Eve Online > Dyskusje ogólne
Polski sov alliance w EVE - hipoteza badawcza
Zgudi:
--- Cytat: [WILD5] Ed Beret w Sierpień 21, 2018, 13:54:54 ---Niby nic ale wokół ostatniej "Reinboł akademii" cały czas się jakiś smród kręcił. Nie będę tego analizował, żeby nie kręcić kolejnego wątku dyskusji.
--- Koniec cytatu ---
Jaki smród? Bo z tego co mi wiadomo to akademia była po prostu "akademią milicyjną" czyli tak jak nazwa sugeruje. :)
Qlko zgadzam się z tobą w pełni w prawie wszystkim. Ale zauważyłem, że się troszeczkę zamotałeś w argumentach :D
--- Cytuj ---Jeśli zatrzymujesz na siłę kadetów by szkolili Ci nowych, to robisz im krzywdę (...) AM szkoliła pilotów z nastawieniem na potrzeby własne i głównej korporacji milicyjnej (...) Rekruterów wyrzucaliśmy
--- Koniec cytatu ---
Czyli świadomie robiłeś im krzywdę? :) Nie żebym chciał coś wytykać, tak pół żartem, pół serio co by jakaś dyskusja była :)
Qlko1:
--- Cytat: Zgudi w Sierpień 21, 2018, 14:45:08 ---Czyli świadomie robiłeś im krzywdę? :) Nie żebym chciał coś wytykać, tak pół żartem, pół serio co by jakaś dyskusja była :)
--- Koniec cytatu ---
Cóż, to opinia z perspektywy czasu (minęło kilka lat od wysypania AM).
Miedzy innymi dlatego CDN poszedł w inną stronę i miejsce - miałem swoje wnioski.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
[WILD5] Ed Beret:
--- Cytat: Zgudi w Sierpień 21, 2018, 14:45:08 ---Jaki smród? ...
--- Koniec cytatu ---
Taki co osoba postronna, stojąca obok czuje.
Amek Vi:
Nie prosciej zostawic to tak jak jest zamiast probowac kogos uszczesliwiac na sile? Od kilku lat regularnie ten temat wraca. Pomysly leja sie wiadrami, a rzeczywistosc weryfikuje. 8)
Zgudi:
--- Cytat: [NOGRL] Asm Nihouyah w Sierpień 21, 2018, 12:31:13 ---Neutralna akademia IMO nie powinna działać z zamysłem zasilenia tylko konkretnej grupy lub specyficznej kategorii corpów. Próba izolowania osób w akademii od szansy dostania ofert z sovnull w takim wypadku nie była przypadkiem decydowaniem za nich, co powinni robić po ukończeniu akademii? Nie lepiej byłoby pozwolić absolutnie każdemu się reklamować, tak długo jak długo oferty nie byłyby jawnym, oczywistym scamem? Dać rektutom nie tylko umiejętności latania, ale też ogólne pojęcie o tym jak wygląda życie w różnych częściach EVE i pozwolić zdecydować co ich najbardziej bawi?
--- Koniec cytatu ---
Bez pomocy zewnętrznych szkoleniowców z innych korpów w przypadku własnych potrzeb kadrowych zaproponowanie wyszkolonym ludziom nowego domu gdzieś w sovnull na drugim końcu mapy to droga do samorozwiązania akademii. Tylko UA miało pomoc ludzi z zewnątrz.
Z resztą załóż własną to zobaczysz jak to jest, kiedy we 2, max 3 osoby wszystko ogarniasz. Nikt nie proponuje ci pomocy w szkoleniach, ale o absolwentów wołają wszyscy. W tedy czujesz, że się naharowałeś, ale efektów pracy brak. Czy się mylę i źle to wszystko rozumuję?
Wytłumaczę to jeszcze inaczej: Przykład Star Trek-a. Każdy kto skończył Akademię Floty Gwiezdnej miał otwartą drogę do pełnienia określonych funkcji dla Zjednoczonej Federacji Planet. Nikt nawet nie pomyślał oddawać kadeta Romulanom, Klingonom, czy innym imperiom.
Z resztą, może już wystarczy mojego wypowiadania się bo sam byłem tylko wiecznym i mało zainteresowanym szkoleniami studentem. :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej