Eve Online > NoobGarten
Flota dla nowych
[BU FU] Karas:
co do confesiurka, to troszeczke sie spozniles: ] hehehehe przed ostatnim nerfem dt3 byl OP, naprawde byl zaaaajebisty w lawicy kilku sztuk czynil cuda. mam w nim okolo 2,5k killi hehe wiec sie "troszke" tym latalo: ] Niestety obecnie IMO jest za bardzo mulowaty, niby nadal bije 70km niby nadal w miare szybki, ale jakos tak bez polotu. w stosunku do hujkatki zachowuje sie jak drake w flocie cruzow.
Obecnie tabela rankingowa kite dt3 w naszym stylu latania to
hujkate>jack>confesiurek>>>śpul
hujkatka jeszcze jest najblizej starego confesiurka, insta dps 1,5sec alignu bije 70km. bardzo dobry ship. zaraz za nim jack, ma sporo wad ale align 1,4sec jest OP. do tego mozna go bez klopotu zrobic bijacego 100+ oczywiscie zawsze polecam miec przy sobie nowe soft (jak to gagat okresla) Damskie antipharmy +8% do zasiegu rakiet. Zaaaaaajebisty drag. confesiurek jak juz pisalem, niby OK, ale cegla. nie uciekniecie ze speedlock kampy na bramie, gdzie 2 wczesniejsze robia to bez klopotu. Śpul jest po prostu za krotki i nie nadaje sie do zabawy.
Naprawde polecam zabierac ze soba te 8% dragi. rakietowe do zasiegu, dziala maja trakcing i ewentualnie do capa. ale czerowy i zielony to PODSTAWA.
Przykladowe fity
https://theminions.zse.me/kb/?a=kill_detail&kll_id=46630
https://theminions.zse.me/kb/?a=kill_detail&kll_id=46628
https://theminions.zse.me/kb/?a=kill_detail&kll_id=46103
Jakub Trokowski:
Jeszcze raz dzięki za flotkę. Nagrałem jakieś 10 min, pewnie w weekend wrzucę na YT.
Fajnie dla odmiany polatać deską T3 - ostatnio czymś podobnym latałem jak Wataha organizowała floty desek T3 po low (a i wtedy częściej robiłem e-war czy logi). Na solo latnie po plexach milicyjnych chyba przydał by się inny fit iż coś z optimalem ~70km.
Warto dodać, że jak na flotę dla nowych, to takie latanie jakie było, to dość głęboka woda - ale to dobrze: można się czegoś nauczyć / zobaczyć coś nowego.
Qlko1:
--- Cytat: MiltisUmbrae w Luty 10, 2017, 03:16:15 ---PS. Jeśli będzie zainteresowanie, sam jestem gotów poprowadzić flotkę po naszym domowym low, tudzież 0.0 na południu (provi/catch), przy czym, mogła by to być flotka zarówno po polsku jak i po angielsku jeśli by nowi gracze byli zainteresowani poznaniem international community :)
--- Koniec cytatu ---
I już masz pogwizdane, bo wpisałem do kajecika, że mogę Cię MĘCZYĆ :D
Fajnie, że cała akcja zbiera takie recenzje, warto było się za to zabrać :)
Jak buk da, a partia pozwoli, to może sam się wybiorę, bo trochę wstyd nakręcać ludzi i samemu się nie pojawiać. Póki co wieczorami agruje mnie mała drona.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
[WILD5] Gagat:
roam po low bardzo zacny pomysł. Im większa różnorodność tym lepiej ;]. Jak dla mnie to te roamy mają pokazać młodziakom, że kwintesencją tej gry jest pvp, a pvp można robić niezależnie od miejsca zamieszkania i ilości sp. Ważny jest tylko pomysł i chęci.
Co do głębokości stawu do którego wskoczyliśmy, to racja, dość głęboki i można powiedzieć, że z kamieniem przywiązanym do szyi. Wydaje mi się, że w takich warunkach nauczą się najwięcej, a jak już wypłyną na powierzchnię to nic ich nie zatopi ;]. Inną kwestią jest też to, że starzy wyjadacze też chcą się bawić, a nie nudzić ;]
MiltisUmbrae:
Jeśli chodzi o mój pomysł na roam to w skrócie.
Skupiłbym się na terenach FW amarr/minmatar
Flota fregat long range, preferowane slicery, ale na dniach opracuję fity na tańsze statki również innych ras - założenie to duży zasięg (50km+) w połączeniu z LR punktami (garmury,keresy)
Optymalna kompozycja 5 slicerów na 1 LR Tackle, opcjonalnie 2 szybkie logistyki+weberzy (vigil fleet/cruor/hyena).
Jeśli będą chętni to dawać znać ZOMO Zenkowi,Rainbowowi albo mi, do końca tygodnia przygotuję fity ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej