Eve Online > Dyskusje ogólne
Clone States - CCP planuje wprowadzić FTP(gra za free)
Jakub Trokowski:
Nazwijmy to jak jest: to tylko zmiana zasad jak działa traialowe konto. Gra z takim zestawem skilli, jakie się da tam wbić, to dokładnie tyle, żeby sprawdzić grę. Bo żeby kontynuować zabawę będzie trzeba płacić.
[BU FU] Karas:
Dokladnie, to jedynie rozszezony sposob na trialowe konto, albo ulatwienie dla zapominalskich co sobie nie zaplexili hehehe. nie trzeba bedzie sie nikogo o nic prosic, logujesz lecisz do jita i gotowe: ].
Mimo wszytko mam wrazenie, ze dosc mocno to wplynie na eve. tzn bardziej na market, mocno spadnie cena surowcow, bo wydaje mi sie, ze bedzie mega wysyp gornikow. Qrwa wkoncu bedzie chyba mozna powiedziec, ze mam statek za darmo bo sam sobie wykopalem na 100 darmowych kontach? hmmm...
Bardzo mocno nie wnikalem w liste skilli, ale pewnie da sie poskladac jakies t1 logistyki? hehe ogolnie moze byc ciekawie, lolsec i hisec moga sie nagle zapelnic, a jak sie juz zapelnia to? A no doskonale znana mechanika chocby z wota. Czyli mechanika BOLU DUPY. chcesz wiecej/szybciej/lepiej? to zaplac: ]
IMO jest to ciekawe posuniecie i wydaje mi sie, ze przyniesie duzo korzysci. Ale do tego CCP powinno zastanowic sie jeszcze nad 1 kwestia, wylaczenia jakiego kolwiek pvp w hisecu. bo zalew gankerow bedzie niemilosierny. Niech te wszytskie zjeby wypierdalaja do low lub null, zobaczymy czy tam tez beda tacy do przodu: ]
i ten teges, z wypoka
http://www.wykop.pl/link/3337023/eve-online-przechodzi-na-model-free-to-play/
MiltisUmbrae:
Nie no za wyłączanie pvp gdziekolwiek (albo chociaż taki pomysł) powinnien być karny DD na ryj. Przewaga EvE nad innymi grami jest taka że to jest faktyczny sandbox w któym możesz zrobić niemal wszystko - a takie np. wyłączanie pvp to psucie tego stanu. Niech gracze kombinują sami, a nie CCP daj CCP zmień.
Isengrim:
CCP się odgraża, że nie "będą obserwować" czy zmiana nie wpływa nadmiernie na industry i czy właśnie ludzie nie robią sobie 200 kont do kopania.
Mnie się zmiana bardzo podoba, kupa ludzi odeszła po trialu, bo wizja "farmienia na plexa" na charze z milionem SP ich troche przerażała, a teraz będą mogli sobie casualowo grać i ginąć od ognia i wspierać rozbudowę EVE community.
[BU FU] Karas:
--- Cytat: MiltisUmbrae w Wrzesień 01, 2016, 09:41:51 ---... możesz zrobić niemal wszystko ...
--- Koniec cytatu ---
Wlasnie pod to "niemal wszytko" podciagam pseudolameriadepvp w hisecu.
Nie pamietam dokladnie danych, ale znaczna wiekszosc populacji eve to hisecowcy, grajacy w to jak w wowa, ktorzy zbieraja geara aby robic swoje super ciekawe misje o 0,002 sec szybciej niz bez tych estamelowych wyrzutni. No ale. Skoro tak chce to niech tak gra. Dla mnie hi secowcy i tak w zaden sposob nie dostarcza kontentu, wiec teoretycznie jest mi obojetny ich los. Ale z 1 wyjatkiem. Chce aby dalej grali, dalej placili ccp za swoja farme. Bo dzieki temu ccp ma hajsy na wyplaty i rozwoj gry, a dzieki temu nie musza szukac innych sposobow wyciagniecia tych hajsow np od Ciebie albo ode mnie. Wiec w moim interesie jest aby hisecowcy nie ragequitowali, tylko cieszyli sie swoimi pimp drake'ami i dalej oplacali gre.
W jak w kazdej grze, w eve tez jest mechanika ktorej trzeba przestrzegac, a wolnosci masz na tyle na ile wlasnie ta mechanika pozwala. Np wqr..ja mnie tez tysiace baniek na nulowych bramach. wczoraj bilismy sie na bramie z grubo ponad 100 largowych ban. po 30min byl taki desynch, ze nic sie nie zgadzalo. jedni widzieli dany statek w jakims miejscu inni 100km dalej. No ale mechanika gry pozwala na to. Czy slusznie imo nie. powinni cos z tym gownem zrobic. tak jak z hisecowym gankowaniem.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej