Forum Gry > Inne gry

World of Warships & Beer

<< < (18/36) > >>

[BU FU] Karas:

--- Cytat: Isengrim w Październik 13, 2015, 11:22:18 ---A czym się to różni (chodzi o koncepcję, wiem czym się różni żaglowiec od pancernika :P) od WoWSa, bo tak na oko poza tym, że statków jest więcej, to mechanika jest bardzo bardzo podobna. A właściwie przypomina to Empire: Total War. Można chociaż abordażu dokonać? :D 

--- Koniec cytatu ---

Po pierwsze naval action na obecna chwile to tez gowno, bo to alfa. w pip bugow i obietnic, ze "moze" bedzie. Ale i tak na obenym etapie zdecydowanie ciekawsza od wowa. Juz sam fakt, ze napędem nie jest literka W, tylko wiatr ktory wieje tylko w 1 kierunku czyni rozgrywke o niebo ciekawsza, do skretu uzywa sie 8 przyciskow,  a nie tylko A/D. Jedynie poprawna sekwencja pozwala wykonac dobry szybki zwrot. Celowanie nie jest w punkt jak w wowie, tylko podnosi sie dziala i sprawdza czy wchodza, czy trzeba korygowac( 4 typy amunicji i zaden nie jest premium; ] ). Skupienie oczywiscie zalezne od predkosci i warunkow atmosferycznych. Generalnie od groma roznych dupereli na pograniczu symulacja/arcade, ktore czynia ja wyjatkowa. Niszczenie zagli, masztow, modulow, armat i zabijanie zalogi z grapeshootow. Dziurki w kadlubie przepuszczaja wode, malo wody maly klopot, duzo wody duzy klopot, mocno spowalnia i na przechylach jeszcze bardziej nabiera sie wody. Abordaz, uproszczony do bardziej rozbudowanego papier/nozyce/kamien.

Nie wiem czy ktos z was kiedys gral w NFa, tam, bardzo latwo mozna bylo rozpoznac kogos kto zaczyna lub po prostu nie ogarnia od gracza dobrego. mimo ze gierka totalnie arcade. ale gradacja skilla namacalnie zauwazalna. w wowie tego nie widze, a jeszcze jak ogladam filmik, w ktorym koles tylko dlatgo ze gra premium shipem co 2 salwe sadzi w cytadele. wywoluje usmiech politowania. Mi udalo sie  dogrindowac jedynie do 5 poziomu i mam dosc.

soul wypierdalac to sobie mozesz do swojej starej wiesniaku

Filip Bonn:

--- Cytat: Isengrim w Październik 13, 2015, 11:22:18 ---A czym się to różni (chodzi o koncepcję, wiem czym się różni żaglowiec od pancernika :P)

--- Koniec cytatu ---

Jak sama nazwa wykazuje różni się tym, że ma żagle. :)
Jakie to niesie że sobą implikacje? Takie, że musisz brać po uwagę kierunek wiatru i z wyprzedzeniem planować jak, gdzie i kiedy chcesz się znaleźć.

ProTip żaglowce nie płyną w koncie martwym a to jest ok 15% od kierunku podwiatru w każdą stronę - więc w jednym kierunku poplyniesz z wiatrem a w drugim będziesz musiał halsować.
Żaglowce z tamtej epoki mogły pływać jedynie pół wiatrem i pełnym wiatrem natomiast nie mogły pływać w kątach ostrych pod wiatr (z powodu zastosowanego ożaglowania), natomiast sądzę że tu jednak wprowadzą możliwość pływania w kątach o strych bo gra była by nie grywalna :P
Reasumując ta gra na pewno będzie wymagała więcej myślenia od WoWs dla mnie to wystarczający argument ;)

Qlko1:
Ponieważ, według informacji dostępnych na oficjalnej stronie (http://www.navalaction.com/preorder/), nie mamy możliwości w ta grę zagrać, dyskusja o wyższości A nad B jest ch*ja warta.

[BU FU] Karas:
nie do konca, bo da sie do nich napisac i dadza dostep, ale imo nie warto. bo daleko jej jeszcze do fazy "grywalna"

Qlko1:
Z jednej strony mówisz:

--- Cytuj ---przynajmniej gralibyscie w jakas "porzadna" gre, a nie gimbogowno dla tepych mas.
https://www.youtube.com/watch?v=akpclfSe2kU
--- Koniec cytatu ---
a chwilę później:

--- Cytuj --- imo nie warto. bo daleko jej jeszcze do fazy "grywalna"
--- Koniec cytatu ---

DAFAQ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej