Eve Online > NoobGarten
DODATKOWA BROŃ DLA AMARRA
Filip Bonn:
Wszystko co napisałeś ma sens jeśli chodzi o "high-end" / "wyczynowe latanie", ja zwróciłem uwagę że gość dopiero co zaczął grać i jest na misji l3 ;) zresztą nawet nie chodziło mi tyle o tengu co np propozycję barghesta :))
Poza arbitratorem i czyms tam jeszcze, gila jest dość sensowną propozycją pod warunkiem, że pilota na to stać ja pamiętam jak zaczynałem grać to 100m to była mega kasa a ship za 250m to był dla mnie kosmos i podejrzewam, że zanim zarobi na tą gile to będzie musiał od *uja misji l4 porobić więc i tą o którą pyta też już pewnie skończy :)
Każdy chce doradzić jak najlepiej to oczywiste tylko jak zaczynasz ilatasz mallerem t1 to raczej nie masz odłożonego worka iskow na blink shipy.
Amek Vi:
Wyskilowanie light dronek dla worm'a to jest moment. Zanim uzbiera na gile to wbije medium + poboczne. Pod drodze jest jeszcze vexor navy dla urozmaicenia. Latwiej przelozyc zestaw dron na innego typu niz skilowac inny typ dzialek bo akurat na obecny raty maja resist. W tym momencie ma baze pod srednioabsorbujacy zarobek, z ktorego skille pozniej sie mu przydadza do niemal kazdego statku.
Zgudi:
--- Cytat: Filip Bonn w Styczeń 02, 2018, 12:29:40 ---Poza arbitratorem i czyms tam jeszcze, gila jest dość sensowną propozycją pod warunkiem, że pilota na to stać ja pamiętam jak zaczynałem grać to 100m to była mega kasa a ship za 250m to był dla mnie kosmos i podejrzewam, że zanim zarobi na tą gile to będzie musiał od *uja misji l4 porobić więc i tą o którą pyta też już pewnie skończy :)
--- Koniec cytatu ---
Dziś ISK jest warte ułamek tego co lata temu. Więc ewentualnie może za 4.99€ kupić sobie najmniejszy pakiet pleksików, sprzedać na markecie za 360mln ISK i będzie na fajną gilę. Za 19 łojro to przy jego potrzebach ma tyle szmalcu, że może przez kwartał palić iskami w piecu reaktorze statku i przepijać to z minmatarskimi dziwkami.
Nafarmienie takiej kasy (360mln) na misjach L3 zajmie mu szmat czasu, który chyba już lepiej spędzić na oglądaniu reklam na Polsacie i powtórek Mody na Sukces. Biorąc pod uwagę że na L3 nowy, uczący się gracz wyciąga 2 do 4mln ISK/h (takie info w necie znalazłem) to nafarmienie tego zajmie teoretycznie 120 godzin, może się mylę i trochę mniej.
Ja osobiście bym się nie męczył i mając te 7 mln sp postarał się w miarę szybko przeskoczyć z mało wydajnych misji ISK/h na coś lepszego. W moim przypadku zarobienie na pierwszego upragnionego BS-a z fitem t1, żeby "wreszcie" przeskoczyć na L4 trwało wieki a przecież shipy i inne sprzęty były w tedy tańsze a na misjach z tego co się orientuję zarabiało się taką samą kasę jak dziś.
Dopompowania skilli strzykawami już nie polecam, bo żeby sensownie coś podskillować to trzebaby z 10B wyłożyć. Cierpliwe skillowanie jest lepsze.
[IS] Miki Dian:
Misję zrobiłem w Pon wieczorem. Wkurzyłem się uzbroiłem Apocalypse tylko w medium beamy plus drony z dmg kinetic.
Dodatkowo wspomagałem się jamowaniem (skuteczne::)
Mimo że Apocalypse jest wolny nie było większych problemów.
Polecacie mi tutaj Gilę ale ten statek wymaga skilowania caladryjskich i Galentyjskich statków!!
Z Gallente to mogę latać fregatą i destroyerem ,wyskilowałem to z myślą o eksplracji.
W tej chwili przeskoczyłem do noobskiego korpa ale tylko ze względu na Haracz dla korporacji. Korporacje NPC kradną 12% a w tym co teraz jestem tylko 5% :)
Pogadać to w sumie też mam z kim, na jednym kanale Polskim spotkałem Stare Wygi co teraz się zajmują produkcją ,handlem i miningiem. Grają na kilka kont/altów.
Od nich się dowiedziałem parę rzeczy ale z zakresu działalności który teraz jest ich domeną.
Pomyślę o skilowaniu rakiet bo np taki ammarski BS Armageddon może używać rakiet bodajże 8 slotów. Zresztą jest więcej staków ammarskich kóre mogą używać rakiet.
Dzięki za podpowiedzi chłopaki.
[IS] Miki Dian:
Ok może i tak kiedyś bym skillował shipy innych ras .
Tak więc pomyślę o Gili, Worm, na szybcika zauważyłem że niektóre statki pirackie oraz Navy mają niezłe bonusy.)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej