Forum Gry > Inne gry
NAVAL ACTION
Tloluvin:
Podczas oglądania filmiku przypomniały mi się stare klimaty z czasów Commodore 64 i Pirates. Wprawdzie 37euro za grę na którą i tak nie będę mieć czasu to lekka przesada, ale zapytam. W tej grze jest jeden serwer jak w EVE czy kilka? A jak kilka to czy podzielone są na serwery pvp/pve
Jakub Trokowski:
--- Cytat: [BU FU] Karas w Marzec 11, 2016, 21:04:15 ---Jakub Trokowski, to zalezy o co pytasz, bo wiesz to byly statki zaglowe: ]
--- Koniec cytatu ---
Przyznam, że sam nie jestem do końca pewny o co pytam. :P Parę odcisków na dłoniach sobie zrobiłem żeglując, ale tylko po jeziorach. Powiedzmy, że coś tak wiem, i też zdaję sobie sprawę, że jeziorne łupinki to nie morskie liniowce.
Zgudi:
Ja po morzu jachtem żaglowym nie pływałem nigdy, ale może kiedyś. Co do jezior, najbardziej jednak lubię Mamry, Dargin w delikatnie kiepskawą pogodę, można się wtedy powysilać i wiedzieć że spaliło si odrobinę sadła. W dobrą pogodę to tylko "sznurek" w ręku i leniwe gapienie się przed siebie i zastanawianie się ile piwa jeszcze zostało :P
Yogos:
Sztosz cóż mam powiedzieć. Ja lubie te klimaty i mam frajde z gry pomimo, że jest to early access i jest przed nimi masa roboty. Nie ma muzyki, menu graficzne w portach jest tymczasowe np.
Grube pathe wychodzą zmieniając craftowanie. Do niedawna surowce były produkowane tylko przez NPC teraz będzie stopniowa zmiana na rynek kontrolowany przez graczy.
Miały dojść w tym pathu nowe okręty i są przesunięte do następnego.
Ale z drugiej strony mają najtrudniejszą część roboty za sobą. Mechanika bitew po zmianach w załodze ostaniach jest ok. Będą wiadomo jakieś poprawki, że ten czy tamten okręt dostanie buffa czy nerfa ale bez rewolucji. Misje i otwarta mapa działa. Mogą zmienić może troche mechanike flot NPC w których są okręty liniowe ale sam mechanizm jako taki działa.
A i najważniejsze. Bedzie reset. W sensie mapy i statków. Exp graczy zostanie a to jest najważniejsze szczerze mówiąc bo się go najtrudniej zbiera i najdłużej trwa.
Są 3 serwery PVP i 1 PVE. Mieli capa na ilości graczy i dołożyli 3 nowe instancje bo kiedyś był 1. Większość graczy siedzi zatem na tym najstarszym (PVP1) i tam są najbardziej rozwinięte gildie i największe bitwy.
[BU FU] Karas:
--- Cytat: sztosz w Marzec 12, 2016, 12:09:09 ---Jak to czytam to prawie nie można się oprzeć, ale jak patrzę na filmiki w tym temacie to mnie odrzuca :(
--- Koniec cytatu ---
Nie mam zamiaru nikogo namawiac, to jest raczej temat informacyjny, ze cos takiego istnieje. gra jest bardzo niszowa i mimo ze podali info o 60k kont to wieczorami jest w okolicy 2k graczy. Jeszcze duzo wody uplynie, zanim bedzie to produkt do ktorego zwykly amerykanski casual nie zrazi sie po 5min po wydokowaniu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej