naciągnąć mnie na pudełeczka rozpoznajesz już pewne rzeczy. Nawet hurtownia z nowym sprzętem, z której kupuje, gdy przesłała mi gratis kamerkę internetową to jak wszedłeś na stronę producenta to ten model nie istniał, logo logitecha jakby jakieś trochę inne. Ale plomby wszystko na miejscu.
Dokładnie oglądajcie sprzęt, sugerujcie się tym, żeby były plomby jednak wszystko można podrobić. Najlepiej sprawdzić na stronie producenta jak powinno wszystko wyglądać. Odkąd siedzę w tym biznesie jestem przerażony ilością podrobionej elektroniki w kiepskiej jakości.
[BU FU] Karas:
To juz jest smutne. O ile procek ze zwrotu, to jeszcze w sumie pikus, bo pewnie dziala tak jak powinien i z bardzo duza doza prawdopodobienstwa, nigdy nie bedziesz miec z nim problemu. To podrobki z jakiegos gownolitu, na jakisc tanich gownianych podzespołach to juz dramat. moze nie procek, ale taka karta graficzna, gdzie nackane jest w pip wszystkiego. Wydaje Ci sie, ze kupujesz jakas tam jakosc, a przyjzedza totalna padaka, ktora sie sypie w rekach... ehhh.
tfu tfu tfu, jeszcze sie nie nacialem... I obym nie nacial, na poczatku przyszlego roku planuje wymiane blaszaka: ] ehhh
mkx:
Na szczęście ten procek działa i raczej ciężko coś tutaj by było dostrzec, ogólnie nie da się do puty działa ( taktowanie normalne itd.. ) no ale widać że był zakładany zawsze wszystko kupuje na necie i było ok :) . Teraz jakoś zaczynam większą uwagę zwracać bo i sprzęt w który się inwestuje coraz droższy.
Btw czy eve ma suport dla HDR ? ( bo jak gra nie ma a sporo gier nie ma, to nici z opcji hdr która ma monitor ) trochę się pogubiłem.. w setings AA to ten HDR ? czy jak ?.
Albo inaczej ma ktoś monitor z hdr i bez hdr i czy widzi w eve różnicę ? bo i gra jak monitor musi mieć wsparcie dla hdr żeby był efekt ...
Soulscream:
Ja mam to szczęście, że jeden z moich dobrych kumpli prowadzi sklep komputerowy. Zawsze u niego kupuje mimo tego, że jest troszke drożej niż w internecie. Nigdy na mine nie wrzucił i w wielu przypadkach wymienił część bez problemowo na nową.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej