Eve Online > Dyskusje ogólne

No tym razem to chyba naprawdę RIP EVE...

<< < (38/67) > >>

Monter:

--- Cytat: Zgudi w Lipiec 13, 2019, 11:34:12 ---Boty spamują jump na stację sekundę po tym jak na localu pojawia się nie-plus. Teraz jak sobie poradzą? Pewnie łatwiej będzie je ubić bo zostanie im skan kierunkowy. Kod źródłowy bota będzie miał spory problem z interpretacją swój czy nie swój.

--- Koniec cytatu ---
Zgadza się,....warto by jednak doprecyzować, są przecież 4 combat recony Curse itd. które mają: Cannot be detected by directional scanner, oraz wszystko co może worpić w covert cloku (w momencie warpa nie ma ich na kierunkowym).
Więc Dscan takiego bota nie leczy raczej.

Zgudi:
Czyli czas na botageddon jak kiedyś hulkageddon?

Tloluvin:

--- Cytat: [BU FU] Karas w Lipiec 13, 2019, 11:05:22 --- Na jęczących kerbirów boterów mam wyjebane i tak miałem z nich zero pożytku. Ani to nie wydokowało się bronić, ani jakiejkolwiek interakcji.

--- Koniec cytatu ---
Jako kerbir (chociaż nie jęczący) z ciekawości zapytam, po co mam wchodzić z Tobą jako osobą przylatującą by zabić moją raciarkę w jakąkolwiek interakcję? Nic na tym nie zyskuję więc najlepsze co mogę zrobić to zadokować i zająć się czymś innym. Ma to ten dodatkowy plus, że psuję Ci zabawę tak samo jak Ty mi co jest max tym co mogę zyskać na spotkaniu.

--- Cytat: [BU FU] Karas w Lipiec 13, 2019, 11:05:22 --- Tak więc z mojej perspektywy super sprawa, jak to się obróci na finalną kondycję gry? nie wiem, nikt chyba nie wie.

--- Koniec cytatu ---
Z mojej perspektywy (przy założeniu, że CCP zostawi to tak jak jest) spowoduje to wzrost cen wszystkiego, dalsze zmniejszanie populacji graczy, zmniejszenie okazji do małego pvp i pustoszenie 0.0 poza terenami największych sojuszy.
Boty dalej pozostaną w grze, a co najwyżej będą mniej dochodowe.
Zastanawiam się tylko ile czasu minie zanim osoby takie jak Ty zaczną dopominać się o przywrócenie locala w 0.0  >:D

VonBeerpuszken:
Osobiście całe to wyłączenie lokala uważam za dobre posunięcie. Choćby z takiego powodu że wreszcie, po kilku latach zarastania mułem w grze cos się ruszyło. Cos co wymusi zmianę sposobu gry każdego - kerbira, small pvpera, F1-ciskacza. Wiele się zmieni i to jest dobre. Czy zmniejszy ilość botów? Wątpię, starczy postawić na bramie bota w kloku który będzie czytał over i na każdy neut/red rzuci hasło na lokal, a bot racący na to hasło zareaguje. Cały krzyk jest tylko dlatego że życie w null delikatnie stanie się trudniejsze i trzeba zmienić swoje przyzwyczajenia. A najwięcej płaczą ci którzy zarabiają na Ebayu, bądźmy szczerzy.
Insza inszość że najprawdopodobniej to nie jest na stałe, tzn lokal ma być wyłączony ale pojawią się nowe struktury obserwatory czy jakoś tak, włączające lokal dla właścicieli. I kto będzie miał gorzej? Wątpię żeby w tym przypadku small pvperzy zagrozili kasacją kont.
Nawet jak mieszkałem w null uważałem że lokal powinien być tylko w hiseku.
Wojny aliansów wreszcie wymuszą użycie dobrych scoutów czy szpiegów, a nie tylko altkonta wyświetlającego lokal. Wygra ten kto ma lepszy wywiad. Być może same bitwy staną się mniej przewidywalne i nudne.
A że iluś tam handlarzy iskami zniknie z gry? Albo nie handlarzy ale producentów pustych isków i wszędobylskich kapitali? Mała strata, jest szansa że w to miejsce wróci sporo starych graczy którzy mają inne ambicje od siedzenia gdzieś na końcu świata i gromadzenie isków. Już przez te parę dni widziałem nicki których nie spodziewałem się kiedykolwiek zobaczyć. Może zostaną, może nie, szansa jakaś jest.
Jeszcze tylko wymodlić zakaz poruszania się JFów po hiseku, jak reszty kapitali, i mamy cudny start do totalnej zmiany na mapie politycznej.

Tloluvin:
W zasadzie mi brak locala w 0.0 jakoś specjalnie nie przeszkadza. Nie kopie i prawie nie race. Przeszkadza mi bardziej to, że CCP idzie w kierunku ułatwienia życia rzeźnikom, a nie myśli nad rzeczami o które warto by było walczyć. Pozostaje mi mieć nadzieję, że blackout jest pierwszym, a nie ostatnim krokiem
Przyznam też, że zacząłem się zastanawiać po jakim okresie trwania blackoutu CCP zacznie sprzedawać SP, matsy, statki etc. za plexy.
Póki co ciekawi mnie jak będzie wyglądać online w sierpniu jak ludzie się trochę oswoją z brakiem locala i okaże się czy pewne zjawiska o których mówią kerbiry faktycznie zaistnieją.

PS
Jaka miałaby być korzyść z zakazu poruszania się JFów po hi secu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej