Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Nauka o EVE - dyskusja

<< < (9/12) > >>

.xXmieczuXx.:

--- Cytat: Soulscream w Styczeń 04, 2017, 08:08:54 ---Wleci taki później to 0.0 odstrzelą go bo stracił wszystko co ma i tyle z grania.

--- Koniec cytatu ---
Coś w tym jest.
Son of Rainbow: ja trafiłem do Was na szkolenie z trzema dniami doświadczenia na karku, na 0.2 Maul doleciałem ponoć cudem (na autopilocie-bo na nic innego mojego skołowanego umysłu nie było stać), ale już ze stacji nie odleciałem. Trafiłem na kampę, a że kompletnie nie ogarniałem interfejsu, to 2/3 mojego ówczesnego portfela poszło w próżnię. Do dziś pamiętam żal nowicjusza, że straciłem tyle kasy z mozołem uzbierane na kopaniu i misjach (choć oczywistym jest teraz, że te 2-3 mln YSK to drobne). Dla Was doświadczonych graczy poruszanie się po null-u to łatwizna, ale gracze tacy jak ja nie powinni być puszczani na tak głęboką wodę bo kilka, kilkanaście godzin grania w EVE-Online to zdecydowanie za mało.
I jeszcze jedna podstawowa rada. Informujcie chętnych o skutkach wstąpienia do korp. O wszystkich skutkach. Bo ja na przykład mając klona rasy Gallente nagle wylądowałem w środku wrogiego terenu. Przypomnijcie sobie wasze początki, co czuliście patrząc na interfejs, przeglądając pierdyliardy zakładek.
Mimo wszystko cieszę się, że wtedy z Wami tam byłem, choć nie jestem pewien czy mnie nie zniechęciliście chwilowo do grania PvP.
ps. i dzięki za miłe przyjęcie na TS-ie

[NAUKE] Son of Rainbow:

--- Cytat: .xXmieczuXx. w Luty 10, 2017, 15:43:32 ---Coś w tym jest.
Son of Rainbow: ja trafiłem do Was na szkolenie z trzema dniami doświadczenia na karku, na 0.2 Maul doleciałem ponoć cudem (na autopilocie-bo na nic innego mojego skołowanego umysłu nie było stać), ale już ze stacji nie odleciałem. Trafiłem na kampę, a że kompletnie nie ogarniałem interfejsu, to 2/3 mojego ówczesnego portfela poszło w próżnię. Do dziś pamiętam żal nowicjusza, że straciłem tyle kasy z mozołem uzbierane na kopaniu i misjach (choć oczywistym jest teraz, że te 2-3 mln YSK to drobne). Dla Was doświadczonych graczy poruszanie się po null-u to łatwizna, ale gracze tacy jak ja nie powinni być puszczani na tak głęboką wodę bo kilka, kilkanaście godzin grania w EVE-Online to zdecydowanie za mało.
I jeszcze jedna podstawowa rada. Informujcie chętnych o skutkach wstąpienia do korp. O wszystkich skutkach. Bo ja na przykład mając klona rasy Gallente nagle wylądowałem w środku wrogiego terenu. Przypomnijcie sobie wasze początki, co czuliście patrząc na interfejs, przeglądając pierdyliardy zakładek.
Mimo wszystko cieszę się, że wtedy z Wami tam byłem, choć nie jestem pewien czy mnie nie zniechęciliście chwilowo do grania PvP.
ps. i dzięki za miłe przyjęcie na TS-ie

--- Koniec cytatu ---

1. Odnosnie kasy piszesz do dyrektora, mamy "darczyncow" i kase nowemu przekazujemy bezzwrotnie jak i dajemy od czasu do czasu nowym, ktorzy o corpa do nas nie wchodza. Zdajemy sobie wlasnie sprawe ze 3 dniowemu trudno zarobic wiecej jak 20-30 milionow na godzine.
2. Nie kojarze Twojego nicka jednak przed szkoleniem mowimy zebyscie nie wlatywali do low - tak low bo NoE jest w low nie null a zatrzymali sie 1j w hi secu. Niestety duza czesc nowych tak sie spieszy ze wychodzi przed szereg i nawet nie da sobie zapewnic logistyki korpowej.
3. Po szkoleniu zostajesz dodany do corpa a na szkoleniu mowi Ci sie co to instaundock i instadock, ktore sa zmieniane co jakis czas byscie wlasnie mogli dokowac i undockowac. Cale szkolenie zrobione jest w sposob, ktory powstal na skutek zmieniania algorytmu dydaktycznego podajac nowemu schemat postepowan.
4. Nikt nie jest zapraszany do corpa jesli nie ma go w Maut i nie jest akceptowany. Kiedys jak jeszcze CDN bylo w low w tym samym miejscu - Maut i nie bylo szkolen ludzie mieli obowiazek czytac poradniki napisane przez Qlka i byli akceptowani po przeczytaniu. Jak sie okazalo ... ludzie sa leniwi a niektorzy nie umieja czytac ze zrozumieniem. Wiec wielu wlasnie ladowalo w milicji w Hi. Na szkoleniu podajemy wszystkie informacje i zmianach jakie nastapia po wejsciu do corpa.

Naprawde malo osob ma problem na poczatku u nas, zglos sie do mnie czy do kogos z dyrkow to Ci przeleje kase jaka straciles. Jesli mozna to podaj takze swoj nick, jednakze jedyny gracz o podobnym stazu jaki wchodzi co jakis czas to koles, ktory juz kiedys sie u nas krecil i wstawia kit ze ma 14 lat :). Od poczatku istnienia Akademii Milicyjnej jak i NoE mam baze danych ludzi, ktorzy do nas wchodza.

Dodatkowo - 8 zasad Eve Online - polecam https://forums.eveonline.com/default.aspx?g=posts&t=491023 . Polecam szczegolnie nowym

.xXmieczuXx.:
Son of Rainbow: za kasę dziękuję, już wtedy ktoś mi proponował dotację. 20-30 mln/h chyba u Was ;) Co do nicka to było to na postaci z Gallente o nazwie: Mieczu Arthie ;) Co do wlatywania na pałę do low, masz rację była o tym mowa żeby poczekać gdzieś na 0.5 na obstawę. Ale moje umiejętności kończyły się na wybraniu lokalizacji docelowej i odpaleniu autopilota. Na niby początkowym szkoleniu zostałem zasypany taką ilością porad, danych i poleceń, że baniak miałem zryty po 10 minutach. Przerosło mnie to zdecydowanie. Ale pewnie informacja że to podstawy z PvP a nie z EVE, mi umknęła. :D
Ja nie mam o nic pretensji, żeby była jasna jasność. Jestem wdzięczny za cierpliwość i czas jaki mi poświęciliście.
I nie otrzymałem informacji jakie zmiany czekają mnie po wejściu do korpa. Gdyby tak było, nie zdecydowałbym się wtedy na taki krok. Nawet teraz - po sporej ilości godzin oglądania materiałów YT i grania w EVE - nie zrobiłbym tego.

[NAUKE] Son of Rainbow:

--- Cytat: .xXmieczuXx. w Luty 10, 2017, 17:12:40 ---Son of Rainbow: za kasę dziękuję, już wtedy ktoś mi proponował dotację. 20-30 mln/h chyba u Was ;) Co do nicka to było to na postaci z Gallente o nazwie: Mieczu Arthie ;) Co do wlatywania na pałę do low, masz rację była o tym mowa żeby poczekać gdzieś na 0.5 na obstawę. Ale moje umiejętności kończyły się na wybraniu lokalizacji docelowej i odpaleniu autopilota. Na niby początkowym szkoleniu zostałem zasypany taką ilością porad, danych i poleceń, że baniak miałem zryty po 10 minutach. Przerosło mnie to zdecydowanie. Ale pewnie informacja że to podstawy z PvP a nie z EVE, mi umknęła. :D
Ja nie mam o nic pretensji, żeby była jasna jasność. Jestem wdzięczny za cierpliwość i czas jaki mi poświęciliście.
I nie otrzymałem informacji jakie zmiany czekają mnie po wejściu do korpa. Gdyby tak było, nie zdecydowałbym się wtedy na taki krok. Nawet teraz - po sporej ilości godzin oglądania materiałów YT i grania w EVE - nie zrobiłbym tego.

--- Koniec cytatu ---

To przykro mi bardzo jesli nie otrzymales a co o szkolenia to musiles w takim razie nie byc na podstawce tylko wlasnie na innym szkoleniu. Lajf, fajnie ze wrociles.

.xXmieczuXx.:

--- Cytat: [NAUKE] Son of Rainbow w Luty 10, 2017, 17:14:23 ---To przykro mi bardzo jesli nie otrzymales a co o szkolenia to musiles w takim razie nie byc na podstawce tylko wlasnie na innym szkoleniu. Lajf, fajnie ze wrociles.

--- Koniec cytatu ---
Ha, ha... nie nooooo,  jak byk stało na czacie "szkolenie podstawowe" :D
Tylko wtedy jeszcze nie łapałem śmiercionośności tej gry. Podejrzewam też, że jestem najkrótszym stażem korpo-kadetem :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej