Eve Online > NoobGarten

Cytadele

(1/8) > >>

Tloluvin:
Mógłby ktoś mi tak łopatologicznie wyjaśnić jak ustawić w cytadeli prawa do dokowania (w tym dla wszystkich), prawa do zakładania biur itp.? Dodatkowo od czego zależy to czy cytadela jest widoczna na overview czy nie (bo jak patrzyłem na SISI to jedne są widoczne, a inne nie) i która cytadela do czego jest?

[NAUKE] Son of Rainbow:
Tutaj mogę Ci napisać tyle ile sam narazie wiem. W systemie widzisz cytadele, na którą możesz zadokować na OV. Oczywiście w wypadku jeśli będzie na gridzie to spraa wiadoma. Cytadele mają po prostu inną ilość hi/low/med slotów. Im większa tym droższa, dłużej rozstawiasz i trudniej walnąć.

Tloluvin:
Szukając info o cytadelach znalazłem info, że nie może taka być postawiona w shattered WH. Co to takiego?

Dux:

--- Cytat: Tloluvin w Czerwiec 06, 2016, 12:35:58 ---Szukając info o cytadelach znalazłem info, że nie może taka być postawiona w shattered WH. Co to takiego?

--- Koniec cytatu ---

To są te WH, w których wszystkie planety są "shattered". A planety shattered to takie, co na nich nic nie można wydobyć i nie maja moonów. Pierwotnie takich planet było ponoć kilka w całym EVE (na pewno kilka w WH, może też kilka w k-space). Potem po jakiś zmianach (w zeszłym roku czy nieco wcześniej) dodano nowe wh systemy, gdzie wszystkie planety miały być shattered. Docelowo miały to być WH do okazyjnego farmienia, bez możliwości osiedlenia się tam, bo nie dało się w nich rozstawić POSa. Brak możliwości stawiania w nich cytadel to pewnie konsekwencja powyższego i dążenie by te systemy nadal miały taki charakter, jak miały do tej pory.

[WILD5] Gagat:
żeby część shattered WH nie była kampiona przez driftery i żeby dało się tam postawić cytadele to byłoby idealne miejsce wypadowe (jest tam więcej połączeń do nulli, low itd niż w therze, która też jest shattered wh, ale nie jest kampiona przez driftery). Łzy kerbira płynęłyby strumieniami. CCP jednak zadbało, żeby było tylko jedno wh z kilkoma połączeniami do nulla jednocześnie, które da się zamieszkać. Chyba nie chcą denerwować za mocno krabów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej