Eve Online > NoobGarten

DODATKOWA BROŃ DLA AMARRA

(1/6) > >>

[IS] Miki Dian:
Cześć Wam:)
Mam pewien problem potrzebuję zadawać obrażenia typu kinetic(Misja security 3lvl- wróg caladryjskie caracale, eve survival sugeruje zadawać właśnie takie dmg) , a wiadomo lasery mogą EM/Thermal zadawać.
Pytanie jest następujące co najszybciej wyskilluję  Rakiety, Hybrydy czy Projectile.?
Albo co najlepiej skillować?
Brak możliwości zadawania kinetic dmg mogę trochę skorygować dronami(Mogę ich 5 kontrolować)
Mam trochę napoczęte te hybrydy i projectile, ale w wersji small.
Nie wiem co dalej skilować.
Misję podjąłem Mallerem z beam medium laserami. Miałem na pokładzie 3 szt Hornet dron, ale wycofałem się z misji.
Dodam że jedną misję lvl 3 zrobiłem właśnie Mallerem, przeciwnikiem były Guristasy.

Zgudi:
Lasery, hybrydy czy projectile masz w dżewku gunnery. Rakiety to osobne drzewo i musisz zaczynać od zera. Z tego co pamiętam to rakiety skillowały mi się szmat czasu, a mianowicie miesiące, żeby t2 takie jakie chcę założyć. Ale najlepiej, zamiast spekulować policz sobie w EVEMon.

Jak dawno temu robilem misje to nie przejmowałem się dmg tylko twardo szedłem w lasery i też jakoś szło. Apokalipsen Navy Issue (który jesteś w stanie szybko wyskillować) zrobisz każdą l4 na laserach, ale nie każdą łatwo. Tak robiłem, ale co do misji na czymś innym, to nie wiem, niech ktoś tu podpowie.

Po prostu 25 do 50mln ISK na godzinę w L4 (zależnie od misji i ogarnięcia w jej wykonywaniu) to tak słaba kasa, że się nie chce opdalać raciarki.

No chyba, że coś pozmieniali i da się bez nadmiernej spiny wyciągnąć ponad 100-150mln? To się skuszę.

[VIDE] Herezja:
Kiedyś skilowało się bronie dostępne na start i nie skakało pomiędzy rodzajami uzbrojenia (wyjątkiem były drony).
Na Twoim miejscu skupiłbym się na laserach skoro jesteś amarem i dodatkowo nie zawsze jak masz już dostęp do jakiegoś rodzaju statków to musisz w niego od razu wsiadać. Sporo misji lev 3 możesz wykonać destroyerem (o ile masz go lepiej wyskilowanego). Mam na myśli skile od statku, broni małych i w ogóle pobocznych skili odpowiadających za montowanie podzespołów (skile odpowiadające za ilość PG i Power-a dla przykładu).

[IS] Miki Dian:
Destroyerem to padnę szybko raczej, niby ma 8 slotów na broń ale small, a Maller ma 5 ale medium.
Zwyczajnie wsiądnę w Harbingera albo Apocalypse (które mam z eventu) ale chciałem kolejno oblatać wszystko.
Misje security 1 lvl robiłem Punisherem, w którejś musiałem się kilka razy rewarpować ale poszło.
Misje lvl 2 Coercerem robiłem na beamach na tank armorze z odrobiną shield tanku zasilałem cap boosterem dużo pomagał.  Misje 3 lvl chciałem Cruiserem ale widać że nie wszystke zrobię. Mam 7 mln sp jakby co.
Wsadzę coś na hybrydę lub na projectile plus drony ale w BC jak doradza eve survival.

Dzięki za odpowiedzi Panowie.

[VIDE] Herezja:
Nie mieszaj uzbrojenia. Destroyerem walczy się beam-ami na optymalnym zasięgu szkieł, których zasięg jest tylko odrobinę niższy od maksymalnego. Latasz trzymając zasięg i wybijasz wszystko małe gówno, którego większość było na misjach L3 a dopiero później zmieniasz szkła na te o minimalnym zasięgu i największej sile ognia i podlatujesz na mały zasięg npc kruzerów i je łoisz aż miło. Małe gówienko jest bardzo niebezpieczne na mały zasięg a gdy trzymasz się od nich z daleka to łatwo pęka a Ty mając afterburner i małą sygnaturę dostajesz minimalne obrażenia od krążowników npc. Gdy już nie ma małych statków podchodzisz do krążowników i ustawiasz orbitę 500 m od nich i klepiesz ze szkieł o maksymalnym współczynniku obrażeń. Krążowniki raz, że mają działa medium, które średnio wchodzą w małe statki a dwa nie nadążają za szybkim, małym celem na bliskiej orbicie.
Nie mając skili pobocznych w działach odpowiadających za celność lepiej nie wchodzić w statki typu kruz na misje l3 gdzie przewaga npc w statkach typu fregata destroyer jest miażdżąca.
Małe statki npc podejdą do Ciebie i Cię usmażą bardzo szybko a w destroyerze je wybijesz relatywnie szybko bez odlatywania z misji co na pewno miałoby miejsce gdybyś tam latał kruzem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej