Eve Online > Market
Hawk na koszulkach
Doom:
dla samej ciekawości daj znać czy i jak odpiszą, może być na priv
Zgudi:
Moim zdaniem bardzo małe prawdopodobieństwo, że ktoś będzie się centralą zajmował i o to czepiał, no ale dla spokoju warto zapytać CCP - jeśli macie nie spać w nocy :)
[BU FU] Karas:
Nie znam sie, ale mnie zaciekawilo to.
Tzn, jak jest rozpatrywane prawo do czerpania korzysci np w przypadku gdybym sobie namalowal czyjas rzezbe? albo czyjs dom?
inne pytanie, czy jesli w hawku choc 1 antenka wygladala by inaczej to jest to plagiat? czy juz prywatna wizja artystyczna wzgledem ktorej cccp ma gowno do powiedzenia?
sztosz:
W stanach jest coś takiego jak Fair Use. Póki bierzesz tylko element (a nie całość) i robisz to non profit to masz do tego pełne prawo. Jak już zaczynasz z tego czerpać kasę (jakąkolwiek, nawet jakbyś sprzedawał koszulki poniżej ceny samej bawełny użytej do wyrobu) to możesz dostać list od prawnika. To może być zwykłe cease and desist, a może być subpoena ;)
W Polsce jest to pojebane :D
Póki robisz to dla siebie jest ok ;) Jak to robisz dla "osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego" to też jest ok. Tak, tak, to nie dotyczy tylko "piracenia" muzyki, czy filmów, ale też np. takich rzeczy na koszulce.
A dlaczego jest to pojebane? Bo nigdzie nie jest zdefiniowany ten stosunek towarzyski. Czy my tu na forum pozostajemy w stosunku towarzyskim? :) Czy mój kolega moja koleżanka z pracy pozostaje ze mną w stosunku towarzyskim? A co z człowiekiem z drugiego krańca polski, którego na oczy nie widziałem, a z którym codziennie wymieniam maile o tym jak nasze pociechy rosną? :)
Qlko1:
--- Cytat: sztosz w Wrzesień 02, 2015, 10:09:41 ---Czy my tu na forum pozostajemy w stosunku towarzyskim? :)
--- Koniec cytatu ---
Chciałbym oświadczyć, iż nie łączył nas nigdy żaden stosunek.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KiIP_KDQmXs[/youtube]
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej