Eve Online > Dyskusje ogólne
CCP oferuje powrot do EVE na 10 dni za 1 euro...To se ne vrati ?
Filip Bonn:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 24, 2016, 11:58:57 ---Bo Polak chyba lubi odgrywać rolę cięrpiętnika...
--- Koniec cytatu ---
I tu dochodzimy do sedna! Winny jest program edukacji w szkolnictwie. Powinni wyjebac z lektur szkolnych te wszystkie jebane 'cierpienia młodego wertera' z legendarnym 'welt schmerz', 'dziady' z cierpieniem za miliony, 'lalkę' , szklane domy i judyma, giaury, kordiany itd itp Co by się Polacy za młodu nie musieli uczyć że Polak musi cierpieć! O!
xanowron:
--- Cytat: Soulscream w Marzec 24, 2016, 11:48:49 ---Ale ja nie piszę o ludziach z którymi latałem, mam z nimi kontakt w innych grach. GS się zmieniło, nie jest tym co było i mi nie odpowiada wizja Mittaniego i tyle.
--- Koniec cytatu ---
Co Cię trzyma w cfc? Serio pytam.
Soulscream:
--- Cytat: xanowron w Marzec 24, 2016, 12:23:26 ---Co Cię trzyma w cfc? Serio pytam.
--- Koniec cytatu ---
Czekaj to się teraz Imperium nazywa i nic mnie w nim nie trzyma. W GS trzyma mnie sentyment i ludzie z którymi gram w inne gry ;).
VonBeerpuszken:
--- Cytat: [WILD5] Filip Bonn w Marzec 24, 2016, 12:14:24 ---I tu dochodzimy do sedna! Winny jest program edukacji w szkolnictwie. Powinni wyjebac z lektur szkolnych te wszystkie jebane 'cierpienia młodego wertera' z legendarnym 'welt schmerz', 'dziady' z cierpieniem za miliony, 'lalkę' , szklane domy i judyma, giaury, kordiany itd itp Co by się Polacy za młodu nie musieli uczyć że Polak musi cierpieć! O!
--- Koniec cytatu ---
To chyba nie chodzi o szkolnictwo, tylko o wychowanie i genetycznie zaprogramowaną mentalność. Lektury jakie mamy są tego efektem :P
Na swoim przykładzie - w rodzinie i otoczeniu jestem wyśmiewany i kompletnie nikt nie rozumie, jak moge sie cieszyć z tego co mam gdy inni maja więcej, jak mogę cieszyć sie z pierdół i drobnych rzeczy, gdy mógłbym osiągnąc/dostać więcej... Jak wogóle można się z czegoś cieszyć gdy wszystko jest do dupy. Tylko nikt nie umie wytłumaczyć co to te wszystko :P
Tylko nikt z nich nie musiał nauczyć się cieszyć że chodzi i sam może se dupę podetrzeć :P
Ale czego sie spodziewać po ludziach jak zewsząd są bombardowani martyrologią, tragiczną historią, martwymi bohaterami itp itd.
Fakt, lektury mają troche wpływu na takie myślenie, ale myślę że to raczej kwestia naszej kultury. Po prostu u nas nie wypada być zadowolonym z życia i uśmiechniętym bez powodu.
Soulscream:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Marzec 24, 2016, 12:42:48 ---
Na swoim przykładzie - w rodzinie i otoczeniu jestem wyśmiewany i kompletnie nikt nie rozumie, jak moge sie cieszyć z tego co mam gdy inni maja więcej, jak mogę cieszyć sie z pierdół i drobnych rzeczy, gdy mógłbym osiągnąc/dostać więcej... Jak wogóle można się z czegoś cieszyć gdy wszystko jest do dupy.
--- Koniec cytatu ---
Od początku w polskim community wytykano mnie palcami za to, że latałem w GS, że bawię się inaczej i pozwalam sobie mieć dystans np do Polskości, patriotyzmu, flagi w grze komputerowej. Zawsze grałem jak chce, zawsze mówiłem to co chce i jak widzę Eve :).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej