Autor Wątek: Stratios dual rep?  (Przeczytany 13360 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Asag

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 210
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Wprodukcji
  • Korporacja: WhoKnows
  • Sojusz: JeszczeNieMam
Stratios dual rep?
« dnia: Styczeń 31, 2015, 14:09:27 »
Szukam fitu stratiosa z dual rep i jakoś nie mam pomysłu jak do tego się zabrać. Chodzi o fit jak np na tym filmie:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m_VlEbiuvUE[/youtube]

Jakieś propozycje?

Filip Bonn

  • TS
  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 244
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Filip Bonn
  • Korporacja: The Scope
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 31, 2015, 14:24:47 »
jak nie chce Ci sie kombinowac w eft to najlatwiej bedzie napisac do johnny pew pew prosbe o fit. Ew. in game chara.
Wyjątek potwierdza regułę. (nie rozumiesz?) https://www.youtube.com/watch?v=eQaMFeZZKMo Kum? Kum?

Asag

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 210
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Wprodukcji
  • Korporacja: WhoKnows
  • Sojusz: JeszczeNieMam
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 31, 2015, 15:24:17 »
Nie poda, sprawdzałem komenty pod filmem i pisze że nie poda fitu a dokładniej że fit udostępni tylko na kill mailu :)

Aktywne moduły to wiem ale nie bardzo wiem co tutaj wchodzi w pasywne i rigi.

Filip Bonn

  • TS
  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 244
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Filip Bonn
  • Korporacja: The Scope
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 31, 2015, 15:27:27 »
1-2 rigi to prawie napewno będzie bonus do reperowania bo tak sie fity na aktywnych repkach najczęściej sklada, te co dają bonus procent na cykl najczęściej, bo te skracajace cykl za dużo capacitor zjadają.
Ps. Może wklej screen z fitem z tym co wiesz że napewno jest, może wspólnymi siłami sie coś złoży ;)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2015, 15:34:01 wysłana przez [TS] Filip Bonn »
Wyjątek potwierdza regułę. (nie rozumiesz?) https://www.youtube.com/watch?v=eQaMFeZZKMo Kum? Kum?

GlassCutter

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 881
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: GlassCutter
  • Korporacja: Zabijaki i Pijaki
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 31, 2015, 15:31:15 »
Co nub z tego typa :P

Pasywne moduły to sobie można chować jak się ma pasywny tank..
Keeping points on you noobs!


Bo EVE to szit

Jabolex

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 568
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Jabolex
  • Korporacja: Bane Heavy Industries
  • Sojusz: LAWN
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 31, 2015, 22:15:59 »
Jak to jest że atakowanemu pasywny szild się zwiekszał?
To Tengu nie strzelało do Stratiosa?

Filip Bonn

  • TS
  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 244
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Filip Bonn
  • Korporacja: The Scope
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2015, 22:32:24 »
trollujesz?
Wyjątek potwierdza regułę. (nie rozumiesz?) https://www.youtube.com/watch?v=eQaMFeZZKMo Kum? Kum?

GlassCutter

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 881
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: GlassCutter
  • Korporacja: Zabijaki i Pijaki
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 31, 2015, 23:46:52 »
Myślę że on tak na poważnie ;)
Keeping points on you noobs!


Bo EVE to szit

B0T0

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 9
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: B0T0
  • Korporacja: X Legion
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 01, 2015, 00:11:50 »
Zawsze można go lokatorem wyśledzić i przeskanować jego statek

[ZBJ] Drakkainnen

  • ZBJ
  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 5
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Drakkainnen
  • Korporacja: Zabijaki i Pijaki
  • Sojusz: YARRR and CO
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 01, 2015, 01:02:26 »
https://zkillboard.com/kill/43651131/

Poskładaj sobie coś takiego.

Opcja 2: Wywal MWD wsadź AB, a wtedy w high slot wsadź zamiast small neuta albo jeszcze jednego med neuta, albo med nosa... chyba wymaga to dodatkowo impla do PG, ale lepiej działa.

WAŻNE: Stratios-ami na dual rep nie lata się bez dragów. Im mocniejszy tym lepszy.

Pozdro

Jabolex

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 568
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Jabolex
  • Korporacja: Bane Heavy Industries
  • Sojusz: LAWN
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 02, 2015, 09:56:06 »
trollujesz?

Ponieważ?
Ja na filmiku widzę 1/3 armora - zbliżenie na Tengu, oddalenie - 1/10 szielda.
I zastanawiam się o co chodzi?
Neut - do rakiet nie jest potrzebny prad.
Drony - ECM na Tengu puścił, gecko nie ECMuja
Miał drużynę?

Więc dlaczego Tengu nie strzelał? (?)

Gaunt

  • 1337
  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 129
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Teh Gaunt
  • Korporacja: V0LTA
  • Sojusz: Verge of Collapse
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 02, 2015, 10:00:34 »
Ponieważ?
Ja na filmiku widzę 1/3 armora - zbliżenie na Tengu, oddalenie - 1/10 szielda.
I zastanawiam się o co chodzi?
Neut - do rakiet nie jest potrzebny prad.
Drony - ECM na Tengu puścił, gecko nie ECMuja
Miał drużynę?

Więc dlaczego Tengu nie strzelał? (?)

najbardziej prawdopodobne, że kerbiry z highseca nie wiedzą jak działa agresja na misjach od drugiego gracza, więc spanikowani coby ich nie Kąkord puffnał boją sie klikać cokolwiek oprócz lockowania :P
pewpew

Filip Bonn

  • TS
  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 244
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Filip Bonn
  • Korporacja: The Scope
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 02, 2015, 10:26:40 »
Tengu było na aktywnym, jednym neutem złamał jego 'cap stable' i Tengu spadł.
Może tengu dostał ECM od npc?
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2015, 10:37:32 wysłana przez [TS] Filip Bonn »
Wyjątek potwierdza regułę. (nie rozumiesz?) https://www.youtube.com/watch?v=eQaMFeZZKMo Kum? Kum?

[BU FU] Karas

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 246
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Ann Karas
  • Korporacja: Beach Boys
  • Sojusz: Cartel.
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 02, 2015, 13:57:41 »
fit Drakka jak najbardziej ciekawy, od kilku dni probuje swoich sil czyms bardzo podobnym. mam mwd ab, scrama weba i dl pkt. to jest 5 modolow ktore dobieram sobie na depocie w zaleznosci od potrzeby, dodatkowo wywalilem 1 small neuta w zamian za remote armor repair dla gekonow z AB online a MWD off i cap boostery mam t2 dzieki temu laduje sie 400 imo zdecydowanie bardziej elastyczne niz 800. mam jeszcze self hull repke, kilka pigulek, tubke pasty i baterii pod sam korek cargo.
tak uzbrojony wydokowuje z jita i lece do najblizszego low w poszukiwaniu dziur... gdzie, a gdzie popadnie i gdzie da sie cos znalesc do ubicia low/null/wh. mega fajna zabawa.
polecam
"mam go w kierunkowym na 1 planecie w 180*"

Anthar

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 508
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Anthar Thebess
  • Korporacja: REPUBLIKA ORLA
  • Sojusz: C0VEN
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 02, 2015, 14:22:20 »
wydokowuje z jita i lece do najblizszego low w poszukiwaniu dziur...
:(
Jestes nowy?
C0ven to najwiekszy i najstarszy polski sojusz w EVE!

Filip Bonn

  • TS
  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 244
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Filip Bonn
  • Korporacja: The Scope
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 07, 2015, 14:57:32 »
[youtube]http://youtu.be/k3rB_jBmSgA[/youtube]

to chyba ten sam stratios ?
Wyjątek potwierdza regułę. (nie rozumiesz?) https://www.youtube.com/watch?v=eQaMFeZZKMo Kum? Kum?

[ZBJ] Drakkainnen

  • ZBJ
  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 5
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Drakkainnen
  • Korporacja: Zabijaki i Pijaki
  • Sojusz: YARRR and CO
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 07, 2015, 20:09:38 »
Nie do końca.

Zasadnicza różnica to expanded probe launcher, który wymusza przeróbkę fitu.
Na 99% także kosztem tanka.

Osobiście z expanded probe launcher nie rzucałbym się na coś więcej niż 1v1.



Asag

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 210
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Wprodukcji
  • Korporacja: WhoKnows
  • Sojusz: JeszczeNieMam
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 08, 2015, 00:50:34 »
W pierwszym filmie też jest launcher więc raczej ten sam.

A tak w ogóle co myślisz o Gecko? W twoim ficie ich nie ma.

Doom

  • Wielki Inkwizytor
  • Administrator
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 7 320
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Mandoleran
  • Korporacja: ULF
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 08, 2015, 11:07:46 »
A wiesz ile one kosztują?

W bitwie nie liczy się ten kto ma pierwsze słowo. Liczy się ten kto ma ostatnie.

Asag

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 210
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Wprodukcji
  • Korporacja: WhoKnows
  • Sojusz: JeszczeNieMam
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 08, 2015, 11:15:24 »
Eeee, ostatnio jak sprawdzałem coś koło 40 baniek?

Doom

  • Wielki Inkwizytor
  • Administrator
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 7 320
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Mandoleran
  • Korporacja: ULF
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 08, 2015, 11:29:15 »
t2 drona kosztuje do dwóch baniek, frakcyjne nie wiem około 5? w czasach jak grałem

W bitwie nie liczy się ten kto ma pierwsze słowo. Liczy się ten kto ma ostatnie.

GlassCutter

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 881
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: GlassCutter
  • Korporacja: Zabijaki i Pijaki
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 08, 2015, 11:50:23 »
A tak w ogóle co myślisz o Gecko? W twoim ficie ich nie ma.

Drakk najwyraźniej nie chowa dron chwile przed pufnięciem ::)
Keeping points on you noobs!


Bo EVE to szit

[BU FU] Karas

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 246
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Ann Karas
  • Korporacja: Beach Boys
  • Sojusz: Cartel.
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 09, 2015, 07:09:48 »
geckony sa bardzo dobre. wiec ja ich uzywam.
"mam go w kierunkowym na 1 planecie w 180*"

FITTIpalti

  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 546
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: FITTIpalti
  • Korporacja: Beach Boys
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 09, 2015, 10:27:03 »
IMHO Jeśli tylko mieścisz GECKO na takie wyprawy musisz je brać. WH rzuca nas na nieznane tereny, nie wiesz na jaki damage fituje się wróg i omni damage z gekosów bardzo tu pomaga.
Tutaj jest tego najlepszy przykład :
http://kb.yarrr.org/?a=kill_detail&kll_id=14259

Dps mamy porównywalny ale nam się trafił cieć sfitowany na EM/THERM

I've... seen things you people wouldn't believe... Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate. All those... moments... will be lost in time, like tears... in... rain. Time... to die...

Filip Bonn

  • TS
  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 244
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Filip Bonn
  • Korporacja: The Scope
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #24 dnia: Luty 09, 2015, 11:15:40 »
trochę offtop ale ktoś wie kiedy znów będą rozdawać gecko ?
Wyjątek potwierdza regułę. (nie rozumiesz?) https://www.youtube.com/watch?v=eQaMFeZZKMo Kum? Kum?

Doom

  • Wielki Inkwizytor
  • Administrator
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 7 320
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Mandoleran
  • Korporacja: ULF
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 09, 2015, 11:17:01 »
Nie sądzisz że właściwsze byłby pytanie "czy"?

W bitwie nie liczy się ten kto ma pierwsze słowo. Liczy się ten kto ma ostatnie.

Filip Bonn

  • TS
  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 244
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Filip Bonn
  • Korporacja: The Scope
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 09, 2015, 11:44:14 »
Wydaję mi się ,że jak zaczynałem grać to też rozdawali gecko ale pamiętam to jak przez mgłę więc może mnie się wydaje.
Wyjątek potwierdza regułę. (nie rozumiesz?) https://www.youtube.com/watch?v=eQaMFeZZKMo Kum? Kum?

Pol Kent

  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 1 101
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Ramani Rydiks
  • Korporacja: NPC corp
  • Sojusz: -
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 09, 2015, 12:33:40 »
Wydaje Ci się.

Wysłane z mojego XT1039 przy użyciu Tapatalka


Filip Bonn

  • TS
  • Użyszkodnik
  • *
  • Wiadomości: 1 244
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Filip Bonn
  • Korporacja: The Scope
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 09, 2015, 12:51:03 »
Damn it!
Wyjątek potwierdza regułę. (nie rozumiesz?) https://www.youtube.com/watch?v=eQaMFeZZKMo Kum? Kum?

Doom

  • Wielki Inkwizytor
  • Administrator
  • Użyszkodnik
  • Wiadomości: 7 320
    • Zobacz profil
  • Imię postaci: Mandoleran
  • Korporacja: ULF
Odp: Stratios dual rep?
« Odpowiedź #29 dnia: Luty 09, 2015, 13:11:29 »
Geckosy były jako gift jak dotąd tylko raz

W bitwie nie liczy się ten kto ma pierwsze słowo. Liczy się ten kto ma ostatnie.