Eve Online > Dyskusje ogólne

Fanfest 2016

<< < (5/9) > >>

Doom:

--- Cytuj ---solo pilotow
--- Koniec cytatu ---

--- Cytuj ---Po heavy dyktach teraz jeszcze zabiorą nam linki.
--- Koniec cytatu ---
Płacz bardziej. "Solo" capsulerze

[WILD5] Gagat:
ja akurat solo latam rzadko, głównie latam na dualboxie. Niemniej jeśli te linki będą miały jakąś wartość bojową oprócz dawania linków to jeszcze pół biedy

Jan Morgenstern:
Linki od dawna miały spore możliwości bojowe o ile nie robiło się ich pod tylko i wyłącznie boostowanie. Na commandach tych BCkowych czy deskowych oraz na BCkach możesz ich używać przecież. To z tych mniejszych i mobilnych :D Nie bardzo rozumiem też co CCP zrobiło złego z heavy dyktami bo z mojego doświadczenia HICe z dużym zasięgiem do wyłączania MWD zyskały na znaczeniu. Swoją drogą to coś dającego tak olbrzymią przewagę jak linki powinno być jak najbardziej dowiązane do gridu, gdzie toczy się walka. To zbyt mocne, nawet po zmianach, aby po prostu mogło toto stać sobie na deep SSie lub pod stacją/na bramie. Różnica jest taka, że zamiast na jednym wąsko wyspecjalizowanym charze teraz przydałoby się mieć skille do linków na róznych postaciach. Niestety jeśli idzie o linki to chyba nadal w HSie będzie można używać neut linków bezkarnie. Ogólnie ciekawe zmiany, łącznie z bumpowaniem. Suicide nie jest zły ale bumpowanie osiąga chore rozmiary łącznie z bumpowaniem pustych szipów dla griefu. Zresztą nawet jeśli idzie o odbumpowanie jako przygotowanie pod suicide to mechanika była chora. Czasem to trwało godzinę-dwie zanim nastąpiło "skonsumowanie związku". To chore.

Filip Bonn:
https://i.imgur.com/dPL5twP.jpg

[WILD5] Gagat:

--- Cytat: Jan Morgenstern w Kwiecień 23, 2016, 15:31:13 ---Linki od dawna miały spore możliwości bojowe o ile nie robiło się ich pod tylko i wyłącznie boostowanie. Na commandach tych BCkowych czy deskowych oraz na BCkach możesz ich używać przecież. To z tych mniejszych i mobilnych :D Nie bardzo rozumiem też co CCP zrobiło złego z heavy dyktami bo z mojego doświadczenia HICe z dużym zasięgiem do wyłączania MWD zyskały na znaczeniu. Swoją drogą to coś dającego tak olbrzymią przewagę jak linki powinno być jak najbardziej dowiązane do gridu, gdzie toczy się walka. To zbyt mocne, nawet po zmianach, aby po prostu mogło toto stać sobie na deep SSie lub pod stacją/na bramie. Różnica jest taka, że zamiast na jednym wąsko wyspecjalizowanym charze teraz przydałoby się mieć skille do linków na róznych postaciach. Niestety jeśli idzie o linki to chyba nadal w HSie będzie można używać neut linków bezkarnie. Ogólnie ciekawe zmiany, łącznie z bumpowaniem. Suicide nie jest zły ale bumpowanie osiąga chore rozmiary łącznie z bumpowaniem pustych szipów dla griefu. Zresztą nawet jeśli idzie o odbumpowanie jako przygotowanie pod suicide to mechanika była chora. Czasem to trwało godzinę-dwie zanim nastąpiło "skonsumowanie związku". To chore.

--- Koniec cytatu ---

Nie chodzi mi o to, że to są ogólnie złe zmiany. Bo napewno będą to zmiany na lepsze dla większości ludzi. Chodzi mi o to, że coraz trudniej ukręcić coś w małej liczbie osób. Bo oprócz dużej przewagi liczebnej masz też coraz więcej narzędzi do zapewnienia sobie nietykalności. Chociażby heavy dykta. Mnie osobiście średnio interesują KMy, ja się lubię bić. W tej chwili wskakujesz dwoma cruzami na powiedzmy 15 osobowy gang i masz rapiera, heavy dykte, brak linków vs posiadanie linków, mniej depsa, mniej tanka. Kiedyś dało się z tym bić jak wiedziałeś co robisz, a ktoś popełniał błędy. Teraz te błędy mają coraz mniejszy margines. Szukanie pół dnia gangu który zechce się bić w podobnych liczbach i sensownym setupie nie napawa mnie optymizmem. To co dawło ludziom odwagę żeby się bić to była duża przewaga liczebna i to, że my chcemy podjąć tą flote. Bo jak niby mieliby dostać manto od 5 razy mniejszego gangu u siebie w domu, a jednak. Powoli to zaczyna być słabe, jak dla mnie. Oczywiście, że dalej będzie się robić swoje i dalej będzie się podejmować mieszkańca na jego warunkach (w końcu jestśmy w gościach), z tym,  że te warunki są coraz trudniejsze tylko dla jednej ze stron. Może to i dobrze. Mi się to nie podoba, bo czyjaś gra robi się łatwiejsza i fajniejsza, a moja gra staje się trudniejsza i męcząca (szukanie celi przez pół dnia na czyimś terenie) ;].

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej