Eve Online > NoobGarten

Nowy Start Nowe Strategie

<< < (2/4) > >>

[BU FU] Karas:
mam wrazenie, ze eve jest inna gra niz Ci sie wydaje.
nawet nie probuj zbierac iskow na plexa.(mimo ze obecnie sa wyjatkowo tanie)

Zgudi:
Wydaje mi się że nieco źle podchodzisz go gry: za dużo się martwisz o "pierdoły" a za mało grasz :)

Jak trochę pograsz to wszystko z czasem się dowiesz i rzeczy które na początku cię martwiły zmienisz na bardziej sensowne zmartwienia. :) Oczywiście wychodzę z założenia, że granie w EVE ma sens, jeśli chce się to robić parę lat a nie poprzestać na kilku tygodniach triala, które "trzeba" rozplanować jak najlepiej.

[NAUKE] Son of Rainbow:
Odnośnie osób, które zawarły swoje tezy w poprzednich wątkach. Jak najbardziej popieram. Jeśli chcesz zacząć grać w Eve wypada np kupić starter packa. Polecam założyć proxy na amerykańskie i kupić za dolary. Możliwe, że na którejś stronie jest taniej .. możliwe, sam nie śledzę.

Fajnie, że chcesz się uczyć, fajnie także, że nadal brniesz do EvE jednak warto trochę zainwestować. Faktem jest, że przeszkolony w FW zarobisz na plexa ale o wiele wolniej jak osoba, która ma pełne konto. Moi kadeci farmią na injectory, coś im szepnąłem co jest potrzebne do nulla czy WH by być w miarę samowystarczalnym i być potrzebnym we flocie i to robią bo chcą spróbować. Oczywiście część jara się możliwością lecenia na inkursje etc. Niektórzy nie wchodzą na TS po szkoleniu i tu kamień pogrzebany - życie.

Systu:
licząc że cena plexa to ~1b to licząc że grał bym po 2-3 godz dziennie moje zarobki nie mogły by spaść poniżej 19kk/h tylko i wyłącznie żeby zarobić na plexa (nie licząc całej logistyki tzn statków ammo itp itd) każda godzina poniżej tego pułapu sprawiała by że byłbym stratny.
tak wiec wydaje mi się praktycznie nie możliwe żeby osiągnąć taki pułap przy jednoczesnym skilowaniu i chęci brania udziału w jakiś rozbojach pvp... Wydaje mi się wręcz że byłą by to bez sensowna farma która sprawiła by że stracił bym 21 dni życia.

Tak więc zdaje sobie sprawę że gra w Eve wymaga chociaż by kupna jednego Plexa żeby ogarnąć cały ten świat.
Chodziło mi bardziej aby bez sensu nie tracić czasu. Ponieważ o ile ktoś ma postać 50m Sp to tydzien w te czy w tamte nie zrobi mi różnicy... ale dla 3 tygodniowej postaci nawet dwa dni to kupa czasu.

xanowron:
Stratą czasu jest wymyślanie optymalnej strategii kiedy można po prostu zacząć grać. Godziny które na to zmarnujesz mógłbyś przeznaczyć na zarobienie tej przysłowiowej stowki i opłacenie konta na 2 miesiące, i skupienie się na zabawie, bo o to w tym wszystkim ostatecznie chodzi. Dostałeś już namiary na ludzi którzy Ci mogą pomóc ogarnąć trudne początki i niczego więcej do szczęścia nie potrzebujesz :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej