Eve Online > NoobGarten

Parę pytań o FW

<< < (2/4) > >>

Qlko1:
W matarach też widuję bombery. Może ty w inną grę grasz :P

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Alex Winchest:
Mam jeszcze pytanie co do zarobków. Czytałem w różnych miejscach. Wszyscy zachwalają tak wysokie zarobki i tutaj pojawia się pytanie - Gdzie jest haczyk? Skoro są tak wysokie to dlaczego 3/4 społeczeństwa się tym nie zajmuje? Pomijając górników, producentów czy handlarzy, ale dlaczego osoby która farmią raty tym się nie zajmują?

Dux:
Duży zarobek często uwarunkowany jest koniecznością w miarę dobrego rozwinięcia postaci (dużo skili). Jeszcze częściej z dużym zarobkiem idzie w parze duże ryzyko utraty statku dzięki "nieuprzejmości" innych graczy, co powoduje, że taki zarobek wymaga uwagi nie tylko na to co na gridzie aktualnie, ale obserwowania tez localu i dscany, co by zabrać się z lokacji, jak będą ją chcieli odwiedzić nieproszeni goście. Ci co dobrze zarabiają w nullu (poza npc nullem) i WH narażeni są tez na straty całego dorobku tam zgromadzonego (POSy, cytadele, stacje etc. z tym co w nich zmagazynowane).

Qlko1:

--- Cytat: Alex Winchest w Październik 13, 2016, 16:43:10 ---Mam jeszcze pytanie co do zarobków. Czytałem w różnych miejscach. Wszyscy zachwalają tak wysokie zarobki i tutaj pojawia się pytanie - Gdzie jest haczyk? Skoro są tak wysokie to dlaczego 3/4 społeczeństwa się tym nie zajmuje? Pomijając górników, producentów czy handlarzy, ale dlaczego osoby która farmią raty tym się nie zajmują?

--- Koniec cytatu ---
Są wysokie w stosunku do koniecznych skilli. Plexy milicyjne możesz robić pierwszego dnia gry i zarabiać 50m/h. Bomberem robisz 400-500m/h ale tylko sezonowo (kiedy akurat Twoja milicja wygrywa). Poza tym specyfika FW jest taka, że co chwila ktoś próbuje Cię zabić. To specyficzne warunki do gry, nie każdemu to pasuje.

Filip Bonn:

--- Cytat: Qlko1 w Październik 13, 2016, 15:49:38 ---W matarach też widuję bombery. Może ty w inną grę grasz :P

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

--- Koniec cytatu ---

Wsumie to tak solidnie nie pograłem gdzieś od marca ...
a dziś przedłużyłem subba żeby dostać itemki przy nowym patchu  ::)
i przyszła mi taka refleksja
https://youtu.be/bzPBfe1VLr4?t=43s

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej