Śmietnisko > Off Topic

Czy rząd rujnuje kraj?

<< < (15/120) > >>

Qlko1:

--- Cytat: GlassCutter w Styczeń 18, 2016, 15:10:59 ---Już tu się przewijało w dyskusji hasło niezawisłość i apolityczność sądów. To która w końcu organizacja jest niezawisła i apolityczna? Sądy są 3 organem władzy niezależną od polityki czy nie?

--- Koniec cytatu ---
Żadna. Oczekiwałbym tylko rozsądnego poziomu upolitycznienia wiedząc, że apolityczność sądu to utopia.

--- Cytat: GlassCutter w Styczeń 18, 2016, 15:10:59 ---A prywatna agencja hołdująca własnym interesom może mieć pokusy zagrać po swojemu czy nie?

--- Koniec cytatu ---
Może, bo nie ma ludzi nieprzekupnych, ale to musi kosztować. O ile koszt lobbowania w ratingu dla konkretnej firmy mogę sobie wyobrazić, tak kosztu sterowania ratingiem państwa skalkulować nie potrafię.
Sądzę, że agencjom ratingowym nie opłaca się przyjąć łapówy za taki numer. Za ciężko to zatuszować (przy jednym projekcie pracuje masa osób, to by się szybko wydało) i za dużo można stracić w oczach opinii publicznej. Taki wielki tajny spisek o którym wie połowa firmy  ;)

Soulscream:

--- Cytat: qlko1 w Styczeń 18, 2016, 15:21:57 ---Żadna. Oczekiwałbym tylko rozsądnego poziomu upolitycznienia wiedząc, że apolityczność sądu to utopia.
Może, bo nie ma ludzi nieprzekupnych, ale to musi kosztować. O ile koszt lobbowania w ratingu dla konkretnej firmy mogę sobie wyobrazić, tak kosztu sterowania ratingiem państwa skalkulować nie potrafię.
Sądzę, że agencjom ratingowym nie opłaca się przyjąć łapówy za taki numer. Za ciężko to zatuszować (przy jednym projekcie pracuje masa osób, to by się szybko wydało) i za dużo można stracić w oczach opinii publicznej. Taki wielki tajny spisek o którym wie połowa firmy  ;)

--- Koniec cytatu ---

A mnie to nie dziwi, to jest tak duży kapitał, że wszystko jest możliwe. Tym bardziej, że jak nie wiadomo o co chodzi o kasę.

Qlko1:

--- Cytat: Soulscream w Styczeń 18, 2016, 15:31:18 ---A mnie to nie dziwi, to jest tak duży kapitał, że wszystko jest możliwe. Tym bardziej, że jak nie wiadomo o co chodzi o kasę.

--- Koniec cytatu ---
Jeśli w Twoim biznesie zaufanie przesądza o Twojej wartości, to wpadka oznacza, że spektakularnie znikniesz. A ryzyko wpadki (przy tylu osobach ile trzeba wtajemniczyć) jest ogromne. Nie sądzę.

Soulscream:

--- Cytat: qlko1 w Styczeń 18, 2016, 15:34:32 ---Jeśli w Twoim biznesie zaufanie przesądza o Twojej wartości, to wpadka oznacza, że spektakularnie znikniesz. A ryzyko wpadki (przy tylu osobach ile trzeba wtajemniczyć) jest ogromne. Nie sądzę.

--- Koniec cytatu ---

Nie ucz mnie biznesów robić, u mnie są zimne kalkulacje i świadome decyzje, doświadczenie mnie nauczyło - że apetyt rośnie w miare jedzenia.

Qlko1:

--- Cytat: Soulscream w Styczeń 18, 2016, 15:47:01 ---Nie ucz mnie biznesów robić, u mnie są zimne kalkulacje i świadome decyzje, doświadczenie mnie nauczyło - że apetyt rośnie w miare jedzenia.

--- Koniec cytatu ---
No to licząc na chłodno nie warto szerszym gronem próbować robić ludzi globalnie w ch*ja, bo to się zawsze wyda. Patrz afera VW. I o ile VW prawdopodobnie się z tego jakoś wygrzebie (jak ruszą cywilne w USA to się okaże, tam lubią wysokie odszkodowania od korpo), bo robi solidne auta, tak agencja ratingowa, dla której wiarygodność jest wszystkim, już by się z tego nie podźwignęła.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej