Forum Gry > Inne gry

Diablo 2 - spotkanie po latach

<< < (3/8) > >>

Zgudi:
W D2 ciekawie gra się na początku, a potem to już siekanie tysięcy mobów w dziesiątkach różnych lokacji. Za mało fabuły, odkrywania ciekawych miejsc i poznawania historii danej krainy a za dużo łupania kolejnych fal ratów. Chyba nie dla mnie. Bardziej przemawiały do mnie gry mające więcej wspólnego z Morrowind i Gothic.

Soulscream:
Każdy hack n slash jest ratowany przez multiplayer. Dlatego PoE czy D3 trawi się w multiplayer.

Zgudi:
Nie chcę być marudą ani hejterem, ale D2 było powszechnie uznawane za rewelacyjną grę w czasach kiedy wyszło, czyli okolice 2000 roku. Gier na komputery PC na rynku było mało, wybór raczej niewielki. W tych czasach ludzie zagrywali się w takie tytuły jak Starcraft, Deluxe Ski Jump, Total Annihilation czy chociażby Książę i Tchórz dodawany na płycie CD do gazet CD-Action i pykali w to na Windows 98.

lethern:
imho większość ludzi mówi że "D2 jest lepsze niż D3/(tu wstaw inny nowoczesny hack&slash)" bo ma wspomnienia i emocje z nią związane, za dzieciaka rypało się w te gry nawet jeśli były naprawdę słabe, podczas gdy dziś bez zawahania rzuca się "beznadzieja" o nowych grach, lepiej wykonanych
D3 jest nawet w single świetną grą dla casuali, ludzi mających mało czasu, grających w niedzielę, tak samo fajną w mutli ze znajomym czy nawet rodzinką, i pod tym względzie bije D2 na głowę dwa razy. Ale jednocześnie pisząc to, nie ukrywam że mam sentyment do D2 i od samych wspomnień może oceniłbym grę wyżej

D2 jest lepsze, ale w czym D2 jest lepsze niż D3? powtarzając powyższy pomysł, ludzie nie umieliby odpowiedzieć "jest lepsze bo mam sentyment do D2", zamiast tego szuakłoby się pokrętnych argumentów z jednoczesnym zignorowaniem zalet D3, bo jak inaczej wytłumaczyć
(to takie pół serio gdybanie, nie żebym się czegoś czepiał)

chyba podobna sprawa jest ze starcraftem 1 i 2, w dwójce poprawiono naprawedę masę problemów jedynki, ale nie zmieni to tego, że dużo ludzi ze śliną na brodzie wspomina jedynkę i choćby z tego powodu powie, że dwójka jest słaba bo.. nie jest jedynką

Filip Bonn:
Co do starcraft 2 mylisz się, ta gra jest skopana.
Poczytaj sobie fora sceny pro gamerow.
SC2 to o wiele prostszy mechaniz i o wiele mniej zagrań taktycznych niż w sc1.

Co do pytania w czym d2 jest lepsze od d3? Bez wahania odpowiadam w klimacie, chociaż pod tym względem to d1 było jeszcze lepsze.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej