Eve Online > Dyskusje ogólne
No tym razem to chyba naprawdę RIP EVE...
Gaavrin:
Tylko dlaczego dyskutujemy o tym w wątku o tym, że eve umiera? Nie można znaleźć lepszego, na przykład takiego o eve vegas 2018?
Jak dla mnie keynotes z vegas pokazują, że eve jest daleko od umierania. Wraz z wprowadzeniem ostatnich struktur zastępujących posy widać, że mają w planach zająć się kolejnymi archaicznymi, zepsutymi mechanikami, tak jak wardecki. Kto wie, może następne po nich, będze FW i low sek? Może misje? Do usprawnienia jest dużo.
Strasznie podoba mi się też kierunek w którym chca rozwijać abbysale, te duale to świetna sprawa. Do tego nowe triglaviańskie shipy. Robi się z tego pełnoprawna piąta rasa, czekam na jeszcze wiecej statków od nich, a może jeszcze na kolejną rasę? Mój main ma dzięki temu wreszcie znowu co skillować, bo po 10 latach byłem już bardzo blisko decyzji, żeby zacząć robić na nim kapitale.
Eve nova to nie jest akurat gra na którą bym czekał, ale pewnie odpalę, żeby zobaczyć jak to wygląda (o ile bedzie free to play, bo inaczej nie będę wydawał kasy na strzelankę, bo w takie gry nie gram). Niemniej fajnie, że coś takiego powstaje, życzę tej grze sukcesu. Brak mi danych, żeby stwierdzić jakie w rzeczywistości ta gra ma szansę na sukces, choć ostatnio w tej branży królują battel royale, którego w tej grze chyba nie będzie?
Edit:
https://imgur.com/a/ndRFgIB#q3i2aBR
supercapsy będą latać bez fatygi po całym null seku. Gooni mogą wreszcie podbić całe eve. Zmieniam zdanie. Rip Eve. Skasowałbym subskrypcję w momencie, jak ta zmiana wejdzie na tq, ale w sumie i tak jest nieaktywna.
Monter:
Pojebali całkiem to eve, nie wiem w jakim kierunku cccp pcha ten wózek, i jak oni to potem zatrzymają. Ja pierwszego plexa kupiłem in game za 700 mil isk, gadałem wtedy z typem co grał już kilka lat, mówi do mnie- ja to pamiętam czasy jak plex był po 350 mil isk- a my już możemy odliczać czas do momentu jak 500 plexów dobije do dwóch miliardów. Na pewno dadzą nam po jakimś skinie i nowe fireworksy z tej okazji....... Będziecie świętować nie? i tu chór pvperów- będziemy a jak.
Nie pamiętam dokładnie kto napisał fajnie na centrali...."normalny gracz nawet nie myśli o farmieniu na plexa"...- bo normalny gracz teraz tylko kupuje plexy. Bo oczywiste jest w obecnym eve, że tak jest rozsądniej......prawda?
Pojebali wszystko z kapitalami, lotnisko to jakiś żart, teraz każdy jełop ma supera, ja jestem totalnie casual player, na dodatek solo, nawet nie mam wsparcia korpa nie mówiąc o aliansie czy power blocku, a Hela posiadam. Taki gracz jak ja to powinien się tylko ślinić patrząc na kartę tego statku, a nie go mieć.
Do tego dochodzi to, że jak wpakujesz odpowiednią ilość złotówek (euro) w tą grę, bo w RL jesteś Richie Rich, to zakładasz nowe konto i możesz w tym samym dniu lecieć sobie tytanem na tym koncie, żaden problem tylko zapłać.
Ta gra jest teraz (oficjalnie F2P) a naprawdę P2P sto razy bardziej niż była kiedyś, i ten reżim został mocno podkręcony.
Wszyscy ale to wszyscy doświadczeni gracz zawsze powtarzali nowym....wiesz, na początku jest trudno, te dwa, trzy miesiące trzeba grę opłacić, trochę sobie postać wyskilujesz i potem to bez problemu na plexa zarobisz.
Jak odpaliłem moje konto i najechałem kursorem na tytana to mi podawało, ile dni muszę skilować, by w ogóle do niego wsiąść i była to cyfra w okolicach tysiąca.
Ciekaw jestem co oni jeszcze z tego zrobią,......każdy baran w tytanie?. Na bank jajogłowi z cccp walą właśnie całe opakowanie wigor up, popychają to redbulem który doda im skrzydeł, i całymi dniami kombinują jak zrobić z tego P2W. Mam wrażenie, że z oryginalnej ekipy tworzącej eve to niewiele osób zostało w cccp.
[LWLFE] Nightblue:
--- Cytat: Monter w Luty 05, 2019, 13:43:05 ---Pojebali całkiem to eve, nie wiem w jakim kierunku cccp pcha ten wózek, i jak oni to potem zatrzymają. Ja pierwszego plexa kupiłem in game za 700 mil isk, gadałem wtedy z typem co grał już kilka lat, mówi do mnie- ja to pamiętam czasy jak plex był po 350 mil isk- a my już możemy odliczać czas do momentu jak 500 plexów dobije do dwóch miliardów. Na pewno dadzą nam po jakimś skinie i nowe fireworksy z tej okazji....... Będziecie świętować nie? i tu chór pvperów- będziemy a jak.
Nie pamiętam dokładnie kto napisał fajnie na centrali...."normalny gracz nawet nie myśli o farmieniu na plexa"...- bo normalny gracz teraz tylko kupuje plexy. Bo oczywiste jest w obecnym eve, że tak jest rozsądniej......prawda?
--- Koniec cytatu ---
Inflacja Panie Ferdku, mówi to Panu coś?
--- Cytat: Monter w Luty 05, 2019, 13:43:05 ---Pojebali wszystko z kapitalami, lotnisko to jakiś żart, teraz każdy jełop ma supera, ja jestem totalnie casual player, na dodatek solo, nawet nie mam wsparcia korpa nie mówiąc o aliansie czy power blocku, a Hela posiadam. Taki gracz jak ja to powinien się tylko ślinić patrząc na kartę tego statku, a nie go mieć.
--- Koniec cytatu ---
Nie rozumiem problemu. Jak w realu jesteś biedakiem to nie kupisz sobie nówki fury. Jak zarobisz i odłożysz to sobie kupisz, a możesz mieszkać w lepiance.
--- Cytat: Monter w Luty 05, 2019, 13:43:05 ---Do tego dochodzi to, że jak wpakujesz odpowiednią ilość złotówek (euro) w tą grę, bo w RL jesteś Richie Rich, to zakładasz nowe konto i możesz w tym samym dniu lecieć sobie tytanem na tym koncie, żaden problem tylko zapłać.
--- Koniec cytatu ---
No i spoko. Niech nim lata, nie widzę problemu. Potencjalny frag dla innych graczy.
--- Cytat: Monter w Luty 05, 2019, 13:43:05 ---Ta gra jest teraz (oficjalnie F2P) a naprawdę P2P sto razy bardziej niż była kiedyś, i ten reżim został mocno podkręcony.
Wszyscy ale to wszyscy doświadczeni gracz zawsze powtarzali nowym....wiesz, na początku jest trudno, te dwa, trzy miesiące trzeba grę opłacić, trochę sobie postać wyskilujesz i potem to bez problemu na plexa zarobisz.
--- Koniec cytatu ---
Jeśli chodzisz do pracy, to już dawno się nie opłacało kupować plexów za ISKi. 30 złotych/miesiąc na steam to nie ogromny wydatek. Trial 21 dni i farmienie byle tylko mieć na plexa zanim się skończy czas to była udręka dla nowych graczy.
--- Cytat: Monter w Luty 05, 2019, 13:43:05 ---Jak odpaliłem moje konto i najechałem kursorem na tytana to mi podawało, ile dni muszę skilować, by w ogóle do niego wsiąść i była to cyfra w okolicach tysiąca.
Ciekaw jestem co oni jeszcze z tego zrobią,......każdy baran w tytanie?. Na bank jajogłowi z cccp walą właśnie całe opakowanie wigor up, popychają to redbulem który doda im skrzydeł, i całymi dniami kombinują jak zrobić z tego P2W. Mam wrażenie, że z oryginalnej ekipy tworzącej eve to niewiele osób zostało w cccp.
--- Koniec cytatu ---
EVE zawsze było grą płatną. Dopiero teraz jak dodali alfy to jakieś płacze się pojawiły. A osobiście sram alfom do ryjów. Injectory nie są swoją drogą P2W, a P2notGrind
[BU FU] Karas:
po pierwsze eve nie jest juz cccp tylko jakichs z dupy koreusow, specow od p2farm.
po drugie, niepotrzebnie dajesz sie wkrecac w ta gownomaszyne niewolnictwa capsowego. Potrzebne Ci to do czegos?
Co do plexa, to zgadza sie, to jest poklosie drukowania iskow na anomalkach, gruzu za free, bo gruz wykopany samemu jest za free i obecnie najnowszej zarazy czyli modul sinku w abbysalach.
Mamy w chuj iskow i nic za nie nie mozemy kupic, inflacja wydaje sie chyba najbardziej logicznym rozwiazaniem tego problemu, a czy to bedzie 2, 3 a moze 4b zobaczymy za jakis czas. pewnie niebawem.
Były gracz:
Noo, skill poszedł yyyy trochę w inną stronę ;D - teraz im więcej masz altow z szipami, które stoją w miejscu, to jesteś bardziej yyyyyyy - słowo na p chyba nie pasuje ::)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej