Eve Online > Dyskusje ogólne

Polski sov alliance w EVE - hipoteza badawcza

<< < (8/38) > >>

[NOGRL] Asm Nihouyah:

--- Cytat: Qlko1 w Sierpień 21, 2018, 08:22:26 ---1. Neutralność AM polegała na tym, by wyrzucać z chatów każdego kto mógłby chcieć zabrać pilotów po ukończeniu szkolenia :) Jedyna akademia w naszym community która mogła być nazywana niezależną to UA. Tak jak napisał Ibanez, czasy się zmieniły, zabrakło woli z zewnątrz. Korpy wolą szkolić same i po swojemu, tak już po prostu jest.
--- Koniec cytatu ---

Czym w takim razie różni się taka akademia, w której stara się zatrzymywać rekrutów, którzy ukończyli całe szkolenie, od zwykłego korpa otwartego na nowych graczy? Bo żadnej różnicy nie dostrzegam - a wręcz uważam, że w idealnej sytuacji, absolwent od razu po ukończeniu akademii powinien mieć pomysł i umiejętności pozwalające mu iść tam, gdzie będzie dobrze się bawił.

--- Cytat: Qlko1 w Sierpień 21, 2018, 08:22:26 ---2. Mieliśmy tą dyskusję. W milicji szkolisz solo pvp, latania flotowego z prawdziwego zdarzenia ich nie nauczysz. Akademia w milicji szkoliła indywidualistów - pożądane w milicji, ale gdziekolwiek indziej taki pilot jest postrzegany jako newbie.
--- Koniec cytatu ---

Na to już podałem rozwiązanie - do pve i dużych flot alty w hordzie, cała reszta w korpie akademii. Kosztuje nic, wymaga praktycznie nic, długofalowo zero konsekwencji dla kadetów (nie widziałem, żeby ktokolwiek gdziekolwiek nie był przyjęty bo miał hordę w historii corpów), aż prosi się korzystać.

--- Cytuj ---Po drugie, jak sądzę, zamysł akademii był taki, żeby zasilić szeregi milicji czy innej pirackiej inicjatywy w low a nie dalekie korpy z którymi nie miało się prawie w ogóle kontaktu i które były gotowe wziąć absolwentów ot tak po prostu za darmo. Każdy sam miał zdecydować co chce robić, więc pozwolenie człowiekowi z zewnątrz, o którym niewiele było wiadomo na to, żeby przymilał się na czacie i wysyłał wiadomości PW o treści "Właśnie jesteśmy w trakcie budowania wspaniałej korporacji i mamy wielu aktywnych członków. U nas możesz robić wszystko, okazji do PVP jest mnóstwo, skałek do kopania multum i jest gdzie racić!" nie było dobrym pomysłem.
--- Koniec cytatu ---

Neutralna akademia IMO nie powinna działać z zamysłem zasilenia tylko konkretnej grupy lub specyficznej kategorii corpów. Próba izolowania osób w akademii od szansy dostania ofert z sovnull w takim wypadku nie była przypadkiem decydowaniem za nich, co powinni robić po ukończeniu akademii? Nie lepiej byłoby pozwolić absolutnie każdemu się reklamować, tak długo jak długo oferty nie byłyby jawnym, oczywistym scamem? Dać rektutom nie tylko umiejętności latania, ale też ogólne pojęcie o tym jak wygląda życie w różnych częściach EVE i pozwolić zdecydować co ich najbardziej bawi?

Qlko1:
Zgudi, szkoleniówka jest od tego by szkolić.

W UA wykopywano ludzi, którzy kończyli szkolenie.

Obecność rekrutów z obcych korpów to naturalna kolej rzeczy, w końcu misją akademii jest szkolić i przygotować do dalszej gry. Chyba...

Jeśli zatrzymujesz na siłę kadetów by szkolili Ci nowych, to robisz im krzywdę (udając przy tym że wystarczą 4 osoby do prowadzenia akademii).

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Zgudi:

--- Cytat: Qlko1 w Sierpień 21, 2018, 12:32:07 ---Zgudi, szkoleniówka jest od tego by szkolić.

W UA wykopywano ludzi, którzy kończyli szkolenie.

Obecność rekrutów z obcych korpów to naturalna kolej rzeczy, w końcu misją akademii jest szkolić i przygotować do dalszej gry. Chyba...

Jeśli zatrzymujesz na siłę kadetów by szkolili Ci nowych, to robisz im krzywdę (udając przy tym że wystarczą 4 osoby do prowadzenia akademii).

--- Koniec cytatu ---
Ale przecież sam ich wywalałeś. :P

Qlko1:

--- Cytat: Zgudi w Sierpień 21, 2018, 12:41:31 ---Ale przecież sam ich wywalałeś. :P

--- Koniec cytatu ---
Yup :) bo taki był plan i istota projektu AM :)
Piloci z akademii mieli zasilać główną  korporację milicyjną.

Ale nie będę udawał że AM w którymkolwiek momencie można było uznać za neutralne :)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Zgudi:

--- Cytat: Qlko1 w Sierpień 21, 2018, 12:48:32 ---Yup :) bo taki był plan i istota projektu AM :) Piloci z akademii mieli zasilać główną  korporację milicyjną.

--- Koniec cytatu ---
Miałem na myśli, że sam wywalałeś tych rekruterów, nie kadetów czy absolwentów. :)

Główną, czyli KOZĘ. :D Żartowałem, bo KOZA w tedy już prawie nie istniała. Mam na myśli szereg innych, które działały w amarrskiej milicji lub zajmowały się niezwiązanym z milicją small scale mordowaniem tu i tam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej